Özgür Özel’den Nurettin Nebati eleştirisi: Bunu latife diye bile yapamazsınız

Vitra

New member
Özgür Özel’den Nurettin Nebati eleştirisi: Bunu latife diye bile yapamazsınız 2 Aralık 2021 tarihindeki Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı sonucuna bakılırsa Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti. Elvan’ın yerine Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı misyonunu yürüten Nureddin Nebati atandı.

HalkTv ekranlarında yayınlanan İpek Özbey‘le Kadraj programına konuk olan CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel bahse ait tenkitlerde bulundu.

Ülkedeki herkesi ilgilendiren bir bakılırsave geçen Nebati için muvaffakiyetler dileyen Özel şunları lisana getirdi,
“Ben Nurettin Nebati, bakan yardımcısı olduğunda ‘yok artık’ demiştim. Şundan dolayı. Ben kendisini biliyorum, geçmişte pek epey kurulda bir arada bakılırsav yaptık. Birinci milletvekili olduğumuzda 4 yıl birlikte nazaranv yaptık. İşte bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi dedikleri OHAL koşullarında yapılan seçime kadar da milletvekiliydi.

Birinci bakan yardımcısı olduğunda aklımdaki şuydu; ‘kamu idaresi, İçişleri Bakan Yarımcısı olur, öbür bir bakan yardımcılığı olur, sanayiciliği var Sanayi Bakan Yardımcılığı olur. Lakin bunun eğitiminde iktisat yoktu diye biliyorum’ dedim. Döndüm baktım. Dediler ki ‘Berat Albayrak’ın fazlaca yakını, iktisat eğitiminden bilgisinden değil lakin Berat Bey’in yardımcısı’. Ya bu biçimde şey mi olur falan diye düşünmüştük.
Geçtiğimiz haftalarda Nurettin Nebati’nin bakanlığa gelebileceği konuşulduğunda daima şu biçimde düşündüm, artık buda olursa Adalet ve Kalkınma Partisi’nin tükendiğinin bu kadar açık bir itirafı olmaz.

Ben senelerca Berat Albayrak’ın bu koltuğa oturtulmasını şu sözlerle eleştirmiştim. Kabinesini birinci belirtildiğında (Cumhurbaşkanı Erdoğan) Kıbrıs’a ya da Azerbeycan’a ziyaret yapılır. Oradan dönerken uçakta sordular. Dediler ki ‘Makro iktisat eğitiminin olmadığı söyleniyor damadın’. O da dediki ‘6 ay müddetle Marmara Üniversitesi’nde kurs aldı’
Ben de dedim ki ‘Kursla bakan yapıyorlar , yetiştiriyorlar. Makro iktisat bilgisi bu kadar sonlu birisini. Bu ülkede gerçek bir demokrası olsa en azından o dersi alanı değil vereni yaparsınız’. Berat Beyin bir iktisat eğitimi vardı, makro iktisat de zayıftı, o hususta da kurs aldırmışlardı 6 ay.

Nurettin Nebati kitabın kapağını açmamış. Yani aldığı eğitimle geldiği misyon içinde bu kadar alakasız bir şey olmaz. Yani bunu latife diye bile yapamazsınız. Nurettin Nebati üzere bir adamı bakan olarak atamak latife diye yapılmaz.

Beni İktisat Bakanı nasıl yapamazsanız, eğitimim yok o hususta. Nurettin Nebati de o işi yapamaz.