Ulaştırma Bakanı’nın Kılıçdaroğlu’na yönelttiği suçlamaya cevap Altaylı’dan geldi

Vitra

New member
Ulaştırma Bakanı’nın Kılıçdaroğlu’na yönelttiği suçlamaya cevap Altaylı’dan geldi Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gündemdeki hususlara ait değerlendirmelerde bulunuyor.

CHP başkanının kelamlarından satır başları şöyle:

“Öyle bir ihtimal görmüyorum”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) ‘teröristlerin istihdam edildiğine’ ait savlara, Kılıçdaroğlu, “Teröristse şimdiye kadar neredeler? Gitsinler mahkemeye versinler. Bu adam teröristse sen nasıl tutarsın orada” diyerek karşılık verdi.

Altaylı’nın, İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’nun vazifeden alınabileceği savına ait soruya Kılıçdaroğlu, “Öyle bir ihtimal görmüyorum” diye yanıt verdi.

Belediye çalışanlarına iftira atıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Hepsinin tazminat davası açmasını isteyeceğim” dedi. Kılıçdaroğlu, İBB’deki teftişler hakkında, “Vicdanlı müfettişlere güveniyorum” diye konuştu.

TÜİK lideri ile konuşacaktım

Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) yaptığı ziyarette, TÜİK binasına alınmamasına ait, Kılıçdaroğlu, “Başkanla konuşacaktım. Bağımsız kuruluşun buldukları sayıyla sizin bulduğunuz sayılarla dağlar kadar fark var. Ben sade vatandaş olarak gidip alışveriş yapıyorum, sizin verdiğiniz sayılarla alakası yok” diyerek, “Sadece bunları soracaktım” tabirlerini kullandı.

Sokak tartışmalarını yanıtladı

İktidardan, muhalefetin halkı sokağa davet ettiğini yönelik tenkitlere Kılıçdaroğlu, “İnsanlar çıkıp bir bildiri okuyacaklar. Baskı, cop… Her şey var. Nasıl yapacak bu beşerler? Beşerler fikirlerini söylerler, şov yapabilirler. Anayasa, öncesinden müsaade almaksızın şov yapabilirsin diyor lakin Anayasa da askıya alındı” diye reaksiyon gösterdi.

Altaylı’nın “Siz de Anayasa askıya alınmış üzere yapmıyor musunuz?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Biz miting yapacağımız vakit da müsaade alıyoruz. Biz çatışma çıkmasın diye biz de gösterilen yerde miting yaptık” karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu’ndan seçim tarihi

Kemal Kılıçdaroğlu, Fatih Altaylı’nın “Seçim bekliyor musunuz?” sorusuna, “Eylül ayında seçim bekliyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu, iktidarı sandık yoluyla göndereceklerini söylemiş oldu.

Stratejik Planlama Teşkilatı

Önümüzdeki seçimlerde cumhurbaşkanı, Millet İttifakı’nın aday olacak diyen Kılıçdaroğlu, kurulacak Stratejik Planlama Teşkilatı ile bütün sayılara sahip olacaklarını ve ekonomiyi sorunu yaşayanları dinleyerek çözeceklerini söylemiş oldu.

Yap-işlet-devret usulüyle yapılan yol ve köprüleri kamulaştıracağız

Yap-işlet-devret tekniğiyle yapılan yol ve köprüleri kamulaştıracaklarını açıklayan Kılıçdaroğlu, kamulaştırma yaparken intikam hırsıyla değil, kamulaştırılacak yol ve köprülerin gerçek fiyatlarını ödeyerek yapacaklarını söylemiş oldu. Şirketlerin tahkim davalarına gidebileceğine ait soruya Kılıçdaroğlu, “Devletin soyulmasını önbakılırsan bir hukuk olamaz” diye karşılık verdi.

Bakan’dan Kılıçdaroğlu’na kabahat duyurusu

Kılıçdaroğlu açıklamalarına devam ettiği sırada Fatih Altaylı, kendisine gelen bir bildirisi okuyarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun, Kılıçdaroğlu’na kendisi hakkındaki açıklamaları niçiniyle kabahat duyurusunda bulunduğunu deklare etti.

Meclis Lideri Şentop bağlandı

TBMM Lideri Mustafa Şentop, Kılıçdaroğlu’nun, kendisinin TÜİK’e alınmamasına ait tepkisizliğine sitemde olmasına karşılık vermek için canlı yayına bağlandı. Şentop, şunları söylemiş oldu:

“Ben siyasi parti temsilcileriyle, genel liderlerle hiç bir vakit günlük siyasi polemiğe girmedim, girmem. Ama bu birinci değil ve bunun devam edeceğini düşündüğüm için bu hususa mahsus olarak açıklama yapmak istiyorum. Ben TBMM lideriyim. Ayrıyeten hukukçuyum. Anayasa’yla bağlantılı türlü dersler verdim. Bir milletvekilinin anayasa ve iç tüzükten kaynaklanan haklarıyla ilgili olarak, bu haklarla ilgili bir sorun yaşandığını TBMM liderinin ne vakit, nasıl ve hangi enstrümanlarla müdahale edeceğini biliyorum. Lakin TBMM Lideri milletvekillerinin her türlü isteğini karşılayacak bir durumda değildir. Bu oyunlarda kendileri ve kendileriyle birlikte istekli olarak oynayabilirler. Bu oyunun kesimi olmadığı vakit TBMM Lideri’ni ağır ve hukuku zorlayan bir biçimde itham etmek yanlıştır. Kamuoyuna aldatıcı açıklamalar yapmasınlar”

Kılıçdaroğlu’nun ise, Şentop’a “Bakanlığa giderken sizin önünüze kilit vurulmuş bir kapı çıkarılıyorsa, gerçek bir TBMM Lideri’nin, “Beyler siz ne yapıyorsunuz?” diye sorması gerekirdi” diye karşılık verdi. Kılıçdaroğlu, kendisine bakanlıktan randevu alınmasına ait bir beklentisinin ise hiç olmadığını söylemiş oldu.

Şentop ise, Kılıçdaroğlu’na, “Ben gerçek meclis lideri değilsem, Kılıçdaroğlu’nun da gerçek genel lider olmadığı tartışılır” dedi.

Belediye Liderleri Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?

Fatih Altaylı’nın, büyükşehir belediye liderlerinin cumhurbaşkanı adayı bulunmasına ait sorusuna Kılıçdaroğlu, adayları kendisinin değil Millet İttifakı’nın belirleyeceğini söylemiş oldu.

Karaismailoğlu canlı yayına bağlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, canlı yayına bağlandı. Karaismailoğlu, Kılıçdaroğlu’nun savlarına karşılık verdi. İstanbul Havalimanı’nın 10 milyar euroya yapıldığını söyleyen Karaismailoğlu, havalimanı işletmesinin devlete devredilene kadar 22 milyar euro kira vereceğini deklare etti. Yap-işlet-devret modelini savunan Karaismailoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nu geçen cuma günü dava ettiğini belirtti.

Karaismailoğlu, Kılıçdaroğlu’nun gösterdiği tutanakları “uydurma” olarak niteledi.

Karaismailoğlu’nun Levazım Köprüsü’nün durdurulmasına yönelik CHP’yi suçladı. Altaylı ise, “Levazım Köprüsü AKP periyodunda durduruldu” karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu’nun kendisine yönelttiği suçlamalara ait tez diyen Karaismailoğlu’na, Kılıçdaroğlu, “İddia değil belge” halinde karşılık verdi.

Kılıçdaroğlu: Saray da bağlansın

Kılıçdaroğlu, “Bizi Saray da dinliyor. Artık Saray’ın da bağlanmasını istiyorum” diyerek AKP’li Cumhurbaşkaın Recep Tayyip Erdoğan’a meydan okudu.

Soygun sistemini lisana getirince, sav diyorlar

İBB’nin AKP’de olduğu periyotlarda belediyenin araçlarının AKP’li isimlere tashih edildiğini açıklayan Kılıçdaroğlu, “Soygun nizamını lisana getirince, tez diyorlar. Nasıl iddia” dedi. “Bir tane aracı CHP’ye tashis ettiler desinler” diyerek iktidara meydan okudu.

‘Soygun sistemini lisana getirince, tez diyorlar’

İBB’nin AKP’de olduğu devirlerde belediyenin araçlarının AKP’li isimlere tahsis edildiğini açıklayan Kılıçdaroğlu, “Soygun sistemini lisana getirince, argüman diyorlar. Nasıl iddia” dedi. “Bir tane aracı CHP’ye tahsis ettiler desinler” diyerek iktidara meydan okudu.

Kılıçdaroğlu: Erdoğan’ı geçeceğiz

Altaylı’nın, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısında yarışacak ismin, kuvvetli bir isim olması gerekip gerekmediği sorusuna, Kılıçdaroğlu, “İsim değerli değil. Biz sistemin karşısına aday koyuyoruz” dedi. hiç bir var iseyımın içine girmeyeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı geçeceklerini söylemiş oldu.

HDP açıklaması

Altaylı’nın “HDP’yle bu ilgiyi ne ölçüde götürebileceksiniz?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “HDP bir siyasi parti mi? Evet. TBMM’yi yönetiyor mu? Evet. Pekala nasıl diyeceksiniz terör örgütü diyeceksiniz? Bir siyasi partinin teröre karşı ara koyması şayet olmazsa olmaz” diye karşılık verdi.

Kendisine PKK tarafınca yapılan saldırıyı hatırlatan Kılıçdaroğlu, “PKK’nin saldırdığı önderler muhakkak. Öteki hiç bir başkana saldırmadılar” dedi.

Yerine kayyum atılan HDP’li belediye liderlerinin, mahkemede aklanmalarına karşın nazaranvlerine geri iade edilmemesine reaksiyon gösteren Kılıçoğlu, bir siyasi partinin kriminalize etmenin yanlış olduğunu söylemiş oldu.

Dış siyaset açıklaması

Dış siyasete ait de konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Dış siyasette birinci yapacağımız birinci iş, rüşvet yediği belirlenip büyükelçilik yapan şahısları derhal çekeceğiz” dedi ve ekledi: Kılıçdaroğlu, “İnşallah ona da argüman demezler”

“Birinci sınıf demokrasiyi kendi ülkemize getireceğiz”
diyen Kılıçdaroğlu, iktidarın AB siyasetini da eleştirdi.

İktidarın Dışişleri’ni şahsileştirdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı olmaktan çıktı” dedi. İktidarın Türkiye’yi ‘ortadoğu bataklığına’ soktuğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde Suriye’yle ve Mısır’la karşılıklı büyükelçilikler atayacaklarını belirtti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Putin’le görüşme öncesinde bekletildiğine ait imajlara yönelik, “Bizde bu biçimde bir tablo yaşanmayacak” açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu, dış politikayı 180 derece değiştireceklerini söylemiş oldu.

İktisadın düzelmesi için tarih verdi

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın iktidara gelmesinin akabinde 6 ay içerisinde iktisadın düzeleceğini söylemiş oldu.