Habertürk muharriri Muharrem Sarıkaya, yayın esnasında İHA çalışanını tokatladı

Vitra

New member
Habertürk muharriri Muharrem Sarıkaya, yayın esnasında İHA çalışanını tokatladı Habertürk muharriri Muharrem Sarıkaya‘nın “Gün Başlıyor” isimli programda İhlas Haber Ajansı Gaziantep Muhabiri Ahmet Demir olduğu söylenen şahsa yayın sırasında tokat attığı ortaya çıktı.

Twitter hesabından bir görüntü paylaşan gazeteci Talat Atilla, 17 Aralık’ta AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Lideri Fatma Şahin‘in konuk olduğu Habertürk yayında yaşananları aktardı.

Paylaşılan görüntüde Sarıkaya’nın yayın konuğu Şahin ile konuştuğu bu sırada yanına gelen İhlas Haber Ajansı’nın Gaziantep muhabiri Ahmet Demir’in kulaklık ile ses kontağını denetim ettiği görüldü. O anlarda Sarıkaya’nın bir anda sonlanıp Demir’e tokat attığı kameraya yansıdı.

İhlas Haber Ajansı’nın Gaziantep muhabiri Ahmet Demir’in, yayın sırasında canlı yayın grubuna yardımcı olduğu öğrenildi.

Özür diledi

Hususla ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Sarıkaya, tokat attığı İHA Muhabiri Ahmet Demir’den özür diledi.

Sarıkaya, “Olay kamuoyuna yansıdığı için artık de kamuoyu önünde İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir, İHA Bölge Mürdürü Sayın Orhan Akın ile olaya tanıklık eden Sayın Gaziüantep Büyükşehir Belediye Lideri Sayın Fatma Şahin’den ve kamuoyundan mazeretsiz özür diliyorum” dedi.

Olay kamuoyuna yansıdığı için artık de kamuoyu önünde İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir, İHA Bölge Mürdürü Sayın Orhan Akın ile olaya tanıklık eden Sayın Gaziüantep Büyükşehir Belediye Lideri Sayın Fatma Şahin’den ve kamuoyundan mazeretsiz özür diliyorum…
Muharrem SARIKAYA

— MUHARREM SARIKAYA (@msarikaya6) December 19, 2021

Ahmet Demir: Salı günü dava açacağım

Öte yandan mevzuyla ilgili Cumhuriyet’e konuşan İHA Muhabiri Ahmet Demir, yayın sırasında yaşananları anlattı.

Demir şunları söylemiş oldu:

“Ben kameramanlık nazaranvi yapıyordum. Muharrem Beyefendi, kendi kanallarıyla irtibat kurabilmesi için kendi telefonunu kullanmak istedi. Kendi telefonumuzu vermek istedik lakin kendisi ısrarla kabul etmedi. Kendi telefonu çekmeyince yayın esnafında daima hareket yaptı. misyonum olmasa da durumla ilgilenip telefonumu verdim ve daha sonrasında bana bu hamleyi yaptı. Çok zoruma gitti bir şey yapamamak ve karşındaki insanın bir şey yapmaması” dedi.

Sarıkaya’nın özür dilediğini söz eden Demir, şu biçimde devam etti:

“Benden özür dilemeye çalıştı. Müdürüm ısrarla kabul etmemi istedi ve ben de yaşına hürmeten kabul ettim fakat avukatımla görüştüm. Rencide olduğum için hukuksal süreci başlatacağım. Salı günü dava açacağım.”

“Sizleri seviyoruz”

AKP’li Fatma Şahin ise, ses denetimi yapmaya çalışan İhlas Haber Ajansı’nın Gaziantep muhabiri Ahmet Demir’e tokat atan Muharrem Sarıkaya’ya yayın sonunda, teşekkürlerini ve sevgilerini iletti.

Çalışana tokat atıldıktan daha sonra AKP’li Fatma Şahin’den Muharrem Sarıkaya’ya: “Sizi seviyoruz.” pic.twitter.com/DdbG0DKccY

— Haber Report (@HaberReport) December 19, 2021

CHP’li Şencan’dan reaksiyon

Manzarayı toplumsal medya üzerinden paylaşan Gaziantep-Şahinbey Belediyesi CHP Küme Başkanvekili Hasan Şencan olaya reaksiyon gösterdi. Şencan şu tabirleri kullandı:

“AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Lideri Fatma Şahin’in karşısında gazeteci Muharrem Sarıkaya ses teknikerine tokat atıyor, Fatma Hanım hiçbir şey olmamış üzere davranmaya devam ediyor. Yazıklar olsun!”

AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediye Lideri @FatmaSahin ‘in Gaziantep halkına yanında “öküz” dediler reaksiyonsuz kaldı, karşısında Gaziantep’te gazetecilik yapan kişiyi tokatladılar reaksiyonsuz kaldı. Bizim görmediğimiz sanki nelere reaksiyonsuz kaldığınız kanısı bizleri korkutuyor.

— Hasan Şencan (@hasansencan2) December 19, 2021

Sendikadan reaksiyon: Özür bekliyoruz

Türkiye Gazeteciler Sendikası’ndan yapılan açıklamada ise “Gazeteci Muharrem Sarıkaya’nın İhlas Haber Ajansı Gaziantep Muhabiri Ahmet Demir’e yönelik nahoş hareketini en sert halde kınıyoruz. Sarıkaya’nın meslektaşımızdan özür dilemesini bekliyoruz” denildi.

Fatma Şahin: Yanlıştı

Fatma Şahin, Twitter hesabı üzerinden Sarıkaya’nın özür dilediği tweetlerin ekran imajını paylaşarak şunları yazdı: “Habertürk TV canlı yayını esnasında Muharrem Sarıkaya’nın yansısı kendisinin de dediği üzere fazlaca yanlıştı. esasen daha sonrasındasında ortamızda konuştuk ve ben de fikirlerimi söylemiş oldum. @msarikaya6 kendi bildirisinde da yazdığı üzere daha sonrasında Ahmet Demir arkadaşımızdan özür diledi.”

Habertürk TV’den açıklama

Habertürk TV’nin açıklamasında şu sözler kullanıldı: “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Lideri Fatma Şahin’in konuk olduğu canlı yayında Ankara Temsilcimiz Muharrem Sarıkaya’nın gerçekleştirmiş olduğu kabul edilemez ve izahı olmayan davranışından ötürü İHA Gaziantep kameramanı Ahmet Demir arkadaşımızdan, ailesinden, çalıştığı kurumdan ve tüm kamuoyundan Habertürk olarak samimiyetle özür dileriz.”