Sarr
Active member
Tek Seferde 3 Çeşit Dondurma Hazırdan Farksız Devamlı Karıştırma Gerektirmeyen Tanımı İçin Gereçler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 paket krem şanti
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı kakao
- Tek içimlik nazo toz ( link )
- Krem şanti paketteki tanımına nazaran çırpılıp bir kenarda bekletilir yumurtaların sarısı hariç akı mikserle düzgünce beyazlaşıp köpürene kadar çırpılır başka bir kapta sarısına şeker eklenip şekerler eriyip köpürene kadar çırpalım.
- Yumurta akını sarısını ve krem şantiyi hepsini birbirine ek edip mikserle krema kıvamında oluncaya kadar çırpılır hazırlanan karışım 3 başka eşit biçimde bir kabın içine bölünür birinci ayrılan kabın içine vanilyalı olan için bir paket vanilya eklenip mikserle çırpılır.
- Ayırdığımızın içine de kakao koyulup mikserle çırpalım. Son olarak hangi çeşit meyveli nazo kullanırsanız seçim size ilişkin vişneli olur limonlu olur portakallı olur ben portakallı kullandım .
- Çok az bir ölçüde içerisine ek edelim fazla ek edilirse hayli ekşi oluyor tadını bozuyor yiyemezsiniz tadına bakarak ek edelim.
- Yeterlice çırpın kapların ağzını kapatarak buzluğa kaldıralım dilerseniz 2 saat daha sonra çıkarıp karıştırırsanız daha hoş olur bence karıştırmaya hiç gerek yok ben karıştırmadım bir kaç daha sonra dondurmamız servise hazır .