Golbol Ulusal Grubu’yla şampiyon olan Reyhan Yılmaz: İstiklal Marşı’nı okutmak hayalimdi

Sarr

Active member
Golbol Bayan Ulusal Kadrosu, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda altın madalya kazandı. Ulusal ekiple olimpiyat altın madalyası kazanmanın gururunu yaşayan Reyhan Yılmaz, memleketi Isparta’ya geldi. Ulusal kadronun ve Ankara Yeni Mahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü’nün oyuncusu olan Reyhan Yılmaz, golbol sporu ile tanışma kıssasını ve elde ettiği muvaffakiyetleri Demirören Haber Ajansı’na (DHA) anlattı. Denizli’de ortaokuldayken vücut eğitimi öğretmeninin kendisine önermesiyle bu spora başladığını belirten Reyhan Yılmaz, 2019 yılında Denizli’den Ankara’ya transfer olduğunu aktardı. Yılmaz, “Yarışmalarda Türkiye üçüncülüğüm, ikinciliğim ve şampiyonluklarım var. En sonunda ulusal kadroya girdim. Avrupa, dünya ikinciliğim ve paralimpik şampiyonluklarım var” dedi.

“SOSYAL HAYATIMIZ HİÇ YOK”
Golbol sporunun epeyce fedakarlık istediğini kaydeden Reyhan Yılmaz, “Milli kadro kampına hazırlık için ayın 25 günü kadro kampındayız. 5 gün falan meskende oluyoruz. Toplumsal hayatımız hiç yok. Bütün ömrümüz spor oluyor. Ailemizle epeyce vakit geçiremiyoruz. Lakin en sonunda başarıyoruz” diye konuştu.

“İSTİKLAL MARŞI’NI OKUTMAK BENİM HAYALİMDİ”
Reyhan Yılmaz, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’ndaki muvaffakiyetle ilgili ise şunları söylemiş oldu: “Tokyo’da bir ay kaldık. Heyecanlıydık. Kadroma ve kendime güvendim. Sakin bir biçimde maçlarımızı kazandık. Şampiyon olduktan daha sonra ülkemizi temsil ettiğim için hayli gururluydum. İstiklal Marşı’nı okutmak benim hayalimdi. İstiklal Marşı’nı birinci kere orada okuttum. Askerlerimiz, şehitlerimiz ve gazilerimiz için orada savaştım. Maksadım her vakit şampiyonluk. 3 yıl daha sonra Paris Paralimpik Oyunları var, orada olacağız. Artık tüm müsabakalarda şampiyonluk istiyoruz.”

“AİLEM HER VAKİT DESTEKÇİM OLDU”
Spora istemeye istemeye başladığını anlatan Reyhan Yılmaz, “Başarı elde ettikçe ailem ve hocalarım benimle gurur duymaya başladı. Ailem her vakit destekçim oldu. En büyük destekçim onlardı. Başaracağıma daima inandılar. En sonunda başardım. Bu sporu şu an hayli çok seviyorum” dedi.

“GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI”
Reyhan’ın annesi Şenay Yılmaz, “Kızımla gurur duyuyorum. Devamlı destekçisi oldum. Bayrağımızı göklere diktiği için gurur duyuyorum. İstiklal Marşı’mızı söyletti. Göğsümüzü kabarttı. Onun için gurur duyuyoruz” diye konuştu.

“KARDEŞİMLE GURUR DUYUYORUZ”
Reyhan Yılmaz’ın ağabeyi Salih Yılmaz, “Kardeşimle gurur duyuyoruz. Türkiye ismine da gururluyuz. Şampiyon oldu. Altın madalyayı Isparta’ya getirdi. Isparta’nın ve bizim her vakit gururumuz” dedi.

“BU MUVAFFAKİYETİNİ BEKLİYORDUK”
Reyhan Yılmaz’ın başka ağabeyi Mesut Yılmaz da şöyleki dedi: “Bize bu memnunluğu yaşattığı için gururluyuz. Bizi oralarda temsil etti. Küçüklükten beri bu muvaffakiyetini bekliyorduk. Bize kendini inandırdı. Çok keyifli ve sevinçliyiz” dedi.