Bulu’nun yerine Prof. Naci İnci Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atandı

Vitra

New member
Bulu’nun yerine Prof. Naci İnci Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atandı Prof. Dr. Mehmet Naci İnci Boğaziçi Üniversitesi’nin yeni rektörü oldu. Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne ise Prof. Dr. Mustafa Kurt atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sabaha karşı yayımlanan sonucuyla bakılırsavden alınan rektör Melih Bulu’nun yerine vekil olarak geçen Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atandı.

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda “Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü unsuru ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci unsurları mucibince Prof. Dr. Mehmet Naci İNCİ atanmıştır” sözlerine yer verildi.

birinci icraatı akademisyen kovmak olmuştu

Melih Bulu’nun yerine Boğaziçi Üniversitesi’ne ‘vekaleten’ rektör olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Can Candan’ın bakılırsavine son vermişti. Candan, İnci’nin kendisine ilettiği yazıyı paylaşarak, “Tabii ki kabul etmiyorum, vazgeçmiyorum” diyerek karşılık vermişti. Candan paylaşımının devamında, “Tabii ki #KabulEtmiyorumVazgeçmiyorum” bildirisini paylaşmıştı.

Naci İnci, bugün bana 2007’den bu yana öğretim vazifelisi olarak çalıştığım Boğaziçi’ndeki misyonuma, ders verdiğim kısım ve fakültenin görüşü alınmadan “vekaleten” son verdiğine dair bir yazı göndermiş. Sizlerle paylaşıyor, yorumunu ve değerlendirmesini de sizlere bırakıyorum. pic.twitter.com/6cdSEeuPkF

— Can Candan (@yunusunbabasi) July 16, 2021

Candan, toplumsal medya hesabı Twitter’dan paylaştığı yazıya ait, “Naci İnci, bugün bana 2007’den bu yana öğretim bakılırsavlisi olarak çalıştığım Boğaziçi’ndeki bakılırsavime, ders verdiğim kısım ve fakültenin görüşü alınmadan “vekaleten” son verdiğine dair bir yazı göndermiş. Sizlerle paylaşıyor, yorumunu ve değerlendirmesini de sizlere bırakıyorum” tabirlerini kullandı.

Melih Bulu periyodunda kendi kendini müdürü olarak atamıştı.

İnci, Melih Bulu devrinde ise kendisini Fen Bilimleri Enstitüsü müdürü olarak atamıştı.Fizik Kısmı Öğretim Üyesi Naci İnci’nin aldığı kararda, “29.05.2021 tarihi itibariyle Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü nazaranvine Prof. Dr. Mehmet Naci İnci vekaleten bakılırsavlendirilmiştir” sözü yer almıştı. Atama sonucunın altında Naci İnci’nin imzasının yer alması dikkat çekmişti.

Kendi atamasını kendi onaylayan Fizik Kısmı Öğretim Üyesi Naci İnci daha evvel Toplumsal Bilimler Enstitüsü müdürü olarak da atanmıştı.

‘Utanmıyor musunuz?’

Boğaziçi öğrencileri, Bulu periyodunda rektörlük binası önünde bekleyişlerini sürdürürken Naci İnci öğrencilerin yanına gelmişti. Öğrencilerin kendisine yönelttiği soruları geçiştiren İnci, “Sizi daha sonra dinleyeceğim” demişti. Öğrenciler ise kendisine rektör vekili yapılan İnci’ye birinci atandığında “Utanmıyor musunuz?” diye sormuştu. Öğrenciler ayrıyeten “Bu bakılırsavi alırken utanmadınız mı? Bizler gözaltına alınıyoruz, tutuklanıyoruz. Tasa içerisindeyiz lakin Melih Beyefendi de siz de bize cevap vermiyorsunuz. Ne vakit bizi dinleyeceksiniz?” tabirlerini kullanmıştı.

Mustafa Kurt, Marmara’nın yeni rektörü oldu

Prof. Dr. Erol Özvar’ın Yükseköğretim Heyeti (YÖK) Başkanlığı’na seçilmesinin akabinde boşalan Marmara Üniversitesi Rektörlüğü misyonuna ise Prof. Dr. Mustafa Kurt atandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, “Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13’üncü hususu ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci hususları mucibince Prof. Dr. Mustafa Kurt atanmıştır” tabirleri kullanıldı.

Prof. Dr. İnci kimdir?

Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, 1987’de Marmara Üniversitesinden fizik kolunda lisans derecesini, 1992’de ise fiber optik sensörler alanında İngiltere’deki Heriot-Watt Üniversitesi’nden doktora derecesini aldı.

Stanford Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Kısmı’nda 1993- 1994 yılları içinde optik haberleşme alanında doktora daha sonrası çalışmalar yapan İnci, 1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi Fizik Kısmı’nda yardımcı doçent, 1996’da ise doçent oldu.

İnci, 1998- 1999 senelerında fiber optik sensörlerin endüstriyel uygulamaları üzerine Japonya’da Gunma Üniversitesi’nde konuk araştırmacı olarak çalışırken, 1999- 2005 yılları içinde Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Tabiat Bilimleri Fakültesi’nde öğretim üyeliği yaptı, üniversitenin temel ve araştırma laboratuvarları ile başka lisans ve lisansüstü programlarının kurulmasında bakılırsav aldı.

Boğaziçi Üniversitesi Fizik Kısmı’na 2005’te profesör olan ve 2014- 2018 periyodunda kısım başkanlığı yapan İnci, Almanya’daki Stuttgart Üniversitesi, Japonya’daki Gunma Üniversitesi, Norveç Teknik Üniversitesi ile İngiltere’deki Heriot-Watt Üniversitesinde konuk profesör olarak bulundu.

Fiber optik, nano partiküller ve uygulamalarının fiziği, optik sensörler, kuantum optiği, kuantum bilişimi, kuantum kriptografisi hususları üzerine çalışan ve araştırmalar yürüten İnci’nin üniversite-sanayi bağlarının geliştirilmesine yönelik katkıları kapsamında ise iki milletlerarası patenti bulunuyor.

Prof. Dr. Mustafa Kurt kimdir?

Prof. Dr. Mustafa Kurt, 1981- 1985 senelerında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nde lisans eğitimi aldı. Kurt, Marmara Üniversitesi’nde 1985- 1987 senelerında yüksek lisans, 1987- 1993 senelerında ise doktora yaptı.

Kurt, Marmara Üniversitesi’nde 2002- 2013 yıllarinde Prof. Dr. unvanıyla Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Kısmı’nda nazaranv aldı. Kurt, 2013’ten beridir Marmara Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi, Makine Mühendisliği Kısmı’nda bakılırsav alıyor.