Stokçuluğa karşı caydırıcılığı artıracak kanun teklifi kabul edildi

Vitra

New member
Stokçuluğa karşı caydırıcılığı artıracak kanun teklifi kabul edildi Stokçulara 2 milyon liraya kadar ceza önbakılırsan kanun teklifi ile ilgili kıymetli bir gelişme yaşandı. AK Parti Zonguldak milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve 40 milletvekilinin imzasının Birtakım Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

49 yıla kadar uzatılacak

Teklifle, birtakım limanların işletme hakkı verilmesi/devri usulüyle özelleştirilmesi sonucunda imzalanan 49 yıldan az mühletle kontrat mühletleri, hakkın başlamasından itibaren 49 yıla kadar uzatılacak.

LPG dağıtıcıları tarifi

LPG dağıtıcıları tarifi genişletiliyor. Kaçakçılıkla Çaba Kanunu kapsamında mutlaklaşmış mahkumiyet sonucu olanların lisans alması önlenecek.
Yenilenebilir Güç Kaynaklarının Elektrik Gücü Üretimi maksatlı olarak kullanmasına ait düzenleme yapılıyor.

Stokçuluğun önlenmesine ait cezalar

Stokçuluğun önlenmesine ait olarak cezalar 100 bin TL ile 2 milyon TL içinde olması öngörülüyor.

Etibank, Türkiye Elektrik Kurumu, Türkiye Elektrik Üretim İletim A.Ş ve elektrik dağıtım şirketleri ismine kayıtlı tesisler faaliyetlerinin niteliğine nazaran TEİAŞ ve TEDAŞ’a devredilecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu uyarınca tahsil edilmesi gereken meblağlar için 31/12/2023 tarihine kadar oda ve borsa üyeleri hakkında icra takip süreçleri durdurulacak ve durma müddetince vakit aşımı mühletinin işlememesi amaçlanıyor.