Tarkan’ın ‘Geççek’i kelebek etkisidir!…

Vitra

New member
Tarkan’ın ‘Geççek’i kelebek etkisidir!… Tarkan’ın ‘geççek’ isimli müziği geniş kitlelerin kalbini kıpır kıpır ettiğini gördüm; gözlemledim. Muhalif bölüme damardan girdi, coşturdu, umutlandırdı…

Ya iktidar cenahı!

Müslümanlar, mütedeyyin hayat sürenler, hayatın ağırlaşmasıyla meskene ekmek götürmekte zorlananlar, sinemaya bile gidemeyen üniversiteliler, 2018 seçimlerinde Erdoğan’a oy verenler…

Biliyorum ki; etraflarına çaktırmadan içlerinden ‘ geççek’ diyorlar..

Zira onların da dünyaları karardı, onlarda fazlaca öfkeliler.

Geççek diyorlar…

Kâfi artık diyorlar. Düş yakamdan diyorlar…

Lakin bir küme var ki ‘Geççek’ e karşı kıyameti kopardı. Hakaretlerinin bini bin paraydı…

Ellerinde diğer koz kalmadığı için; Tarkan’ı bile FETÖ’cü almakla suçladılar.

O şarkıyı FETÖ’nün yaptığını argüman ettiler…

DHKPC/PKK örgütünün müziği diyemeyecekleri için ellerindeki son kozu masaya attılar.

Son yediliyi!…Tarkan’ın Geççek’ı FETÖ eserdir deyip raconu kesmeye çalıştılar…

El alemi korkutmaya, susturmaya kalkıştılar…

Tutmadı, el alem tınmadı…

İnceledim, kıyameti kopar ya Fettullah’ la fotoğraf çektirip o fotoğrafın arkasına sığınarak ikbal peşinde koşanlar, ya da o bahtı bulamayıp Fethullah’a methiyeler yazıp bende varım diyenler, Tarkan’ı FETÖ’cülükle suçluyor..

Post Truth siyasetine baş vuruyorlar.

Fakat tutmaz… Korkuyorlar, hem da hayli korkuyorlar.

Tarkan’ın Geççek müziği kelebek tesiri yaptı bunun için korkuyorlar.

Haklısınız kelebek tesiri de ne diyeceksiniz?

özetlemek gerekirse izah edeyim… İki kıymetli teori var. Biri kar topu öteki kelebek tesiri teorisi…

Kar topu teorisinin kısa izahı şu.

Yüksekliğini bildiğiniz bir zirvenin üzerinden kartopunu aşağı yuvarladığınızda yokuşun uzunluğu, dönenim suratı, büyüme kapasitesi, çarpma suratı, çarpınca vereceği tahribat aşikardır…

Az epey hesap edilir.

Kelebek tesiri ise hesap edilemez.

Zira bir kanat çırpışının yarattığı sonuçlar kestirim edilemez. Toplumdaki dalgalanma ölçülemez.

Kuramın işvereni Lorenz şu biçimde diyor; Amazon’ da bir kelebeğin çırpıntısı ABD’de tsunamiye niye olabilir.

Daha ne desin…

Teorisi tuttu…

Almanya’da yaşayan Tarkan’ın bir şarkısı…

Bir klipi…

Bir sözü…

Ardahan’da, Kayseri’de, Hakkari’de, Manisa’da, Tekirdağ’da, özgürce nefes almak istediği…

Tüm vilayetlerde.

Tüm ilçelerde.

Tüm köylerde.

ergenlerde.

Orta yaşlılarda.

Yaşlılarda.

Karşılık buldu… Kim ne derse desin; Tarkan’ın müziği sosyolojik bakışla kelebek tesiridir.