TRT katkı hissesini kaldıran teklif TBMM’de kabul edildi

Vitra

New member
TRT katkı hissesini kaldıran teklif TBMM’de kabul edildi Birtakım Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Heyetinde kabul edildi.

317 milletvekilinden 294’ü kabul oyu kullanırken, bir ret, 21 çekimser oy kullanıldı. Kabul edilen kanun teklifine nazaran fikir ve sanat yapıtlarının korunması gayesiyle eser, icra, fonogram, imal ve yayınların kullanmasının denetimini sağlamak üzere erişim denetimi yahut şifreleme üzere müdafaa tekniği ya da çoğaltım denetim düzeneği uygulamalarıyla sağlanan teknolojik formları etkisiz kılmaya yönelik eser ve araçları imal yahut ithal eden, dağıtan, satan, kiraya veren yahut ticari gayeyle elinde bulunduranlar, reklam, pazarlama, tasarım yahut uygulama hizmeti sunanlar 6 aydan 2 yıla kadar mahpus cezası ile cezalandırılabilecek. Orman içi su kaynakları kullanarak balık üretim yerleri kurulmasına müsaade veriliyor.

Elektrikte TRT hissesi

Kooperatiflerin kooperatif birliklerine, kooperatif birliklerinin de merkez birliğine ortak olmadığı takdirde ‘kamu kaynaklarından desteklenen kredilere kefalet sağlayamayacağı ve kamu kaynaklı ziraî desteklemelere aracılık yapamayacağı’ düzenlemesinin yürürlük tarihi 1 Ocak 2024 olarak belirlendi.

İnternet üzerinden futbol yayınlarına ait de düzenleme getirilirken, elektrikli araçların şarj hizmetlerine yönelik düzenleme yapılıyor.