Vitra
New member
Çiftlik Bank’ın iki numarası Çiftlik Bank’ın kurucusu olan ‘Tosuncuk‘ lakaplı Mehmet Aydın‘dan daha sonra Uruguay’da tutuklu bulunan ağabeyi Fatih Aydın da Türkiye’ye getiriliyor. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebine olumlu karşılık veren Uruguay, üç aydır cezaevinde olan Aydın’ı iade edecek.
Türkiye, Mehmet Aydın’a odaklandığı için, kardeşinin iri cüssesinin arkasında kendisini gizlemeyi başaran Fatih’i pek tanımıyor. O da Kırmızı Bültenle arandığı biçimde varlığı bilinmiyor. meğer Fatih Aydın, Çiftlik Bank’ın iki numarasıydı.
Nilüfer’de iki kardeş
Aydın kardeşler, Giresun’un Espiye ilçesine bağlı Güzelyurt köyünden Bursa’ya göçen emekçi ailesinin çocuğu.
Nilüfer’in kenar mahallesinde doğdular.
Fatih 1987’de, Mehmet dört yıl daha sonra dünyaya geldi.
İkisi de okuyamadı.
İkisi de tıpkı kafede çalıştı.
Mehmet garson, Fatih bulaşıkçıydı.
Cevvaldiler.
Gün oldu; ped satışı yapan 10 otomat alıp liselere yerleştirdiler.
Gün oldu; saç düzleştirici otomat üretip kafelere sattılar.
Mehmet çalışmak için Antalya’ya gitti.
Fatih, otomotiv fabrikasına girdi. Bu fabrikada Hava ile tanışıp evlendi. Akabinde halı yıkama dükkanı açtı.
Fason eseri Çiftlik Bank diye sattı
Çiftlik Bank 2016’da kurulunca Fatih, ikinci adam oldu. Çiftlik Bilgi Süreç Tarım ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin genel müdürüydü. Fason eserler yaptırıp Çiftlik Bank damgası basarak piyasaya sürdü.
Çiftlik Bank’ın eser dağıtımı için aldığı Dora Gıda’nın başında da Fatih vardı. Besin dalıyla bütün ilgisi yemek yemekten ibaretti.
Tosuncuk, serveti yurt dışına çıkarmak için KKTC’de 2017’de ‘Fame Game Software Limited Şirketi’ni kurup Çiftlik Bank’ı bu şirkete devretti. Bu şirket Gaizmagosa Limanı’ndaki 648 numaralı posta kutusundan ibaretti.
Aydın, Tosuncuk’la bir arada iki ortaktan birisiydi.
Villa, yat ve Ferrari
Tosuncuk, hakkında birinci soruşturmanın başlatıldığı Mayıs 2017’de Çiftlik Bank’ı Latin Amerika’ya taşımaya karar verdi.
Uruguay’da yaşayan Osman Naim Kaya ile irtibat kurdu.
16 Mayıs 2017’de eşi Sıla Aydın ile balayı mazeretiyle bu ülkeye ayak bastı.
Fatih Aydın ve eşi Hava da onlara katıldı.
Geceler uzunluğu kumar oynadılar, kokain çektiler.
Tosuncuk, eşi Türkiye’ye dönerken sigara içebilsin diye 162 bin dolara özel jet tuttu.
Tosuncuk, başşehir Montevideo’da Rio De Plata ırmağı üzerinde 2.750.000 dolara villa satın aldı. Villanın 85 metrelik iskelesi vardı.
Ayrıyeten 1.750.000 dolara yat aldı. Yatın ismini ‘Sılam’ diye değiştirdi.
Eşine doğum günü ikramı diye 640 bin dolara Ferrari aldı.
Arjantin ve Uruguay’da tabeladan da olsa temsilcilikler açtı. Çiftlik Bank’ın yazılım takımını Arjantin’e götürdü.
‘İşsizim’ dedi
İki kardeş Temmuz 2017’de Türkiye’ye döndü.
Haklarında dolandırıcılık savıyla soruşturma açılmıştı.
Fatih Aydın birinci ve tek tabirini 31 Temmuz 2017’de bu kapsamda verdi.
Şirkette iştirakinin bulunmadığını, Mayıs 2017’ye kadar çiftliklerden sorumlu müdür olduğunu; çiftliklere yem ve materyal, şarküterilere mal dağıtımı yaptığını, artık işsiz olduğunu anlattı.
Palavra söylemişti.
Bu tabirden daha sonra Lüleburgaz’da tesisin açılışına katıldı.
daha sonra da Uruguay’a döndü.
Kardeşler firar, eşleri tutuklu
Tosuncuk, Çiftlik Bank batmadan bir ay kadar evvel, 24 Ocak 2018’de Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Brezilya’ya uçtu. Üç yardımcısını 4 Mart 2018’de Santos kentine çağırdı. Onlara “Geri dönmeyeceğim. Bu iş bitti” dedi.
Aydın kardeşler, eşlerinden boşanmak için vekaletname verdi.
Yanlarında Latin Amerikalı sevgilileri vardı.
Tosuncuk’unki, Caroline Elizabeth’ti.
Ziyaretten 10 gün daha sonra şirketlerine ve mallarına el kondu. Yokluklarında tutuklama sonucu verildi. Kırmızı Bülten çıkarıldı. Eşleri Sıla ve Hava Aydın ise yetkileri bulunmadığı biçimde iki ay tutuklu kaldı. İki bayan silahlı örgüt üyeliği ve malvarlıklarını yurt dışına çıkarmaktan yargılanıyor.
Türk İnterpolü Uruguay’da izledi
Çiftlik Bank battıktan daha sonra Mehmet ve Fatih Aydın, Türk İnterpol’ünce Uruguay ve Brezilya’da izlendi. İki üst seviye Emniyet yetkilisi 2019’da Uruguay’a gitti.
Yapılan araştırmaya nazaran Aydın, Osman Naim Kaya ile ‘Pabipark’ isimli inşaat şirketi kurmuştu. Kamyonları ve yerleri vardı. Paraguay’da Bitcoin madenciliğine girişmişlerdi. Tosuncuk’un parasıyla 900 aygıt almışlardı.
Tosuncuk, rüşvetle muhafaza zırhı sağlamıştı.
Caroline Elizabeth ile evlenmişti.
Kokaine alışmıştı.
Türkiye’nin baskısı kararı onlarca kere Uruguay-Brezilya hududundan gitti ve geldi.
Geçen haziranda Brezilya’da Türk Büyükelçiliği’ne teslim oldu ve Türkiye’ye getirildi.
Tosuncuk, 7 Temmuz’da tutuklandı.
Sözünde ağabeyi soruldu.
Şöyle dedi:
“Kendisiyle 2.5 yıl evvel yüz yüze görüştüm. Brezilya’da telefonla görüştüm ve teslim olmak istediğimi söylemiş oldum. Gelip teslim olması gerektiğini söylemiş oldum. Bana ‘Düşüneceğim’ dedi. Teslim olacağını düşünüyorum. Brezilya’dadır.“
İki eş, iki çocuk
Brezilya’da değil, Uruguay’daydı.
Aydın, 7 Temmuz 2021’de Montevideo’ya 80 kilometre aradaki Canenoles’teki bir konutta yakalanarak, tutuklandı.
Vaziyeti şu biçimdeydi:
Uruguaylı bir bayanla evlenip çocuk sahibi olmuştu.
Bu bayandan boşanarak, bir öbür Uruguaylı ile evlenmişti. Bu bayandan da bir çocuk daha yapmıştı.
Nereden mi biliyorum?
Tosuncuk’un ortağı olan, Çiftlik Bank Davası’nda hakkında yakalama sonucu bulunan, hala Uruguay’da yaşayan Osman Naim Kaya’dan…
Zira Aydın’ın ikinci Uruguaylı eşi, tutuklamadan daha sonra Kaya’yı aradı.
Kaya, anlatıyor:
“Ağlaya sızlaya aradı. ‘Mahvolduk, yandık. bu biçimde olduğunu bilmiyordum. Brezilyalı olduğunu sanıyordum’ dedi. Brezilyalı mı, değil mi, anlamaması için gerizekalı olması lazım. Avukat bulmak için yardım istedi. ‘Paranız var ise avukat her yerde var’ dedim. Para istedi. Fatih olmadığı için günübirlik yaşadıklarından soruna düşmüş. ‘Param yok’ dedim.“
Kaya, Aydın’ın ne iş yaptığını bilmediğini söylüyor.
“Brezilya’ya gittiler diye biliyordum” diyor.
Bir serveti olduğunu düşünmüyor.
Fatih Aydın’ın bir serveti var mı, yok mu, Türkiye’ye gelince öğreneceğiz.
Tosuncuk ile bir arada üç farklı davadan yargılanacak.
Türkiye, Mehmet Aydın’a odaklandığı için, kardeşinin iri cüssesinin arkasında kendisini gizlemeyi başaran Fatih’i pek tanımıyor. O da Kırmızı Bültenle arandığı biçimde varlığı bilinmiyor. meğer Fatih Aydın, Çiftlik Bank’ın iki numarasıydı.
Nilüfer’de iki kardeş
Aydın kardeşler, Giresun’un Espiye ilçesine bağlı Güzelyurt köyünden Bursa’ya göçen emekçi ailesinin çocuğu.
Nilüfer’in kenar mahallesinde doğdular.
Fatih 1987’de, Mehmet dört yıl daha sonra dünyaya geldi.
İkisi de okuyamadı.
İkisi de tıpkı kafede çalıştı.
Mehmet garson, Fatih bulaşıkçıydı.
Cevvaldiler.
Gün oldu; ped satışı yapan 10 otomat alıp liselere yerleştirdiler.
Gün oldu; saç düzleştirici otomat üretip kafelere sattılar.
Mehmet çalışmak için Antalya’ya gitti.
Fatih, otomotiv fabrikasına girdi. Bu fabrikada Hava ile tanışıp evlendi. Akabinde halı yıkama dükkanı açtı.
Fason eseri Çiftlik Bank diye sattı
Çiftlik Bank 2016’da kurulunca Fatih, ikinci adam oldu. Çiftlik Bilgi Süreç Tarım ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin genel müdürüydü. Fason eserler yaptırıp Çiftlik Bank damgası basarak piyasaya sürdü.
Çiftlik Bank’ın eser dağıtımı için aldığı Dora Gıda’nın başında da Fatih vardı. Besin dalıyla bütün ilgisi yemek yemekten ibaretti.
Tosuncuk, serveti yurt dışına çıkarmak için KKTC’de 2017’de ‘Fame Game Software Limited Şirketi’ni kurup Çiftlik Bank’ı bu şirkete devretti. Bu şirket Gaizmagosa Limanı’ndaki 648 numaralı posta kutusundan ibaretti.
Aydın, Tosuncuk’la bir arada iki ortaktan birisiydi.
Villa, yat ve Ferrari
Tosuncuk, hakkında birinci soruşturmanın başlatıldığı Mayıs 2017’de Çiftlik Bank’ı Latin Amerika’ya taşımaya karar verdi.
Uruguay’da yaşayan Osman Naim Kaya ile irtibat kurdu.
16 Mayıs 2017’de eşi Sıla Aydın ile balayı mazeretiyle bu ülkeye ayak bastı.
Fatih Aydın ve eşi Hava da onlara katıldı.
Geceler uzunluğu kumar oynadılar, kokain çektiler.
Tosuncuk, eşi Türkiye’ye dönerken sigara içebilsin diye 162 bin dolara özel jet tuttu.
Tosuncuk, başşehir Montevideo’da Rio De Plata ırmağı üzerinde 2.750.000 dolara villa satın aldı. Villanın 85 metrelik iskelesi vardı.
Ayrıyeten 1.750.000 dolara yat aldı. Yatın ismini ‘Sılam’ diye değiştirdi.
Eşine doğum günü ikramı diye 640 bin dolara Ferrari aldı.
Arjantin ve Uruguay’da tabeladan da olsa temsilcilikler açtı. Çiftlik Bank’ın yazılım takımını Arjantin’e götürdü.
‘İşsizim’ dedi
İki kardeş Temmuz 2017’de Türkiye’ye döndü.
Haklarında dolandırıcılık savıyla soruşturma açılmıştı.
Fatih Aydın birinci ve tek tabirini 31 Temmuz 2017’de bu kapsamda verdi.
Şirkette iştirakinin bulunmadığını, Mayıs 2017’ye kadar çiftliklerden sorumlu müdür olduğunu; çiftliklere yem ve materyal, şarküterilere mal dağıtımı yaptığını, artık işsiz olduğunu anlattı.
Palavra söylemişti.
Bu tabirden daha sonra Lüleburgaz’da tesisin açılışına katıldı.
daha sonra da Uruguay’a döndü.
Kardeşler firar, eşleri tutuklu
Tosuncuk, Çiftlik Bank batmadan bir ay kadar evvel, 24 Ocak 2018’de Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Brezilya’ya uçtu. Üç yardımcısını 4 Mart 2018’de Santos kentine çağırdı. Onlara “Geri dönmeyeceğim. Bu iş bitti” dedi.
Aydın kardeşler, eşlerinden boşanmak için vekaletname verdi.
Yanlarında Latin Amerikalı sevgilileri vardı.
Tosuncuk’unki, Caroline Elizabeth’ti.
Ziyaretten 10 gün daha sonra şirketlerine ve mallarına el kondu. Yokluklarında tutuklama sonucu verildi. Kırmızı Bülten çıkarıldı. Eşleri Sıla ve Hava Aydın ise yetkileri bulunmadığı biçimde iki ay tutuklu kaldı. İki bayan silahlı örgüt üyeliği ve malvarlıklarını yurt dışına çıkarmaktan yargılanıyor.
Türk İnterpolü Uruguay’da izledi
Çiftlik Bank battıktan daha sonra Mehmet ve Fatih Aydın, Türk İnterpol’ünce Uruguay ve Brezilya’da izlendi. İki üst seviye Emniyet yetkilisi 2019’da Uruguay’a gitti.
Yapılan araştırmaya nazaran Aydın, Osman Naim Kaya ile ‘Pabipark’ isimli inşaat şirketi kurmuştu. Kamyonları ve yerleri vardı. Paraguay’da Bitcoin madenciliğine girişmişlerdi. Tosuncuk’un parasıyla 900 aygıt almışlardı.
Tosuncuk, rüşvetle muhafaza zırhı sağlamıştı.
Caroline Elizabeth ile evlenmişti.
Kokaine alışmıştı.
Türkiye’nin baskısı kararı onlarca kere Uruguay-Brezilya hududundan gitti ve geldi.
Geçen haziranda Brezilya’da Türk Büyükelçiliği’ne teslim oldu ve Türkiye’ye getirildi.
Tosuncuk, 7 Temmuz’da tutuklandı.
Sözünde ağabeyi soruldu.
Şöyle dedi:
“Kendisiyle 2.5 yıl evvel yüz yüze görüştüm. Brezilya’da telefonla görüştüm ve teslim olmak istediğimi söylemiş oldum. Gelip teslim olması gerektiğini söylemiş oldum. Bana ‘Düşüneceğim’ dedi. Teslim olacağını düşünüyorum. Brezilya’dadır.“
İki eş, iki çocuk
Brezilya’da değil, Uruguay’daydı.
Aydın, 7 Temmuz 2021’de Montevideo’ya 80 kilometre aradaki Canenoles’teki bir konutta yakalanarak, tutuklandı.
Vaziyeti şu biçimdeydi:
Uruguaylı bir bayanla evlenip çocuk sahibi olmuştu.
Bu bayandan boşanarak, bir öbür Uruguaylı ile evlenmişti. Bu bayandan da bir çocuk daha yapmıştı.
Nereden mi biliyorum?
Tosuncuk’un ortağı olan, Çiftlik Bank Davası’nda hakkında yakalama sonucu bulunan, hala Uruguay’da yaşayan Osman Naim Kaya’dan…
Zira Aydın’ın ikinci Uruguaylı eşi, tutuklamadan daha sonra Kaya’yı aradı.
Kaya, anlatıyor:
“Ağlaya sızlaya aradı. ‘Mahvolduk, yandık. bu biçimde olduğunu bilmiyordum. Brezilyalı olduğunu sanıyordum’ dedi. Brezilyalı mı, değil mi, anlamaması için gerizekalı olması lazım. Avukat bulmak için yardım istedi. ‘Paranız var ise avukat her yerde var’ dedim. Para istedi. Fatih olmadığı için günübirlik yaşadıklarından soruna düşmüş. ‘Param yok’ dedim.“
Kaya, Aydın’ın ne iş yaptığını bilmediğini söylüyor.
“Brezilya’ya gittiler diye biliyordum” diyor.
Bir serveti olduğunu düşünmüyor.
Fatih Aydın’ın bir serveti var mı, yok mu, Türkiye’ye gelince öğreneceğiz.
Tosuncuk ile bir arada üç farklı davadan yargılanacak.