Fox TV’ye Başak Demirtaş incelemesi

Vitra

New member
Fox TV’ye Başak Demirtaş incelemesi Edirne Cezaevi’nde beş yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Lideri Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, bu sabah FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu.

Programın iktidar medyası tarafınca amaç gösterilmesinin akabinde Radyo ve Televizyon Üst Heyeti (RTÜK) toplumsal medya hesabından yayın hakkında inceleme başlatılacağını duyurdu.

Resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada; “FOX yayın kuruluşunda bugün gerçekleşen bir programda konuk Başak Demirtaş’ın kelamları ve açıklamaları niçiniyle 6112 sayılı Kanun çerçevesinde inceleme başlatılmıştır” sözleri kullanıldı.

FOX yayın kuruluşunda bugün gerçekleşen bir
programda konuk Başak Demirtaş’ın kelamları ve açıklamaları niçiniyle 6112 sayılı Kanun çerçevesinde inceleme başlatılmıştır. pic.twitter.com/XjelNh2KAb

— RADYO VE TELEVİZYON ÜST KONSEYİ (@rtukkurumsal) October 6, 2021

6-8 Ekim olaylarının yıl dönümü niçiniyle maksat gösterildi

İktidar medyası, programın 6-8 Ekim olaylarının yıldönümüne denk gelmesi niçiniyle FOX TV’yi, yayıncı İsmail Küçükkaya’yı ve Başak Demirtaş’ı amaç gösterdi.

“Amaç; ‘O hiç pişman olmadı’ dedirtmek…”

AKP Genel Lider Yardımcısı Hamza Dağ, Başak Demirtaş’ın prorama konuk alınmasının gayesinin 6-8 Ekim olaylarının azmettiricisi olarak isimlendirdiği Selahattin Demirtaş’tan bildiri iletmek, “‘O hiç pişman olmadı’ dedirtmek” olduğunu ileri sürdü.

Dağ; “Bu milletin evlatlarının şehit edildiği 6-8 Ekim olaylarının yıl dönümünde, cinayetlerin azmettiricisinin eşini canlı yayına çıkarıp “O hiç pişman olmadı” dedirtmek…” sözlerini kullandı.

Bu tesadüf değil. Taammüden ve bilerek yapılan bir yayın.

Kimin yanındasın FOX TV? Terörün mü, Türkiye’nin mi?

’19 aydır açık görüş yapamıyoruz’

5 yıldır tutuklu eski HDP Eş Genel Lideri Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, Adalet Bakanlığı’na görüş haklarının eski haline dönüştürülmesi için davet yaptı. Başak Demirtaş “Selahattin’le yaklaşık 19 aydır açık görüş yapamıyoruz, artık keyfiyete dönüştü” dedi.

‘Öfkelensek bile kindar olmayalım’

Demirtaş kelamların şu biçimde devam etti; “Selahattin şahsi bir problem yüzünden içeride değil. Kaygımız Türkiye. Türkiye’ye demokrasi ve barış gelmesi için çaba ediyor, ediyoruz. Selahattin ile pazartesi görüştük, çok yeterliydi. Morali yüksek ve umutlu. Umutsuz olmak için hiç bir niye yok bence de. Özgür bir Türkiye için bu bedele paha diye düşünüyorum. Yalnızca bizim değil, cezaevlerindeki tüm siyasi tutsakların ödedikleri bedele değer.

Selahattin hiç öfkeli değil. Çocuklara mektuplarında da daima yazıyor, onlar genç ve bu haksızlıkları bizlere yapanlara karşı hisleri daha ağır olabilir lakin Selahattin, öfkelensek bile kindar olmayalım diye kızlara öğüt veriyor.”

“HDP’nin tavır dokümanını büyük bir takdirle karşıladım”

HDP’nin tavır dokümanını büyük bir takdirle karşıladım diyen Başak Demirtaş; “HDP, Türkiye’nin demokratikleşmesi için büyük uğraş sarf ediyor. Ben Diyarbakır Liceli bir Kürt hanımıyım. Bütün kimliklerimle barışık yaşamak istiyorum. Evet, Türkiye Cumhuriyeti hepimizindir lakin onu fakat demokrasiyle yüceltebilirsek bir arada eşitçe ve kardeşçe yaşayabiliriz. Herkes kendi lisanı ve kültürüyle barış ortasında yaşama hakkı var. Umuyorum HDP’nin tavır dokümanı de buna katkı sağlar.

O kadar hayli ötekileştirildik, kutuplaştırıldık ki. Tüm önyargıları kırmanın en tesirli yolu konuşmak, tanışmak, birbirimizle temas kurmak. Efsun’u toplumsal medyada paylaşan herkese epeyce teşekkür ediyorum”
sözlerini kullandı.