İsmail Saymaz: Peker’in Burhan Kuzu ile ilgi tezleri büyük ölçüde doğruluk içeriyor

Vitra

New member
İsmail Saymaz: Peker’in Burhan Kuzu ile ilgi tezleri büyük ölçüde doğruluk içeriyor Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV Ana Haber’de Sedat Peker’in Burhan Kuzu ve Zindaşti hakkındaki argümanlara dair konuştu. Saymaz, tezlere ait, “Büyük ölçüde doğruluk içeriyor” dedi.

Saymaz, “Ben tezlerde ismi geçen isimleri aradım. Örneği avukat Fidel Okan ile görüştüm. Orhan Ünğan’ın avukatı Çağdaş Çelik ile görüştüm. Burhan Kuzu’ya şantaj yaptığı argüman edilen Sedat Peker’in ‘Cin adam’ diye nitelediği Sedat Çiftçi ile de görüştüm” dedi.

‘İddialar büyük ölçüde doğruluk içeriyor’

Saymaz şöyleki devam etti:

“Sedat Peker’in Burhan Kuzu ile ilgili tezleri büyük ölçüde doğruluk içeriyor. Lakin kimi konularda isimlerini andığı bireyler olayları öteki çerçeveden ele alıyorlar. Sedat Peker niye 50 tweet attı? Sedat Peker artık görüntü çekemiyor. Görüntü çekemediği için bu kadar karmaşık ve uzun bir mevzuyu tonlarca tweetle söz etmesi gerekiyor. Zannedersem görüntü çekemediği için 50 tweetle kaygısını anlatmaya çalıştı. Tabi 50 tweetin takibi de sıkıntı. Şayet isimleri bilmiyorsanız, süreci bilmiyorsanız takip etmeniz ve anlamanız da sıkıntı olabilir.

‘Fidel Okan, süreci doğruluyor’

Burhan Kuzu vefatıyla birlikte aslında yargılanması gerekirken davası ahirete kalmış bir isim. Mahkemesi öteki dünyaya kalmış. Onun dünyada yargılanması gerekiyordu. Bugün Sedat Peker’in tweetlerinde ismi geçen isimlerden biri avukat Fidel Okan. Onu aradım, ‘Ne ölçüde gerçek’ diye sordum. Dedi ki, “Ben Sedat Peker’in iktidara açık ve güçlü bir takviye verdiği günlerde onunla ilgili bir şikayette bulundum. O tarihlerde Burhan Kuzu ile toplumsal medyada açık bir yazışma yaptım ve Burhan Kuzu’ya Sedat Peker belgesini ileterek bunu Cumhurbaşkanına götürmesini teklif ettim. O da kabul etti. daha sonrasında bir defa daha görüştüğümüzde bunu cumhurbaşkanının önüne götürdüğünü tabir etti” dedi. Fidel Okan, savcılıklara, emniyete Sedat Peker ile ilgili başvurmasından Burhan Kuzu’yla görüşmesine kadar olan süreci doğruluyor. Lakin, ‘Ben daha sonrasındasını takip etmedim’ diyor.

‘Sinan Çiftçi, Kuzu’nun twitter hesabını kullanıyor’

İkinci basamakta Sinan Çiftçi hadisesi geçiyor. Aslında Sedat Peker bu ismi vermedi. Peker, ‘Burhan Kuzu cingöz bir gençle temas kurdu ve o kişi Burhan Kuzu’dan para sızdırdı’ dedi. Bu kişinin ismi Sinan Çiftçi. CHP’li bir gençti. Burhan Kuzu’nun bildiğim kadarıyla öğrencisi. Öte yandan kendisi CHP’den ayrılıp bir süre Muharrem İnce etrafında bulunup sanırım artık Mustafa Sarıgül etrafında. Burhan Kuzu ile teması ne? Burhan Kuzu 2014’te Abbas kuvvetli’nün programına katıldığında Sinan Çiftçi ile yakınlık kuruyorlar. Sinan Çiftçi daha sonrasında Burhan Kuzu’nun Twitter hesabını kullanmaya başlıyor. Burhan Kuzu ismine tweetler atmaya başlıyor. Bu nasıl ortaya çıktı? Burhan Kuzu’nun attığı tweetlerden daha sonra kamuoyunda reaksiyon oluşunca ‘Tweetleri ben atmıyorum Sinan atıyor’ dedi bu biçimde patladı mesele”

Saymaz, Peker’in savlarının akabinde Sinan Çiftçi’yi arayıp “Sedat Peker’in dediği üzere Burhan Kuzu’ya şantaj uyguladın mı?” diye sorduğunu tabir etti.

‘Kuzu’nun kirli ilgileri olduğunu doğruluyor’

Çiftçi’nin verdiği cevap ise şu biçimde oldu:

“Burhan Kuzu’nun kirli para bağları vardı. Vakit zaman bana ortasında 20-30 bin lira olan çantaları birtakım adreslere bırakmamı istedi ben de yerine getirdim. Birebir biçimde benden Aliye Yavuz ile hakkında çıkan haberleri OdaTV ve Cumhuriyet’ten silinmesi için yardımcı olmamı istedi. Benden ne dilersen lisana dedi. Yapmaya çalıştım ancak beceremedim. “

Saymaz, “Sinan Çiftçi, Ankara’ya gittiğinde vakit zaman kendisine 2 bin lira, 3-5 bin lira verdiğini söylüyor. Burhan Kuzu’nun fazlaca kirli bağlantıları olduğunu ve kendisinin de bunların ortasında yer aldığını doğruluyor. Bu durumu kabul ediyor.” dedi.

‘Bu kanlı hesaplaşma kararında Burhan Kuzu taraf oldu’

Orhan Ünğan ile ilgili de konuşan Saymaz, “Hayalet Orhan diye biliniyor. Kendisi ve avukatı her ne kadar reddetse de Amerikan Uyuşturucu ile Çaba Dairesi kayıtlarında o denli anılıyor ve en değerli uyuşturucu baronlarından biri olarak zikrediliyor. Orhan Ünğan, Zindaşli ile baronlar savaşına girdi. Evvel Zindaşti’nin kızı ve yeğeni öldürüldü. Akabinde Zindaşti argümana nazaran Ünğan’ın erkek kardeşini, akabinde avukatını öldürdü. Bu kanlı hesaplaşma kararında Burhan Kuzu taraf oldu. Tüm bunlar olurken Burhan Kuzu Cumhurbaşkanlığı Hukuk Şurası üyesiydi. Cumhurbaşkanlığının telefonundan İstanbul Adliyesi’ni arayarak Zindaşti’nin tahliye edilmesi için hakim ve savcılara baskı uyguladı. Bu hakim ve savcılara ve Burhan Kuzu’ya dava açıldı. İki dava birleştirildi. Orhan Ünğan’ın savına nazaran ise, onun tahliye edilmemesi için Bakırköy Adliyesi’ne baskı uyguladı” dedi.