Aydın Çine’de orman yangını: İki mahalle tahliye edildi

Vitra

New member
Aydın Çine’de orman yangını: İki mahalle tahliye edildi Aydın’ın Karacasu ilçesindeki yangına müdahale sürerken Çine ve Bozdoğan ilçesinden de yangın haberleri geldi.

İtfaiye gruplarının havadan ve karadan müdahalesi kararı Bozdoğan’daki yangın denetim altına alındı.

İki mahalle tahliye edildi

Çine’deki yangın rüzgarın tesiriyle büyüdü. Bunun üzerine iki mahalle önlem emeliyle tahliye edildi.

Yangına 3 helikopter ve fazlaca sayıda grupla müdahale sürüyor

Vali Aksoy: Yangın yerleşim yerlerini tehdit eder boyuta gerçek ilerliyor

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Çine ve Bozdoğan ilçesindeki yangınlarla ilgili açıklama yaptı.

Yangınlara, karadan ve havadan fazlaca sayıda grupla müdahale edildiği bilgisini veren Aksoy, “Altıntaş Mahallesi kırsalında bugün öğlen saatlerinde bir orman yangını çıktı. Havadan ve karadan müdahaleler yapıldı. Şu an için ‘Tam olarak denetim altına alındı’ diyemiyoruz. Bütün kurum ve kuruluşlarımız, vatandaşlarımız yangına müdahale etti. Şu an fazlaca yayılan bir biçimde devam etmiyor. Temennimiz bir an evvel denetim altına alabilmek” dedi.

Aksoy, Çine ilçesindeki yangının da büyüdüğüne dikkati çekerek “Çine’deki yangın devam ediyor. Ben de artık oraya gidiyorum. Yerleşim yerlerini tehdit eder boyuta gerçek ilerliyor” açıklamasını yaptı.

“Her bilgiyi değerlendiriyoruz”

Vali Aksoy, sabotaj argümanlarıyla ilgili soruyu da “Biz her bilgiyi kıymetlendiriyoruz, şu anda elimizde somut bir bilgi yok. Fakat her ihbarı kıymetlendiriyoruz. Somut bir bilgiye ulaştığımızda kamuoyuyla paylaşacağız” biçiminde cevapladı.

Öte yandan, Aydın’ın Karacasu ilçesinde çıkan ve 4 gündür devam eden orman yangınını denetim altına alma çalışmaları da sürüyor.