Emniyet Müdür Yardımcısı polisi dövdü, soruşturma açılmadı: Sen benim kim olduğumu biliyor musun?

Vitra

New member
Emniyet Müdür Yardımcısı polisi dövdü, soruşturma açılmadı: Sen benim kim olduğumu biliyor musun? Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Gimat Şehit Muhammed Uz Polis Merkezi Amirliği’nde vazifeli olan Muhammed Arslan, 26 Kasım 2020’de karakol kapısında vazifeli olduğu sırada gelen sivil aracın arasındakilere nazaranvi gereği ‘Kimsiniz?’ diye sordu.

Aracın ortasındaki kişi ise Ankara Vilayet Emniyet Müdür Yardımcısı V.’ydi. Araçtan inen V.’nin, Arslan’a ”Sen benim kim olduğumu biliyor musun? Sen kimsin lan bana kimlik soruyorsun?” diye bağırdığını ve cinsiyetçi birfazlaca küfür sarf ettiğini söyleyen kaynaklar, bunların şikayet tutanağında da yer aldığını belirtti.

Polis memuru Muhammed Arslan baskıdan, korktuğu için şikayetten vazgeçtiğini ve raporlarını sürece koymadığını belirtmişti. Fakat 2 ay daha sonra, hakkında idari soruşturma açıldı.

Soruşturma evrağına nazaran Arslan’ın, kıyafetinin pejmürde olduğu, kendinin ve misyonlu işçilerin güvenliğini zaafa uğratacak biçimde duyarsız nazaranv yaptığı, meslek etiği ve tarza uygun biçimde uyarıldığında ise alt üst bağına uygun olmayan biçimde tutum ve davranışlar sergilediği argüman edilmişti.

Kendisini tanıyamadığını söylemesine karşın manzaralarda V.’nin, Arslan’ın üzerine yürüdüğü ve aldığı darbeler niçiniyle istikrarının bozulduğu da gözüküyor.

Kaynakların tarafımıza gönderdiği imgelerin Gimat Şehit Muhammed Uz Polis Merkezi Amirliği’nde çekildiğini uydu fotoğraflarından doğruladık.

halktv.com.tr’nin ulaştığı o imajlarda, devrin Vilayet Emniyet Müdür Yardımcısı V.’nin, polis memuru Muhammed Arslan’a şiddet uyguladığı da gözüküyor.

Polis memuru Muhammed Arslan, olayın akabinde hastaneye giderek darp raporu alıyor. Raporda, kendisine şiddet uygulandığı da kanıtlanıyor. Şikayet tutanağında da ‘anlatılan hadisede biroldukca görgü şahidi de var‘ tabiri yer alıyor.

Hakaret ve şiddete maruz kaldı lakin sürgüne gönderildi

Olayın akabinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunan Muhammed Arslan ve avukatı, verdikleri dilekçede Vilayet Emniyet Müdür Yardımcısı V.’nin hakaret, şiddet ve tehdit ettiğini belirtti.

Lakin savcı ‘olayın soruşturulmasına gerek yok‘ dedi.

Darp edilen polis memuru Muhammed Arslan, Gaziantep’in Nizip ilçesine sürgüne gönderildi.

Yaşananların ruhsal baskısı: İntihara kalkıştı

Yaşanan tüm sürecin akabinde Muhammed Arslan, emniyet müdür yardımcısından gördüğü mobbing ve şiddetin karşılıksız kalmasına dayanamadığını ve haksızlığa uğradığını belirttiği bir not bırakarak intihara kalkıştı. İntihar teşebbüsü daha sonrası ömrünü kaybetmeyen Arslan’ın silahı alındı ve ruhsal tedavi görmesi gerektiği açıklandı.

bir daha halktv.com.tr’nin kaynaklarından edindiği dokümanlara bakılırsa ise 21 Eylül’de Muhammed Arslan için ‘Polislik yapamaz‘ raporu hazırlandı. Şu anda silahsız biçimde bakılırsavini yapan Arslan’a bu rapor bildiri edildiğinde polislik ömrü da bitmiş olacak.