Vitra
New member
Kabahatin birçok senin canım kardeşim Biliyorum, canım kardeşim elektrik faturaları öldürücü darbe oldu. Ömrü ömrümde bu biçimde artırım görmedik diyorsun.
Biriktirip bir kez de patlattılar, iflahımızı kestiler diye dövünüyorsun. Lakin canım kardeşim seni gaz lambasından, mumdan kurtaran Reis değil mi? Konutuna elektrik getiren!..
Reis’tilk evvel elektrik nedir bilmezdin!
Bu gidişle gaz lambasına geri döneriz mi dedin?
Duyamadım… Televizyonu açarken bile elin mi titriyor?
Haklısın lakin bi düşün canım kardeşim; kabahatin birçok senin olabilir mi?
Meskene doğalgaz bağlanınca sevinmiştin değil mi? Reis ne diyordu; ‘evvelce analarınız ne çekmişti ah ah. Odun taşı, kömür taşı, sobayı yak. Sabah erken kalk külleri temizle. Artık öylemi çevir düğmeyi konut sıcacık.’
Miting meydanlarında bu biçimde demişti değil mi? senelerca bununla övünmüştü değil mi? En icra köşelere kadar doğalgazı götürdüklerini söylemişti.
Doğalgazın var Allah’a şükür fakat konut buz üzere değil mi? bir daha soba kurmayı mı düşünüyorsun?
Apartmanda baca yok mu?
İki göz konutuna doğalgaz bağlanınca bacayı mı kırdırdın?
Vay be!..
Kombiyi yakamıyorsun değil mi? Yakarsan gelecek faturayı ödeyecek para yok değil mi? Biliyorum, kazak, yorgan, battaniye bu kışı atlatma peşindesin.
Şöyle gerine yaslan düşün canım kardeşim, kabahatin birçok senin olabilir mi?
Akaryakıt fiyatından şikâyet etmeye hakkın yok. ‘Kaç para artırım gelirse gelsin bana koymaz ben daima 50 liralık alıyorum’ demiyor muydun?
Diyordun değil mi? tıpkı vakitte gülerek diyordun…
bir daha 50 liralık koydur, gez gezebildiğin kadar.
50 liraya 3,5 litre mi veriyorlar? O paraya benzinciden meskenine bile gidemez misin? bu biçimde 200 liralık koydur. Rengi mor olan paradan.
200 lirayı bir ortada goremedin mi?
Ben sana ne diyeyim canım kardeşim, kabahatin birçok senin olabilir mi?
Sesini duyar üzereyim, ‘bu biçimde enflasyon görmedim, yaşamadım’ diye söyleniyorsun…
Sesini diyor üzereyim, ‘markete giremiyorum, girsem bile raflara yaklaşamıyorum’ diye öfkeleniyorsun…
Biliyorum eti unuttun. Meskene süt/ yumurta/peynir bile götüremiyorum diye dertleniyorsun…
Ah be canım kardeşim, dolar 18 liradan 13 liraya indi diye davul zurna çalıp, halay çeken sen değil miydin?
Ben yoktum mu dedin. Duymadım…
Kur artınca Reis ‘onların doları var ise bizim Allah’ımız var’ dediğinde çılgınca alkışlamadın mı?
Son sorum: taban fiyata yüzde 50 artırım yapılınca bayram edenlerin ortasında yok muydun?
Sesin çıkmadığına bakılırsa vardın değil mi?
Vardın, vardın…
kararı gördün işte… Daha birinci artırımlı maaşını almadan hükümet verdiği parayı katlayarak geri aldı.
Beş ay, altı ay öncesini bile mumla arar hale geldim mi dedin…
Sesin kısık çıktı, işitemedim!.. Ne dedin, ne dedin…
Ah be canım kardeşim, kabahatin birden fazla senin olabilir mi?
Farkındayım… ‘Yeter be niye kabahatin birçok bende olsun’ diye isyan etmek üzeresin.
Söyleyeyim bu biçimde.
Bu tek adam rejimini sen getirmedin mi? Referandumla sordular evet dedin.
İtiraz ediyorum. Yarımız evet dedi yarımız hayır dedi. YSK devreye girmeseydi sandıktan bu rejim çıkmazdı.
YSK’ya itiraz ettin mi? Mühürsüz oyların geçerli sayılmasına reaksiyon gösterdin mi?
Hayır lakin koskoca CHP bile gereğince reaksiyon vermedi.
Haklısın, kabahatin birden fazla CHP’de aslına bakarsan canım kardeşim.
Seçimlerde oyunu Reis’e verdin ancak; kabul et. Artık şikâyet ediyorsun, hakkın yok.
‘Bu kardeşinize oyunuzu verin faizler, kurla, enflasyonla nasıl uğraş edilir görün’ demişti ya inandık.
Kelamını tuttu mu pekala?
Çatır çatır gayret edip seni refaha kavuşturdu mu?
Genç arkadaşım sana soruyorum. Okul çıkışında arkadaşlarınla bir kafede oturabiliyor musun?
Sinemaya, tiyatroya gidecek paran var mı? Haydi yanlışsız söyle kız arkadaşına yemek ısmarlayacak gücün var mı? Baş başa birer bira içecek?..
Birinci kez oy kullanacak altı milyon genç arkadaşıma sormuyorum…
Son seçimde oy veren genç arkadaşlarıma soruyorum…
Haliniz nasıldır, kaçtır?
Şunu kabul edin. Ağlamaya sızlamaya hakkınız yok.
Kabahatin birden fazla senin canım kardeşim…
Biriktirip bir kez de patlattılar, iflahımızı kestiler diye dövünüyorsun. Lakin canım kardeşim seni gaz lambasından, mumdan kurtaran Reis değil mi? Konutuna elektrik getiren!..
Reis’tilk evvel elektrik nedir bilmezdin!
Bu gidişle gaz lambasına geri döneriz mi dedin?
Duyamadım… Televizyonu açarken bile elin mi titriyor?
Haklısın lakin bi düşün canım kardeşim; kabahatin birçok senin olabilir mi?
Meskene doğalgaz bağlanınca sevinmiştin değil mi? Reis ne diyordu; ‘evvelce analarınız ne çekmişti ah ah. Odun taşı, kömür taşı, sobayı yak. Sabah erken kalk külleri temizle. Artık öylemi çevir düğmeyi konut sıcacık.’
Miting meydanlarında bu biçimde demişti değil mi? senelerca bununla övünmüştü değil mi? En icra köşelere kadar doğalgazı götürdüklerini söylemişti.
Doğalgazın var Allah’a şükür fakat konut buz üzere değil mi? bir daha soba kurmayı mı düşünüyorsun?
Apartmanda baca yok mu?
İki göz konutuna doğalgaz bağlanınca bacayı mı kırdırdın?
Vay be!..
Kombiyi yakamıyorsun değil mi? Yakarsan gelecek faturayı ödeyecek para yok değil mi? Biliyorum, kazak, yorgan, battaniye bu kışı atlatma peşindesin.
Şöyle gerine yaslan düşün canım kardeşim, kabahatin birçok senin olabilir mi?
Akaryakıt fiyatından şikâyet etmeye hakkın yok. ‘Kaç para artırım gelirse gelsin bana koymaz ben daima 50 liralık alıyorum’ demiyor muydun?
Diyordun değil mi? tıpkı vakitte gülerek diyordun…
bir daha 50 liralık koydur, gez gezebildiğin kadar.
50 liraya 3,5 litre mi veriyorlar? O paraya benzinciden meskenine bile gidemez misin? bu biçimde 200 liralık koydur. Rengi mor olan paradan.
200 lirayı bir ortada goremedin mi?
Ben sana ne diyeyim canım kardeşim, kabahatin birçok senin olabilir mi?
Sesini duyar üzereyim, ‘bu biçimde enflasyon görmedim, yaşamadım’ diye söyleniyorsun…
Sesini diyor üzereyim, ‘markete giremiyorum, girsem bile raflara yaklaşamıyorum’ diye öfkeleniyorsun…
Biliyorum eti unuttun. Meskene süt/ yumurta/peynir bile götüremiyorum diye dertleniyorsun…
Ah be canım kardeşim, dolar 18 liradan 13 liraya indi diye davul zurna çalıp, halay çeken sen değil miydin?
Ben yoktum mu dedin. Duymadım…
Kur artınca Reis ‘onların doları var ise bizim Allah’ımız var’ dediğinde çılgınca alkışlamadın mı?
Son sorum: taban fiyata yüzde 50 artırım yapılınca bayram edenlerin ortasında yok muydun?
Sesin çıkmadığına bakılırsa vardın değil mi?
Vardın, vardın…
kararı gördün işte… Daha birinci artırımlı maaşını almadan hükümet verdiği parayı katlayarak geri aldı.
Beş ay, altı ay öncesini bile mumla arar hale geldim mi dedin…
Sesin kısık çıktı, işitemedim!.. Ne dedin, ne dedin…
Ah be canım kardeşim, kabahatin birden fazla senin olabilir mi?
Farkındayım… ‘Yeter be niye kabahatin birçok bende olsun’ diye isyan etmek üzeresin.
Söyleyeyim bu biçimde.
Bu tek adam rejimini sen getirmedin mi? Referandumla sordular evet dedin.
İtiraz ediyorum. Yarımız evet dedi yarımız hayır dedi. YSK devreye girmeseydi sandıktan bu rejim çıkmazdı.
YSK’ya itiraz ettin mi? Mühürsüz oyların geçerli sayılmasına reaksiyon gösterdin mi?
Hayır lakin koskoca CHP bile gereğince reaksiyon vermedi.
Haklısın, kabahatin birden fazla CHP’de aslına bakarsan canım kardeşim.
Seçimlerde oyunu Reis’e verdin ancak; kabul et. Artık şikâyet ediyorsun, hakkın yok.
‘Bu kardeşinize oyunuzu verin faizler, kurla, enflasyonla nasıl uğraş edilir görün’ demişti ya inandık.
Kelamını tuttu mu pekala?
Çatır çatır gayret edip seni refaha kavuşturdu mu?
Genç arkadaşım sana soruyorum. Okul çıkışında arkadaşlarınla bir kafede oturabiliyor musun?
Sinemaya, tiyatroya gidecek paran var mı? Haydi yanlışsız söyle kız arkadaşına yemek ısmarlayacak gücün var mı? Baş başa birer bira içecek?..
Birinci kez oy kullanacak altı milyon genç arkadaşıma sormuyorum…
Son seçimde oy veren genç arkadaşlarıma soruyorum…
Haliniz nasıldır, kaçtır?
Şunu kabul edin. Ağlamaya sızlamaya hakkınız yok.
Kabahatin birden fazla senin canım kardeşim…