Kılıçdaroğlu’nun: Düşseydik bizi tekmelerle öldürürlerdi

Vitra

New member
Kılıçdaroğlu’nun: Düşseydik bizi tekmelerle öldürürlerdi Hakkari Çukurca’da şehit düşen Piyade Er Yener Kırıkçı’nın 21 Nisan 2019 Pazar günü Çubuk’un Akkuzulu Köyü’ndeki cenaze namazına katılan CHP Başkanı Kılıçdaroğlu ve birlikteindeki CHP heyetine yönelik linç teşebbüsüne ait davanın beşinci duruşması Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün yapıldı.

Akıl kısıtlılığı olan sanık Ramazan Onbaşı’nın sözü alındı. Hakim, Onbaşı’ya “Levent Gök’e vurdun mu?” diye sordu. Onbaşı, “Elimde sinek vardı, elimi ovuştururken kendisine ezkaza vurdum. İstersen Levent Gök’e sorabilirsin” dedi.

“Geberse ne olur, gebermese ne olur”

Hakim, “Kemal Kılıçdaroğlu’nu tanıyor musun?” sorusunu yönelttiği Onbaşı, “Geberse ne olur, gebermese ne olur?” diye karşılık verdi.

Sanık Onbaşı, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’e vurduğu anların fotoğraf ve görüntüsüne ait “Ben Levent Gök ile fotoğraf çektirmek için yanına gittim. Bir anı olsun diye” kelamlarıyla kendini savundu.

CHP avukatı Celal Çelik, sanık Onbaşı’nın Gök ve Kılıçdaroğlu’na yönelik yaralama hatasını işlediğini belirterek, cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Yakup Karakoç hakkındaki yurt dışı yasağının kalkmasını isteyerek, “Bu hadisede hiç kimsenin şahsî sorunu yok. Hanımlar dul, çocuklar dul kalıyor. Şu anda devlet beni hududa götürsün. Benim hatam yok” dedi.

“Evi yakın diye bağırmadım”

Sanık Sevim Gölyeri, “Ben meskeni yakın diye bağırmadım, ben anaları yaktı, evlatları yaktı diye bağırdım” diye kendisini savundu.

“Askerlerimizi öldüren o’ sözüyle neyi amaçlıyorsun?”

Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün, olay sırasında insanları tahrik ettiği tezine ait “Benim kimseyi tahrik etme niyetim yoktu. Kimseyi tahrik etmedim” dedi. Sarıgün hakimin imaj kayıtlarından aktardığı “Bizim askerlerimizi öldüren hatalı o’ sözüyle neyi amaçlıyorsun?” sorusuna “Ben o denli bir şey demedim” karşılığını verdi.

Sanık Koray Demirel, “Biz Kılıçdaroğlu’nun köyde olduğunu bilmiyorduk. Ben cenazeye kendi aracımla giderken aracım Kılıçdaroğlu’nun müdafaaları tarafınca hücuma uğradı” dedi. Hakim “niçin sana bu biçimde bir şey yapsınlar?” diye sordu.

Demirel, kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

“Cenazeden yaklaşık yarım saat evvel aracım muhafazalar tarafınca sıkıştırıldı. Cenazeye bizdilk evvel varanlar sağlı sollu park etmişler. Ben de yavaş biçimde ilerliyordum. Arttan çakarlı araç geldiğinde bunların Belediye Lideri Mansur Yavaş’ın olduğunu düşündüm fakat yol verme durumum olmadı. Muhafazalardan biri yol vermemi söylemiş oldu, ben çekemeyeceğimi söylemiş oldum. Onlar otomobilime vurdular. Orada tahrike uğradık, atağa uğradık. Annemin şahit olarak dinlenmesini istiyorum.”

Demirel, müdafaaların nazaranvini yaptırmamak için direnme suçlaması içinse “hiç bir muhafazaya taarruzum olmadı” dedi.

Demirel’in annesinin şahit olarak dinlenmesi talebine ait CHP avukatı Celal Çelik, sanığın doğruyu söylemediğini kaydederek, “Sanık cenazeden 30 dakika ya da 45 dakika evvel kendisine yönelik olayın olduğunu söz etmiştir. halbuki Genel Liderimiz ezan okunduğu sırada gelebilmiştir. Kendisine yüklenen aksiyonlarla annesinin hiç bir bağı bulunmamaktadır. Hareketler Genel Liderimize taarruzla ilgilidir. Talebin reddini talep ediyoruz” diye konuştu.

Mahkeme sanık Demirel’in annesinin şahit olarak dinlenmesi talebinin reddetti.
Odatv.com’un haberine bakılırsa, sanık Demirel, Kılıçdaroğlu’nun muhafazaları ile cenaze bittikten daha sonra karşılaştığını belirterek, evvelki tabirinde olayın cenaze başlamadan olayın yaşandığını söylemesine ait “Biraz evvel büyük ihtimal ile kazara oldu” diye deklare etti.

Emekli Emniyet Müdürü Koray Aslan dinlendi

Kılıçdaroğlu’nun, hücumun olduğu periyot muhafaza müdürlüğünü yapan emekli emniyet müdürü Koray Aslan şahit olarak dinlendi. Aslan, olay gününe ait şunları söylemiş oldu:

“Milli Savunma Bakanımız’ın muhafaza müdürü de sordu, katılacağımızı söylemiş oldum”

“Biz olaydan bir gün evvel akşam saatlerinde şehit haberi olduğunu duyduk. Akşam aradık şehit ayrıntılarını muhafaza şubeyi arayarak aldık. Sonraki sabah 10.03’te polis Zafer Koçer Muhafaza Şubeyi arayarak şehit cenazesine katılacağımızı söylemiş oldu. Muhafaza grubunda öncü gidecek ya da takım şefi Müdafaa Şubeyi arar. Biz Müdafaa Şubeye, Muhafaza Şube de gerekli mercilere söyler. Müdafaa Şube’nin ilgili mercilere bilgi verip vermediğini bilmiyorum. Ayrıyeten Ulusal Savunma Bakanımızın muhafaza müdürü de saat 11.00 sıralarında beni aradı, ‘Katılıyor musunuz?’ dedi. Ben de katılacağımızı söylemiş oldum.

“İmamlar bile kaçar biçimdeydi, dua bile okunamadı”

Biz alana yarım saat yoldan daha sonra girdiğimizde araçtan indik. Kaymakam Beyefendi karışmadı. Bariyerlerden açılmış koridordan geçerek safa girdik. Araçtan indiğimizde protestolar başlamıştı. ‘Bay Kemal dışarı. PKK dışarı’ biçiminde. Katıldığım en kısa cenaze namazıydı. İmamlar bile kaçar biçimdeydi, dua bile okunamadı.

Namaz kılındıktan daha sonra şehit naaşının konulduğu top arabasının gerisinden 10 metre bile gitmedik. Birinci gittiğimizde önümüz açıktı fakat çabucak sonrasında top otomobiliyle birlikte kalabalığın içinde kaldık. 20 metre uzaklıktaki araçlarımıza gitmeye çalışıyoruz fakat gidemiyoruz. Karşı istikametten ve sol taraftan kitle gelince derenin olduğu tarafa gerçek gittik. daha sonra ben ‘Evlere gidelim’ dedim. Oradan yara yara konutların bulunduğu yere gerçek gittik. daha sonra konuta girdik Genel Lideri antreye oturttum. daha sonra ben dışarıdaki kalabalığı gözetlemeye cama gittim. daha sonra Emniyet Genel Müdürü, Ulusal Savunma Bakanı geldi. daha sonra biz polis aracıyla bilmediğimiz bir yoldan çıktık.

“Jandarma kumandan yardımcısını iş berbata gider’ diye uyardım”

Alttan, üstten o denli tekmeler yedik ki. Genel Lider düşmesin diye kendisini tuttum. Düşersek kalkamazdık. Kendisine vurulduğunu gördüm. Kimin vurduğunu beline sarıldığım için görmedim. (Evin arasındayken) Dışarıda bağıranlar vardı, jandarma kumandan yardımcısına ‘Buraya yedek kuvvet getirin. Definden daha sonra da gelenler olur. Güzelce kalabalıklaşır. İş berbata gider’ diye ikazda bulundum.

“30 jandarma olsa yaşanmazdı”

Etrafımıza 20-30 jandarma gelse bu biçimde olaylar yaşanmazdı. Kolluk kuvvetleri gereğince müdahale etmedi. Vilayet Jandarma Komutanı’nın ‘Ben buradayken size bir şey olmaz’ dediği sırada biz yumruk ve tekme yiyorduk.

“Planlanmış bir olay”

Bu olay kolay kalabalığın planlayacağı bir olay değil. Bu planlanmış bir olay. Biz nereye gitsek takip ediyorlardı.

“Düşseydik, tekmelerle öldürürlerdi”

Düşseydik kalkamazdık kelamından hedefim düşseydik, biz orada ölürdük. Bizi tekmelerle öldürürlerdi.”

“elbet ÖLDÜRMEYE YÖNELİK TAHRİKTİR”

Aslan’ın tabirinin akabinde CHP avukatı Celal Çelik, belgenin ağır ceza mahkemesine gönderilmesi talebini bir dahaleyerek, “İnsanların ‘Yakın, öldürün’ kelamı ortadayken, öldürmeye yönelik suça tahrik manasında dava açılmışken. Sanık Sevim Gölyeri ile ilgili cürüm işlemeye tahrikten dava açılıyor. Hanımefendi ‘Yakın öldürün’ diye bağırıyor. Hata işlemeye tahrikten dava açıyorsanız, olağan olarak öldürmeye yönelik tahriktir” dedi.

“niçin BİZ HALA AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANMAKTAN ALItemalıYORUZ”

Çelik, “Yargı ikili standart yaşıyor. Kim yanlış yapıyor. niye biz hala ağır ceza mahkemesinde yargılanmaktan alıtemalıyoruz. Biz Azap yaşıyoruz. Adalete erişim hakkımız engelleniyor” diyerek, gazeteci Sedef Kabaş’ın Cumhurbaşkanına hakaret kabahatinden tutuklanmasını anımsattı.

Sanıklar hakkındaki isimli denetim sonucunın devamına, nazaranvsizlik talebinin reddine karar veren hakim, duruşmayı 10 Mart 2022’ye erteledi.

NE OLMUŞTU

Kemal Kılıçdaroğlu, 21 Nisan 2019 tarihinde er Yener Kırıkçı’nın Çubuk’taki cenaze merasimine katılmıştı. Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar, AKP yöneticileri, Ankara Valisi, Ankara Vilayet Emniyet Müdürü, Ankara Vilayet Jandarma Alay Kumandanı ve Çubuk Kaymakamı’nın bulunduğu köyde linç teşebbüsüne uğrayan Kılıçdaroğlu ve yanındaki milletvekilleri evvel bir meskene sığınmış, çabucak sonrasında zırhlı araçla köyden çıkarılmıştı. Birinci duruşması 30 Kasım 2020’de yapılan davada toplam 68 sanık yargılanıyor.