Türkiye’nin kullanmadığı uçakları AB yardım için gönderiyor

Vitra

New member
Türkiye’nin kullanmadığı uçakları AB yardım için gönderiyor AB Kurulundan yapılan açıklamada, Türkiye’nin AB Sivil Muhafaza Düzeneğini harekete geçirdiği, acil karşılık olarak AB Kurulunun, Hırvatistan’dan 1 Canadair uçağının, İspanya’dan 2 Canadair uçağının gönderilmesi için harekete geçtiği açıklandı.

Bu yangın söndürme uçaklarının “rescEU” isimli Avrupa sivil müdafaa varlıkları ortasında yer aldığı kaydedilen açıklamada, AB Acil Müdahale Uyum Merkezi’nin Türk makamlarıyla nizamlı temas ortasında olduğu söz edildi.

AB Kurulunun kriz idaresinden sorumlu üyesi Janez Lenarcic, AB’nin bu sıkıntı vakit içinderda Türkiye ile tam dayanışma ortasında olduğunu belirterek, “Daha fazla yardım sağlamaya hazırız.” tabirini kullandı.

The ???????? stands in full solidarity with #Turkey at this difficult time.

I thank ???????? & ???????? for responding with 3 Candairs from our #rescEU fleet.

Our thoughts are with those who have lost their loved ones and with the brave first responders who are battling the deadly #wildfires. pic.twitter.com/4lvjnbhE13

— Janez Lenarčič (@JanezLenarcic) August 1, 2021

AB’nin Türkiye’ye yardın için göndereceği söz edilen ‘Canadair’ uçağının, Türkiye’de ihaleye alınmadığı için Türk Hava Kurumu’nun hangarlarda bekletilen 3 CL-215 uçaklarıyla tıpkı model olduğu ortaya çıktı. 2020’de ihale verilmediği için THK 3 CL-215’i satışa çıkarmıştı.