Nebati’nin avukatı Saadet Partili Bülent Kaya Halk TV’ye konuştu

Vitra

New member
Nebati’nin avukatı Saadet Partili Bülent Kaya Halk TV’ye konuştu Halk TV ekranlarında yayınlanan İpek Özbey’le Kadraj programının konuğu, Saadet Partisi Genel Lider Yardımcısı Seçim Ve Hukuk İşleri Lideri Bülent Kaya oldu.

Türkiye gündeminin, ekonomik krizin ve iktidar siyasetlerinin konuşulduğu programda Kaya değerli Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati hakkında kıymetli açıklamalarda bulundu.

Nebati’nin avukatı ve bununla birlikte aile dostu olduğunu söz eden Kaya, “Sayın Nebati AK Parti kuruluşundan bu yana kıymetli rollerde bulunmuş, Sayın Erdoğan’ın güvendiği kendisiyle birlikte daima yol yürüdüğü bir siyasetçi. Bu haliyle yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde de siyasetler bakanlıklarda değil Cumhurbaşkanı’nın kendisi tarafınca kararlaştırılan siyasetlerin sıkı bir biçimde uygulanmasını takip eden bakanlar olduğu için Sayın Nebati de iktisat bakamından uygun bir bakan olmasa dahi hükümetin belirlediği bir politikayı disiplinli bir biçimde uygulayacak siyasi bir kişiliktir.

Bu tarafıyla, zannedersem Tayyip Beyi’in tercih sebeplerinden bir tanesi de o. Yani belirlenen hükümet siyasetini daha doğrusu Cumhurbaşkanı tarafınca belirlenen politikayı disiplinli ve kararlı bir biçimde uygulayacak bir kişidir.

aslına bakarsan kendisinin de bugün medyaya verdiği demeçlerde Tayyip Bey’in oluru olmadan yahut ona muhalif hiçbir iş yapmayacağını kendisi de söz ediyor. Zannedersem bu yeni süreçte Tayyip Beyefendi belirlediği politikayı harfiyen uygulayacak bir bakanla birlikte yol yürümeği sağlıklı buldu. Nurettin Beyefendi de dürüst bir insandır. Siyaseti bir rant uğuruna yapmayan bir kişidir.
bu manasıyla kamu kaynaklarıyla ilgili ben Nurettin Beyi’in olumsuz bir şey içerisinde olduğuna bugüne kadar ben şahit olmadım. , bundan daha sonra da olacağını zannetmiyorum.”
dedi.