Kaftancıoğlu’ndan Erdoğan’a: Dehşetin insanlara yaptıracağı şeylerin sonu yoktur

Vitra

New member
Kaftancıoğlu’ndan Erdoğan’a: Dehşetin insanlara yaptıracağı şeylerin sonu yoktur Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün AKP vilayet liderleri toplantısında yaptığı konuşmada, “Utanmadan, sıkılmadan sokaklara döküleceklermiş, meydanlara döküleceklermiş. Siz 15 Temmuz’u görmediniz mi? Nereye dökülürseniz, dökülün, 15 Temmuz’da sokağa dökülenlere bu millet nasıl dersini verdiyse siz de dökülün, siz de tıpkı dersi öncedenallah alırsınız. Biz de Cumhur İttifak’ı olarak hepinizi önümüze katarız ve gideceğiniz yere kadar kovalarız” sözünü kullanmıştı.

Halk TV ekranlarında yayınlanan Hoş Payzın’la Kelamım Var programına konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu, Erdoğan’ın bu telaffuzlarını kıymetlendirdi.

‘Baskıları daha epeyce arttıracaklar’

“Korkunun insanlara yaptıracağı şeylerin hududu yoktur, siyasette de bu biçimde olduğunu gördük”
diyen Kaftancıoğlu kelamlarını şöyleki sürdürdü;
“Korkuları bunları yaptırıyor zira bugünün gerçekliğini öteki türlü idame ettiremiyorlar. Yapacakları diğer bir şey olmadığı için, baskıları daha epeyce arttıracaklar, insanlara sopa göstermeye çalışacaklar, birtakım kimi araçsallaştırılmış yargıyı sopa olarak kullanacaklar. Bunun artması hiç şaşırtan olmaz. niye? Zira diğer yapacakları hiç bir şey kalmadı. Fakat bunların ne yapacağından fazla, bizim her geçen gün artacak baskılara karşın olgularla değil algılarla yürütülen siyasi sürece karşın neler yapabileceğimiz.”

‘Halkın dayanağını almayan hiçbir muvaffakiyetle ulaşamaz’

“Biz siyasi bir parti ya da bir iktidarla karşı karşıya değiliz artık”
diyen Kaftancıoğlu, “Artık bir vatandaş olarak üzülerek söylüyorum, çeteleşmiş bir idare anlayışıyla karşı karşıyayız. Tek adamın iki dudağından çıkanın, yanlışsız yanlış vs değil tartışılmadığı bir müddetçle karşı karşıyayız. Durum bu biçimde olunca onların yapabilecekleri artarak devam edebilir bir hudut yok. Fakat kıymetli olan bizlerin ne yapacağı. Ferdî olarak toplumsal olarak, siyasi partiler olarak, vatandaş olarak. Ben şunu biliyorum, halkın dayanağını almayan hiçbir muvaffakiyetle ulaşamaz. Biz örgütlü bir biçimde ne yapacağımızı gerçek konumlandırır ve hepimiz bulunduğumuz yerde, gazeteciler, siyasetçiler, vilayet liderleri, doktorlar, sanatkarlar, bu karanlık süreç aydınlığa evrilecektir.” dedi.