Şentop ve Karaismailoğlu bağlandı! Kılıçdaroğlu canlı yayında yanıtladı

Vitra

New member
Şentop ve Karaismailoğlu bağlandı! Kılıçdaroğlu canlı yayında yanıtladı CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programına katıldı.

Kılıçdaroğlu burada İBB hakkında başlatılan inceleme konusuna değinirken “Yapılan büsbütün kumpas. İstanbul’u almamızı bir türlü hazmedemiyorlar” tabirlerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’a ithafen konuşan Kılıçdaroğlu “Şimdiki Ulaştırma Bakanı, evvelden İBB’nin Genel Sekreter Yardımcısı. Bina yapılmış üzere tutanak tutuyorlar. Bunun hesabını soracağınıza gelin İBB’ye inceleme başlatıyorsunuz. Bakan yaptınız, dokunulmazlığı oldu” dedi.

CHP’li Kılıçdaroğlu, İBB’deki soruşturmaya ait AKP arasındakilerin de bunun olmaması gereken bir inceleme olduğunu düşündüğünü söylemiş oldu. Kılıçdaroğlu, “Ben müfettişlerin bir talimatla, gidelim Ekrem Bey’i bu hale getirelim, bakılırsavde alalım dediklerini düşünmüyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu şu biçimde devam etti:

“Yerel seçim öncesi Ankara’da bir itiraf attılar, Mansur Bey’e. Mansur Beyefendi kazanırsa su paralarını teröristler toplayacak diye. (AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan) Kendisini kendine şikayet ediyor. Terörist var ise bul kardeşim. Ben kontrolden geliyorum. Evrak gelmeden bir şey yapamazsınız. Siz kişiyi yolluyorsunuz ve diyorsunuz ki kesinlikle ceza bekliyorum sizden.
(…)
Ekrem Bey’in veremeyeceği bir hesap yok. Telefonların dinlendiğini esasen biliyoruz. Evvel kendi belediyelerine baksınlar. Bakan, olmayan işi olmuş üzere gösterdiler. Bakan açsın dava bana iftira atıyorlar diye”

‘Ben imtihana girip hakkı elinden alınan kişiyi savunmayacaksam niye siyaset yapıyorum?’

Kurumlara olan ziyaret teşebbüslerinden bahseden Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Merkez Bankası’na nasıl gittiysem TÜİK’e de o denli gidecektim. ENAG ile sizin sayılarınız farklı. TÜİK’in internet sitesinde diyor ki rastgele bir sorun ile karşılaşırsanız bize başvurun.

Ne oldu? Oraya gittim. Oraya çalışanın hakkı için, emeklilerin hakkı için gittim. Sonuçta taban ücretlilere bir sayı verildi ancak emekliye ne verildi yüzde 25. Enflasyon ne kadar yüzde 36, resmi sayı. Emekli çalıştı, üretti; hayır senin pilin bitti sana bu parayı veriyorum yönetim et. O niçinle bütün emeklilere diyorum size uygun para vermişler. Bu niçinle bütün emeklilerin birleşmesini istedim.

MEB’e gidip haksızklık ne boyutta diye soracaktım. niye bu tedbirleri almıyorsunuz, bunu soracaktım. 12 saat bekledik cevap yok. 15. saatin sonunda oraya gittim. Ben imtihana girip hakkı elinden alınan kişiyi savunmayacaksam niye siyaset yapıyorum?

Bir kişi devletin en zirvesinde oturup bütün yetkilere sahip olan bir kişi, rakibine hakaret ediyorsa, işi o noktaya taşımışsa, bu acizliğin belirtisidir. Aciz, artık yönetemiyor demektir.

Öte yandan Kılıçdaroğlu, “Önümüzdeki Eylül ayında seçim bekliyorum. Ekonomiyi daha fazla götüremezler” sözlerini kullandı.

Şentop: Ben gerçek bir Meclis lideriyim

Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurumlar üzerine sözlerini takiben TBMM Lideri Mustafa Şentop telefonla programa bağlandı.

Yayına katılan TBMM Lideri Mustafa Şentop ‘Kurumların materyal yapılmasından rahatsızım’ derken şu tabirleri kullandı:

Kılıçdaroğlu ise karşılık olarak şu sözleri kullandı:

“Bakanlığa giderken sizin önünüze kilit vurulmuş bir kapı çıkarılıyorsa, gerçek bir TBMM Başkanı’nın, ‘Beyler siz ne yapıyorsunuz?’ diye sorması gerekirdi. ‘Randevu istedim, Meclis lideri devreye girsin’ diye bir beklentim olmadı. Lakin bir milletvekili bakanlığa alınmadığı vakit parlamentoda başkanlık yapan birisinin milletvekillerinin hakkını savunmasını istiyorum. Yoksa ‘Şentop ortaya girsin bana yardımcı olsun’ diye bir beklentim yok”

Şentop ise “Ben gerçek bir Meclis lideriyim. Ben değilsem siz de gerçek genel lider değilsiniz” dedi.

Karaismailoğlu: Oturduğunuz yerden iftira atıyorsunuz

çabucak sonrasında canlı yayına bağlanan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da konuştu.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun İBB Genel Sekreter Yardımcısı olduğu periyotta ihale yapılıp üzere tutanak tutulup para ödendiği teziyle ilgili olarak yayına telefonla bağlandı.

Karaismailoğlu, kendisine iftira atıldığını argüman ederek, ”Bu iftiralar yardımıyla hiç bir yere gelemezsiniz. Lütfen kendinize gelen. İstanbul Havalimanı 10 milyar Euro’ya yapılmıştır, devletin kasasından kuruş çıkmamıştır. 25 yıl devlete 22 milyon Euro kira verilecektir. Bunların hepsi açıktır” dedi.

Kılıçdaroğlu, Karaismailoğlu arasımda geçen konuşma şöyle:

Kılıçdaroğlu: Önümde bir yazı var. Uydurma muydurma bilmem.

Karaismailoğlu: Genel Sekreter Yardımcısı tutanak mı fiyat? Lütfen beni makus siyasetinize alet etmeyin. Biz SSK yönetmedik. 25 yıldır İBB’nin nereden geldiği ortada. bu biçimde bir şey olabilir mi? Genel Lider o kadar hassas ise mevcut belediyeden hesap sorsun.

Kılıçdaroğlu: İçişleri Bakanlığı müfettişleri gelse savcıdan bu belgeyi alsa.

Karaismailoğlu: Bu bir savdır. Kendisi de söylüyor. Yolsuzluk yaptı diyor, yakışıyor mu bir genel lidere. Bu aslına bakarsan argüman aslına bakarsanız.

‘Saray da bağlansın’

Kılıçdaroğlu: Artık Saray da bizi dinliyor. Onun da bağlanmasını istiyorum. Ben evraksız konuşmam. Elimde evrak var. Bu evrak uydurma, yanlıştır diyebilirler. Devletin bütün elemanlarını devreye koysunlar.

Karaismailoğlu: Siz gidin belediye otobüsleri niye yolda kalıyor, hastane yolunu niçin yapmadın diye belediye liderinden hesap sorun. Levazım Tüneli niçin duruyor diye hesap sorun. Şu anda Dolmabahçe Tüneli’nden 60 bin araç geçiyor. Bu tünel yapılınca o kadar araç geçecek.

‘Yapılmayan işe para verildi’

Kılıçdaroğlu: Bu bir dokümandır, sav değildir. Tarih ve numara da vereyim. Sayın Bakan ona da baksın. Dokümanı var tutanak var. İçişleri Bakanı gelsin el koysun. Niçin el koymuyor. Bu netameli bir iş, birilerine dokunacak. nazaranvlendir müfettişe. Bu iddiayı taşıyan kişi bakanlık yapamaz. Olay savcılıkta. Kesinlikle bir ödeme yapılmıştır, yapılmadığı takdirde cürüm işlenir. Yapılmayan işe para verirseniz olur mu? Siz İBB’nin Cumhurbaşkanlığına kaç araç tahsis ettiğini biliyor musunuz? AK Parti’ye, Bakanlara, vakıflara neden otomobil tahsis edilir. Bu milletin, yoksul fukaranın parası çarçur edilir mi? Efendim bunlar sav. Ne argümanı kardeşim. Plaka var, tahsis var. Ne tezi Allah aşkına! Çıksın saraydaki zat ‘Biz araç tahsisi istemedik’ diye söylesin. Plakaları tek tek önlerine koyacağız. Resmi yazı var. Bakanlıklara resmi yazı var.

‘Okçular Vakfına bile araç verilmiş’

Kılıçdaroğlu, İBB tarafınca AKP devirde devlet kurumlarına, AKP teşkilatların ve vakıflara tahsis edilen araçlarla ilgili de şu açıklamayı yaptı:

“Cumhurbaşkanlığı’na 7 araç, 15 Temmuz Derneği’ne 7 araç, AK Parti Küme Başkanvekilliği, AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı, Başbakanlık 100 araç, Cumhurbaşkanlığı, Erok Spor Kulübü, Irak Devlet Lideri, Meclis 1. Başkanvekili, Okçular Vakfı, Sekbanlar Spor Kulübü, Sıcak Yuva’ya İBB’den araç, ne yapılıyor bunlar? Ne argümanı? Bunlar kul hakkı yiyorlar. İstanbul’un alın terini nasıl birilerine peşkeş çekersiniz. 27,5 yılımı devlete verdim bu biçimde rezalet görmedim. Desinler ki 1 aracı CHP Genel Merkezi’ne tahsis etik. Desinler bakalım. Siz aracı tahsis ediyorsunuz. Daima tahsis ediyorsunuz. Olur bir sefer acil bir şey olmuştur. Bunu anlayışla karşılarım. Başkanvekiline aracı veriyorsunuz. Uzun müddetli. Bir de devletin kasasından kuruş para çıkmıyor diyorlar ya. Büyük aldatmaca. Garantileri kim verdi? Bu kontratlar bilinmeyen. Madem bu kadar şeffaf niçin açıklamıyorsunuz? Kent hastanelerini açıklayın? Kent hastanelerinin kaça mal olduğunu bunlara danışmanlık yapan İngiliz firmasının internet sitesinden öğreniyoruz. Temel atıyorsunuz, gerisinden ihale yapıp, tıpkı adama veriyorsunuz. Biz yapsak kıyamet kopar. Savcı burada bir şey yok diyor. Şu devletteki çürümüşlüğe bakar mısınız? Devletin bir daha inşa edilmesi lazım. Bunu da Allah’ın müsaadesiyle biz yapacağız. Kul hakkı neymiş, faziletli olmak neymiş bütün herkes gorecek.”