Hakim, kızına istismardan babaya 45 yıl mahpus verdi: Şartlı salıverilmen kelam konusu olmayacak

Vitra

New member
Hakim, kızına istismardan babaya 45 yıl mahpus verdi: Şartlı salıverilmen kelam konusu olmayacak Kepez ilçesi var isek bölgesinde annesi, babası ve 17 yaşındaki erkek kardeşi ile bir arada yaşayan T.S.Ş., ablasına mobilya ustası olan babasının kendisine 9 yaşından bu yana cinsel istismarda bulunduğunu söylemiş oldu. Abla E.Ş., istismarı kanıtlamak için kız kardeşinden manzara çekmesini istedi. 7 Temmuz’da babasıyla yalnız kalan T.S.Ş. bir daha istismara uğradı. T.S.Ş. babasının istismarını telefonla kayda aldı. Kaydı ablasına gösteren T.S.Ş., anne S.Ş. ve ablasıyla birlikte Levent Ş.’den şikayetçi oldu.

‘Bana komplo kurdular’

Şikayet daha sonrası tutuklanan ve hakkında öz kızına karşı ‘nitelikli cinsel istismar’ kabahatinden dava açılan Levent Ş., yargılandığı 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde son kere hakim karşısına çıktı. Mahkemede küçük kızının ablasının dolduruşuna geldiğini öne süren sanık Levent Ş. “Olay günü farkında olmadan bana uyuşturucu vermişler. daha sonra beni görüntüye çekmişler. Savlar, büsbütün düzmecedir. Küçük kızım T.S.Ş.’nin uyuşturucu bağımlısı olan ablasının meskenine gitmesini istemiyordum. Onu da uyuşturucuya alıştırmasından tasa ediyordum. Bu niçinle bana komplo kurdular” dedi. Mahkeme heyeti, sanığı 45 yıl mahpus cezasına çarptırdı. sonucun açıklanmasının akabinde SEGBİS ile duruşmaya bağlanan sanığa seslenen mahkeme lideri “Sana 45 yıl mahpus verdik. Ancak sen maddelerimize göre, 30 yıl yatacaksın. Ayrıyeten şartlı salıverilmen de kelam konusu olmayacak” diyerek duruşmayı bitirdi.

‘Karar vicdanlara su serpti’

Sanığın eşi S.Ş., kızına cinsel istismarda bulunan kocasına boşanma davası açtığını belirterek, hak ettiği cezayı aldığını söylemiş oldu. Ailenin avukatı Onur Sarı “Maalesef son senelerda toplumda bu tıp cürümler arttı. Ne yazık ki yargıya intikal etmeyen bu şekil cürümler bulunmaktadır. Belgemizde adalet tecelli etmiştir. Sanık baba alabilecek en yüksek cezayı almıştır. Mağdure çocuk, anne ve kız kardeşi, acısı tanım edilemez boyutta hüzün hayatışlardır. Fakat verilen bu karar vicdanlara bir nebze de olsa su serpmiştir” dedi.