Ahmed Musa mesleğinde yeni bir sayfa açmak istiyor

Sarr

Active member
Üstün Lig grubu VavaCars Fatih Karagümrük’ün yeni transferlerinden Nijeryalı futbolcu Ahmed Musa, Üstün Lig’de mesleğine yeni bir başlangıç yapmak istiyor.

Ahmed Musa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karagümrük’te başarılı olmak istediğini söylemiş oldu. Karagümrük’e transferinden duyduğu memnuniyeti anlatan Nijeryalı oyuncu, “Benim için burada bir aile ortamı var. Hocam, kulüp çalışanları, lider ve oyuncu arkadaşlarım mükemmeller. Bu ekipte olduğum için kendimi hayli memnun hissediyorum.” diye konuştu.

Fatih Karagümrük’te başarılı olmayı epeyce dilek ettiğini belirten Musa, “Başkan Süleyman Hurma buraya geldiğimde kulübün son senelerdaki muvaffakiyetlerini anlattı. Ben de bu kadronun başarılarına katkıda bulunmak istiyorum. Bu kulübü daha üstlere çıkarmak istiyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Kırmızı-siyahlı grubun taraftarlarına seslenen Ahmed Musa, şunları kaydetti: “Karagümrük taraftarlarını mutlu etmek için elimden geleni yapacağım. Bir idmanımıza taraftarlarımız geldi ve bana tezahürat yaptılar. Kendimi fazlaca memnun hissettim. Ben de onları keyifli edebilmek için her şeyimi vereceğim.”

Öteki Türk kulüplerindilk evvelki senelerda teklif alıp almadığı sorusunu cevaplayan 28 yaşındaki oyuncu, “Şu anda Karagümrük’ün oyuncusuyum. Bu saatten daha sonra öteki kulüplerle ilgili konuşmanın gereği olduğunu düşünmüyorum. Anı yaşıyorum, geçmişin epey ehemmiyeti yok.” tabirlerini kullandı.

2018 Dünya Kupası’nda dikkati çekmişti

Kanatlarda ve forvet bölgesinde oynayabilen Ahmed Musa, futbola ülkesinin Kano Pillars grubunda başladı. Avrupa’ya adımını 2010’da Hollanda grubu VVV-Venlo ile atan 28 yaşındaki oyuncu, 2012 yılında transfer olduğu Rus grubu CSKA Moskova’da ismini duyurunca, 4 yıl daha sonra Premier Lig kadrosu Leicester City’ye 18 milyon avro bedelle transfer oldu.

İngiltere’de işler istediği üzere gitmeyen Ahmed Musa, 2018 yılında dönemi kiralık olarak CSKA Moskova’da geçirdikten daha sonra Suudi Arabistan 1. Futbol Ligi gruplarından El-Nasr’a transfer oldu. Arabistan grubunda 2 dönem geçiren Musa, bir süre kulüpsüz kaldıktan daha sonra geçen dönemin ikinci yarısında futbola başladığı Kano Pillars’a döndü. Musa, burada 7 maça çıkarken, gol atamadı.

2018 FIFA Dünya Kupası’nda Nijerya Ulusal Ekibi ile gösterdiği performansla dikkati çeken Ahmed Musa, ulusal formayla toplamda 87 maça çıkarken 15 defa ağları sarstı.