Anayasal sorumsuzluğun zirvesi…

Vitra

New member
Anayasal sorumsuzluğun zirvesi… Ortalık yıkılıyor. Ortalık derken toplumsal medyayı kastediyordum. AKP medyasında çıt yok.

AKP Genel Lideri altı, yedi, bilemedin sekiz yaşındaki çocuğu kürsüye çıkarmış; rakiplerine küfrettiriyor.

Hain dedirtiyor.

Mikrofonu çocuğun ağzına kendi tutuyor.

Aykırısını düşünün. CHP başkanı yahut DÜZGÜN Parti Genel Lideri bir çocuğu miting meydanında kürsüye çıkartıp AKP Genel Başkanı’na saydırtsaydı ne olurdu?

İktidar medyası ortalığı yıkardı. O çocuğun yedi geçmişi didik didik edilir, babasının olmadı, uzak bir akrabasının Fethullah’la yahut PKK ile ilişkisi bir biçimde kurulurdu.

RTÜK, haberi veren kanallar hakkında soruşturma açar ağır para cezaları verirdi.

Polis anında o kelamları söyleyen meskene çökerdi.

Savcılar jet süratiyle soruşturma açardı.

Cumhurbaşkanı, TBMM Lideri, Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı, iktidar ortağı MHP Genel Lideri, TOBB Lideri, hatta Maliye Bakanı, hatta Tarım Bakanı, hatta Ulaştırma Bakanı ve pek olağan ki Aile Bakanı bu kadarı da fazla diye ortalığı sallardı.

Kıyamet kopardı.

Kıyamet kopartanlar haklı olurdu. Alkış alırdı.

Ama…

AKP Genel Lideri küçük bir çocuğu çıkarıp propagandasına alet edince hiç biri olmuyor.

Devlet erkanının kılı kıpırdamıyor…

Aile Bakanı bile ‘duymadım, görmedin, bilmiyorum’ türküsünü söyleyerek başını kuma gömdü.

Sahi bu ülkede Aile Bakanı var mı?

Bu ürkeklik bu korkaklık niye?

İçişleri Bakanı’nın hakkını yemeyelim. Açıklama yaptı. Yavuz adam…

Bakan’a bakılırsa, Cumhurbaşkanı çocuğun elinden mikrofonu kapmak istemişmiş!

Yok ya; Cumhurbaşkanı gülerek dinliyordu.

Çocuk, Eren Bülbül’ün katilerinin arkadaşlarına hain demiş, yani PKK’lılara..

Yok ya; kulaklarımız sağırdı!..

Bütün PKK’lıların ismi ‘ bay Kemal’ mi?

her neyse… Bakan seviyesinde bile olsa trolleri geçelim.

Ne diyorduk, herkes başını kuma gömdü diyorduk. Zira AKP Genel Lideri beraberinde tek kişilik hükümet, birebir vakitti Devlet Lideri.

Sıkıysa karşı çık!..

Daha da ötesi Anayasa’ya nazaran sorumsuz. Kürsüye çocuk da çıkarır bebe de. Kimse hakkında süreç yapamaz.

Bir kere daha altını çiziyorum…

Sorumsuz.

Yalnızca bu olayla değil, bütün icraatlarında, bütün kararlarında sorumlu tutulamayacağına dair elinde doküman var.

Anayasal garantisi var…

Cezai sorumluluğu yok.

2017 yılında yapılan referandumla bu hakkı ona biz verdik. İstediğini yap dedik. İstediğin kişiyi istediğin nazaranve getir. Hazineyi dilediğin üzere kullan, fantezilerini hayata geçir, aklına geline yap, karşı çıkanı kabahatle, mahpusa attır, canın ne isterse!…

Bu hakkı AKP Genel Başkanı’na biz verdik.

Zirve tepe kulan dedik. O da zirve tepe kullanıyor.

Düşünün, bir kişi her şeyi yapmaya muktedir lakin sorumlu değil. hiç bir kuruma, TBMM’ye dahi hesap vermek zorunda değil.

Sormak istiyorum…

Döviz kurunun yedi liradan on dört liraya çıkmasının sorumlusu kim?

Cumhurbaşkanı… Yani AKP Genel Başkanı…

Lakin Anayasa’ya bakılırsa değil zira..

Sorumsuz…

Enflasyonun yüzde on beşlerden yüzde ellilere dayanmasının sorumlusu kim?

Cumhurbaşkanı. Yani AKP Genel Başkanı…

Fakat Anayasa’ya nazaran değil zira:

Cumhurbaşkanı. Yani AKP Genel Lideri.

Ancak Anayasa’ya bakılırsa değil zira:

Sorumsuz…

Başımıza ne geldiyse bu sorumsuzluk hususundan geldi. Düşünün her şeyi yapmaya tam yetkili olan kişinin hiç bir sorumluluğu yok.

Yok lakin sorumsuzluğun da ölçüsü var; olmalı!..

Trabzon’da sorumsuzluk tepe yaptı.

Artık ne derseniz boş.

Türkiye bu sorumsuzluğu da gördü!