Samsun Atakum Belediye Lideri Deveci: İspatlarlarsa Belediyeyi bırakırım

Vitra

New member
Samsun Atakum Belediye Lideri Deveci: İspatlarlarsa Belediyeyi bırakırım Samsun Atakum Belediye Lideri Cemil Deveci’nin basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği bir görüşmede Besin Bankası’na yönelik açıklamalarında “Büyük marketlerin son kullanma tarihi bitmiş olan yiyeceklerini ve öbür mesken gereksinimlerini gidip alıyoruz. Gereksinim sahibi ailelere dağıtıyoruz” kelamlarını kullandığı duyulmuştu. Kelam konusu görüntünün toplumsal medyada reaksiyon çekmesi ve AKP Samsun Atakum İlçe Lideri Abdulkadir Köstek‘in de “Sözün bittiği yerdeyiz” sözleriyle paylaşım yapması akabinde Deveci’den açıklama geldi.

Deveci, açıklamanın sehven yapıldığını tabir ederek, “Tam bir lisan sürçmesi” yorumunu yaptı. beraberinde avukat olan Deveci, “bu biçimde bir şey hem hukuken mümkün değil birebir vakitte Karadeniz’in en başarılı besin bankasına bizler onca emek verdik. Benim bu lisan sürçmem ne yazık ki kimilerinin işine geldi. Sözlerin üzerine resmen çullanarak oradaki insanların iki yıllık emeklerini yok saydılar” diye konuştu.

‘İnsanlık hali’

Kelam konusu yanılgının lisan sürçmesi olduğunu vurgulayan Deveci, yanlış anlaşılmalar için üzgün olduğunu belirterek, “İnsani bir kusur yaptım” tabirlerini kullandı. Son kullanma tarihleri geçmiş mamüllerin alınmasının hukuken mümkün olmadığını bir daha hatırlatan Deveci, “Bir sistem tarafınca takibi yapılan bir müddetçten bahsediyoruz. Bizim marketimiz memleketler arası kontrol derneklerine de üye. Kelam konusu dernekler de bahsetmiş olduğum sistem üzerinden esasen takiplerini gerçekleştiriyorlar” dedi.

‘Kanıtlarlarsa bırakırım’

Öte yandan Deveci, “Bir anlık kusurum sürü insanın emeği konusunda ‘acaba’ dedirtti. Bir kişi çıkıp da son kullanma tarihi geçmiş eserleri verdiğimizi kanıtlarsa çabucak bırakırım Belediye’yi” tabirlerini kullandı.

‘Müşterilerimize bilgi veriyoruz’

Deveci son kullanma tarihi bitmiş olan değil yaklaşmakta olan mamüllerin tarihleri geçmeden tüketilmesini sağlayarak hem israfın önüne geçtiklerini birebir vakitte muhtaçlık sahibi ailelere yardım götürdüklerini belirterek, “Bir eserin tarihinin tükenmesine 20-25 gün var ise mesela, biz insanlara bu müddet içerisinde tüketmeleri ikazında bulunuyoruz” tabirlerini kullandı

‘Yorucu ve gergin bir müddetçten geçiyoruz’

Belediye olarak yorucu ve gergin bir periyottan geçtiklerini belirten Deveci, “Türkiye’nin en önde gelen besin bankalarından birini kurduğumuzu bilhassa vurgulamak isterim. Belediye bütçesinden tek kuruş para çıkmadan büsbütün yardımlarla hayli nitelikli işlere imza atıyoruz. Benim dilimin sürçmesi bu muvaffakiyetlerin yok sayılmasına sebep olmamalı epey yorucu ve gergin bir devirden geçiyoruz belediye olarak yanlışımın niçini yorgunluktur” diye konuştu.