Vitra
New member
Akşener: Konuta yemek götüremediği için ağlayan babalar gördüm YETERLİ Parti Genel Lideri Meral Akşener’in Van’ın İpekyolu ilçesindeki esnaf ziyaretinde gündem, bir daha geçim problemiydi. Bir esnaf, “Öyle bir duruma geldik ki kiraları ödeyemiyoruz. Her geçen günümüzü arıyoruz” diyerek sitem ederken, bir başka esnaf da “Pandemi yalnızca bir nevi mazeret oldu aslında. Pandeminin dışında aslına bakarsan geçinemiyordu (esnaf), o da tam belini büktü” dedi. Akşener ise “Akşam meskene yemek götüremediği için ağlayan babalar gördüm” diye konuştu.
UYGUN Parti Genel Lideri Akşener’in, Van’daki son durağı İpekyolu ilçesi oldu. Akşener ile ziyaret ettiği esnaf içindeki diyaloglar şu biçimde:
“Kiralarımızı ödeyemiyoruz, her geçen günümüzü arıyoruz”
Akşener: İşler nasıl?
Esnaf: Istıraplar epeyce. Yani o denli bir duruma geldik ki kiraları ödeyemiyoruz.
Akşener: O denli mi?
Esnaf: Çalışanlarımızı çıkarttık. Yani o kadar mağdur durumdayız.
Akşener: Kaç kişi çalışıyordu burada?
Esnaf: Yani daha öncesinden beş (kişi).
Akşener: Artık?
Esnaf: Şu an iki kişi kaldık.
Akşener: Konut geçiniyor mu?
Esnaf: Kıt kanaat, güç.
Akşener: Borcun var mı?
Esnaf: Çok. Her geçen günümüzü arıyoruz.
“Pandemi mazeret oldu, esnaf aslına bakarsanız geçinemiyordu”
Esnaf: Esnaf sahiden epey dertli, vergiler aslına bakarsanız belini büktü. Pandemi de esasen çok derecede etkiledi.
Akşener: Pandemi de açıldı, yani sanki sizde bir güzelleşme var mı diye de soruyorum?
Esnaf: Pandemi yalnızca bir nevi mazeret oldu aslında. Pandeminin dışında aslına bakarsanız geçinemiyordu (esnaf), o da tam belini büktü.
“Esnaflıktan çıkmış durumdayız”
Bir fırıncı da “Esnaflık durumundan çıkmış durumundayız. Nitekim çok güç durumdayız. Gelirler sarfiyatları karşılayamıyor. şimdi 1 yıldır bu kasvetleri yaşıyoruz” dedi.
“Eve yemek götüremediği için ağlayan babalar gördüm”
Meral Akşener, esnaf ziyaretinin akabinde yaptığı açıklamada; “Ben bugün inanılmaz bir genç işsizliği gördüm Van’da. Esnafın epey büyük bir sorunu var. Akşam konuta yemek götüremediği için ağlayan babalar gördüm” diye konuştu.
Seçmene seslenen Akşener, “Esnafta müşteri velinimettir. Seçmen de velinimet olmalıdır. Uzun bir vakittir seçmen velinimet olmaktan çıktı. Şuculuk, buculuk üçerinden ‘oy verin’ haline gelindi. meğer şuculuğun, buculuğun kimseye bir yararı yok. Bizi yarıştırın. Seçmene sesleniyorum; siyasalları yarıştırın, rekabet ettirin, hizmet ve proje üzerinden yarıştırın” dedi.
UYGUN Parti Genel Lideri Akşener’in, Van’daki son durağı İpekyolu ilçesi oldu. Akşener ile ziyaret ettiği esnaf içindeki diyaloglar şu biçimde:
“Kiralarımızı ödeyemiyoruz, her geçen günümüzü arıyoruz”
Akşener: İşler nasıl?
Esnaf: Istıraplar epeyce. Yani o denli bir duruma geldik ki kiraları ödeyemiyoruz.
Akşener: O denli mi?
Esnaf: Çalışanlarımızı çıkarttık. Yani o kadar mağdur durumdayız.
Akşener: Kaç kişi çalışıyordu burada?
Esnaf: Yani daha öncesinden beş (kişi).
Akşener: Artık?
Esnaf: Şu an iki kişi kaldık.
Akşener: Konut geçiniyor mu?
Esnaf: Kıt kanaat, güç.
Akşener: Borcun var mı?
Esnaf: Çok. Her geçen günümüzü arıyoruz.
“Pandemi mazeret oldu, esnaf aslına bakarsanız geçinemiyordu”
Esnaf: Esnaf sahiden epey dertli, vergiler aslına bakarsanız belini büktü. Pandemi de esasen çok derecede etkiledi.
Akşener: Pandemi de açıldı, yani sanki sizde bir güzelleşme var mı diye de soruyorum?
Esnaf: Pandemi yalnızca bir nevi mazeret oldu aslında. Pandeminin dışında aslına bakarsanız geçinemiyordu (esnaf), o da tam belini büktü.
“Esnaflıktan çıkmış durumdayız”
Bir fırıncı da “Esnaflık durumundan çıkmış durumundayız. Nitekim çok güç durumdayız. Gelirler sarfiyatları karşılayamıyor. şimdi 1 yıldır bu kasvetleri yaşıyoruz” dedi.
“Eve yemek götüremediği için ağlayan babalar gördüm”
Meral Akşener, esnaf ziyaretinin akabinde yaptığı açıklamada; “Ben bugün inanılmaz bir genç işsizliği gördüm Van’da. Esnafın epey büyük bir sorunu var. Akşam konuta yemek götüremediği için ağlayan babalar gördüm” diye konuştu.
Seçmene seslenen Akşener, “Esnafta müşteri velinimettir. Seçmen de velinimet olmalıdır. Uzun bir vakittir seçmen velinimet olmaktan çıktı. Şuculuk, buculuk üçerinden ‘oy verin’ haline gelindi. meğer şuculuğun, buculuğun kimseye bir yararı yok. Bizi yarıştırın. Seçmene sesleniyorum; siyasalları yarıştırın, rekabet ettirin, hizmet ve proje üzerinden yarıştırın” dedi.