Kılıçdaroğlu, makam odasının kapısını açtı

Vitra

New member
Kılıçdaroğlu, makam odasının kapısını açtı CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘nun makam odasında her biri farklı mana taşıyan nesne ve tabloların yer aldığı söz edildi. Sözcü’den Emin Özgönül’ün aktardığına göre odasının bir duvarında ünlü müellif Yaşar Kemal’in kendisine gönderdiği mektup var. Kemal mektubuna Sivaslı Ozan Ruhsati‘nin “Belli değil” isimli şiirini eklemiş. “Sevgili dost… Bu şiir benim gücümdür, halka okursanız sizin de gücünüz olacaktır” diyor. Ruhsati’nin şiiri “Yarabbi bir sahip, bir çoban gönder/ Koyun aşikâr değil, kurt muhakkak değil/ Herkes yarasına derman arıyor/ Deva muhakkak değil, kaygı belirli değil/ Adalet kalmadı, daima zulüm doldu/ Geçti şu baharın gülleri soldu/ Dünyanın gidişi acayip oldu/ Yiğit belirli değil, mert belirli değil” dizelerinden oluşuyor.

3 gazetecinin mektubu

Bir devir tutuklu olan gazeteciler Enis Berberoğlu, Fazilet Gül ve Eren Erdem’in cezaevinden gönderdiği mektupları da çerçeveletip duvara asan Kılıçdaroğlu “Hapse düşenlerden gelen mektupları saklıyorum” dedi.

CHP başkanının masasının çabucak yanında Nazım Hikmet Kültür Sanat Vakfı’nın armağanı “Nazım Büstü” ile Denizli Bozkurt Belediye Lideri tarafınca ikram edilen “Horoz” heykeli var. Heykellerin içinde iki nazar boncuğu ve buğday başakları dikkat çekiyor.

Bu kısımda İrlandalı müellif Oscar Wilde’ın ahşap üzerine yazılı “Yasak olanlar dünyanın devamlılığını sağlar. olağan dışı olanlarsa dünyaya paha katar” kelamı bulunuyor.

CHP önderi “Bu heykel 3 maymunun tam zıddı. 3 maymun görmez, duymaz ve bilmez. Bunlar bilen, duyan, bakılırsan ve yazan 4 akıllı maymun” dedi.

Kartallı Kazım tablosu

Asıl ismi İbrahim Göleber olan Kuvayi Milliyeci “Kartallı Kazım” tablosu odanın girişinde yer alıyor. Atatürk’ün İstiklal Madalyası verilmesi ve işe yerleştirilmesi teklifini “gorevimi yaptım” diyerek kabul etmeyen Kartallı Kazım’ın tablosu, Nazım Hikmet’e ilişkin. Hayat hikayesi Nazım Hikmet’in “Memleketimden İnsan Manzaraları” kitabında yer alıyor. Bu tablo Göleber Ailesi tarafınca ikram edilmiş.

Genç ressama armağan

Odada büyük uzunluk rengarenk bir tablo da var. CHP başkanı “Bunu Muhammet Yalçın isimli hayli yetenekli bir genç yaptı. bu biçimdelar 15 yaşındaydı. Artık 20’li yaşlarda. Engelli bir arkadaşımız, güç konuşuyor, kelamlarını babası çeviri ediyor. Meskeninin duvarları, tavanı her yer rengarenk. Çok yetenekli ve gururlu. Babası oğluna iş istemek için Altındağ Belediye liderine gidiyor. ‘Bir bez verelim, masaları silsin’ denilince ‘Ben ressamım’ diyerek kabul etmiyor. Mansur Yavaş’a rica ettim, bu renk cümbüşü ortasındaki konutu satın alıp aileye armağan edecek” dedi.