İmamoğlu olayı “özel masa” işi mi?

Vitra

New member
İmamoğlu olayı “özel masa” işi mi? Ağır kar yağışı İstanbul’da epey tesirli oldu. Yurttaşlar yollarda kaldı. Ortaya öbür bir durum daha çıktı.

Kar tabiatın üzerini kapladı ancak siyasi hesaplaşmanın üstündeki örtüyü ortaya çıkardı.

İBB ile bitmek bilmeyen “hesaplaşma” artık yurttaşların canı kıymetine yapılmaya başlanıldı.

Biliyorsunuz…

Kar yağışı sonucunda yollar kapandı. Ulaştırma Bakanlığı yetkisi dahilinde bulunan TEM otoyolu, özel şirketlerin sorumluluğunda bulunan Kuzey Marmara Otoyolu’nda yurttaşlar saatlerce mahsur kaldı. Tüm bilim insanlarının ihtarlarına karşın yapılan İstanbul Havalimanı resmen günlerce kapandı. Yolcular havaalanında hatta uçaklarda mahsur kaldı.

Bakanlar açıklama yapmak için İstanbul’a geldiler lakin milyarlarca Euro harcanarak yaptırılan havalimanına değil hiç yere kapatılan Atatürk Havalimanına iniş yaptılar.

Konu bu değil epey konuşuldu. Benim derdim öbür.

Ekrem İmamoğlu 19 saatlik mesaisinin 1 saatini yemek yemeğe ayırdığı için bütün olanlar unutuldu, siyasi gereç haline getirildi.

Malum medyanın haber vermek niyetinden epeyce “propaganda” yayınlarını gördünüz.

Bunun akabinde garip bir müddetç başlatıldı.

Mevzuyu bilgilerina kadar araştırdım.

Ekrem İmamoğlu’nun gittiği işletmenin sahibi Kahraman Beyefendisi aradım ve akabinde da Sayın Ekrem İmamoğlu’nu aradım. İkisi de tıpkı biçimde 18:00’de balıkçıda olduğunu 19:00’da ayrıldığını Ekrem Beyin günler öncesinde rezervasyon yaptırdığını İngiliz Büyükelçisi ile bir randevusu olduğunu 1 saatlik yemek daha sonrası çıktığını deklare ettilar.

Bunu da toplumsal medyadan paylaştım.

Ne yazık ki bu durum ile ilgili işletme yetkililerinin palavra beyanları bunun sonucunda Ekrem İmamoğlu’nun hakkını savunmak isteyen bireyler güç durumda kaldı.

Asıl ortada daha önemli bir durum var.

İki tane görüntü imajı çıktı. Birisi işletmenin önündeki bir güvenlik kamerası… Oburu ise daha geniş açıdan çekilmiş bir kamera imgesi.

Bu imgede Ekrem İmamoğlu’nun aracı önde artta da kar temizleme aracı var.

Değişik durumu Halk TV’de lisana getirdim. Bu bir MOBESE imgesi dedim ve Sayın Vali’ye davet yaptım.

Çünkü MOBESE manzarasının sızdırılması fazlaca epey önemli bir durum.

Demek ki bu manzaraların sızdırılması terör örgütlerinin, yabancı istihbarat kuruluşlarının da tüm İstanbul’u adım adım izleyebilecekleri manasına geliyor.

MOBESE’nin numarası ötürüsıyla sorumlusu aşikâr

MOBESE, “Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu” diye biliniyor fakat değil.

Bu açılım MOBESE kısaltmasından daha sonra ortaya çıktı. MOBESE: Murat, Osman, Basri, Erin, Süleyman, Erdoğan isimlerinin baş harflerinden oluşuyor. Sistemi kuran polis ve mühendislerin baş harfleri. MOBESE’nin B’si Basri Aktepe’yi simgeliyor.

Türkiye’nin 81 vilayetinde bulunan sistemle, cürüm ve suçluyla gayret eden güvenlik kuvvetlerinin elini güçlendirmek emeliyle kurulan kameralı güvenlik sistemleridir. 2007’den bu yana kurulan sistemlerin maliyeti İçişleri Bakanlığı bütçesi tarafınca ve vilayet özel yönetimleri tarafınca karşılanmıştır.

Bünyesindeki üniteler:
Komuta Denetim Merkezi
Araç Takip Sistemi
Taşınabilir Araç Sorgulama Sistemi
Nezarethane Düzgünleştirme ve Denetim Sistemi
Bölge Görüntüleme Sistemi
Plaka Algılama Sistemi Merkezi
Taşınabilir Operasyon İdare
Emniyet Müdürlüğü Bilgisayar Ağı

Manzaraları öteki MOBESE imgeleri ile karşılaştırdım

İmamoğlu bugün yaptığı basın toplantısında bu duruma dikkat çekti ve takipçisi olacağını bildirdi.

Ben mevzuyu uzmanlara sordum.

Çok açık biçimde MOBESE manzarası olduğu ve hatta Google Maps ile dahi basitçe tespit edilebiliyor. Hatta MOBESE numarası da mevcut.

İmajdan epey kolay gözüküyor MOBESE no: 027-G-34SRY-0

ötürüsıyla bu MOBESE’den imgeleri kimin sızdırdığı anında bulunabilir.

Yetkililer bu imajın ilgili üniteler haricinde mahkeme sonucu olmadan elde edilemeyeceğini, izlenemeyeceğini bunun kabahat olduğunu belirtiyor.

Pekala, bu manzaraları kim servis etti?

Ortaya çıkan görüntüleri izlediğimizde MOBESE imajından cep telefonu ile çekim yapıldığı ve görüntünün temizlenmeye çalışıldığı çok net.

Lakin bu temizleme süreci tam yapılamamış manzara üzerinde sicil numarasının bir kısmı kalmış durumda.

MOBESE kameralarıyla; bireyler kamuya açık alanlarda izlemekte, kaydedilmekte ve bu kayıtlar saklanmaktadır. Bu izleme-kaydetme-saklama süreci ihlal edilir ise şahsi datalarının korunması hakkına, özel hayatın saklılığının korunması hakkına müdahale değil midir?

Yani ortada yalnızca terör tehlikesi yok, özel hayatımızın kapalılığı de tehlikede. İmamoğlu’nu adım adım izleyenlerin insanların konutlarını izlemediklerini nereden emin olabiliriz?

Hukukçu Ersan Şen’in husus hakkında yayınlamış olduğu makaleye baktım.

Bu tıp kamera sistemlerinin gayesi, bireylerin özel hayat faaliyetlerine ait imgeleri takip etmek ve/veya kaydetmek değil, işyerlerinde ve toplumun ortak kullandığı alanlarda güvenliğin sağlanması ve korunmasına yardımcı olmak (asıl amaç), ayrıyeten hukuka karşıtlıkların tespiti ve failleri ile kanıtlarının elde edilmesini sağlamaktır (yan amaç).

İşyeri ve kamuya açık alanlara kurulacak kamera sistemlerinin emelinin ne olduğu değerli. İşyerlerinde şahsa özel kısımlara kamera kayıt sisteminin müsaadesiz koyulması ve kayıt yapılması, yalnızca kanıt elde etmek için isimli hedefli kamera kayıt sisteminin kurulması, güvenlik emelli kamera kayıtlarından elde edilen imajların öbür niyetler için kullanılmasında isabet olmayacağı üzere, hukuka uygunluk da bulunmayacak ve bu çeşit fiiller üstte unsur numaralarını verdiğimiz hata tariflerine girebilecektir[2].

İnsan onuruna ve kişilik haklarına alışılmamış biçimde bâtın yahut açık biçimde kamera ile işyerlerinde çalışanların gözetlenmesi ve kontrolü hukuka terstir.

Çok net tabir etmiş Ersan Şen…

Bu durumda Ekrem İmamoğlu’nun aracı bilhassa mi takip edildi?

Bu manzaralar kime nasıl servis edildi?

İmamoğlu’nun fotoğraflarının özel kısımda yemek yenmesine karşın ortaya servis edilmesi bir süre daha sonra araç intikal manzaralarının servis edilmesi, siyasalların tüm devlet imkanlarını ve ellerinde ki medya ile İBB liderini gayeye koymaları akıllara birtakım soruları getirmiyor mu?

Muhakkak ki Ekrem İmamoğlu adım adım takip ediliyor. Meskeni de gözetleniyor mu? Kim bilir…

Bu olaydan daha sonra devletin içerisinde bir yapı açığa çıktı.

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir ay evvel söylemiş olduği kelamlar aklıma geldi: “Telefonlarımızın dinlendiğini çok güzel biliyoruz. Özel masaların kurulduğunu da biliyoruz, bir adım daha atayım. ‘Özel masalar’ dediğimde (Süleyman) Soylu bunu çok düzgün anlar…”

Sanki bu kumpas da “özel masa” işi miydi?