Duru
New member
Bir Kare Çikolatanın Hikâyesi: Kaloriden Daha Fazlası
Merhaba forumdaşlar,
Bu sabah kahvemi yudumlarken elime küçük bir kare çikolata geçti. O an, “Bir kare çikolata kaç kaloridir?” diye düşünürken aslında kalorinin ötesinde neler saklı olduğunu fark ettim. Bu sadece bir çikolata değildi; bir itirafın, bir hatıranın, bir kırılmanın ve bir birleşmenin sessiz tanığıydı. Belki siz de kendinizi bu hikâyede bulursunuz...
---
Bir Kare, İki Kalp
Mert, analitik düşünen bir adamdı. Hayatını planlara, stratejilere ve ölçülere göre yaşardı. O, çikolatayı bile “bir kare = 25 kalori” olarak hesaplayan tiplerdendi.
Elif ise tam tersiydi. Hayata anlam katan detaylara inanırdı. Onun için bir kare çikolata, çocukluğunun tatlı bir anısı, yağmurlu bir günün tesellisi, sevgilinin sessiz özrü olabilirdi.
Bir gün, Elif iş yerinde stresli bir günün ardından Mert’in yanına geldi. Elinde küçük bir sütlü çikolata paketi vardı. “Tatlı molası,” dedi gülümseyerek.
Mert, bilgisayar ekranına gözlerini dikmiş halde, ciddi bir ses tonuyla yanıtladı:
“Bir karede 25 kalori var Elif. Günlük sınırı aşmak istemem.”
Elif gülümsedi ama gözlerinde kırgın bir parıltı belirdi. “Kalorilerden kaçarken, bazen mutlulukları da yakalayamıyoruz Mert,” dedi usulca.
---
Kalori Hesabından Duygulara
O akşam Mert eve döndüğünde, Elif’in söyledikleri kafasında yankılanıyordu. Çikolatayı yememişti, ama içinde bir ağırlık vardı. Kalorinin hesabını tutarken, duyguların hesabını kaybettiğini fark etti.
Bir kare çikolata sadece 25 kalori değildi belki de.
Belki 25 anı, 25 dokunuş, 25 anlık gülümseme...
Mert o gece dolabını açtı, Elif’in getirdiği çikolatayı buldu. Paketi açarken içinden çıkan o sütlü kokuyla birlikte bir şeyler kırıldı içinde.
“Bu kadar mı korkuyorum tatlıdan, yoksa duygudan mı?” diye mırıldandı kendi kendine.
Bir kare aldı ağzına. Tatlı bir buruklukla eridi çikolata. O an anladı — hayatın her parçası kaloriyle değil, anlamla ölçülüyordu.
---
Empati ile Strateji Arasında
Ertesi sabah Elif, ofise geldiğinde masasının üzerinde küçük bir not buldu.
Mert’in eliyle yazılmıştı:
> “Dün bir kare çikolata yedim. 25 kalori. Ama 1000 kalori değerinde hissettirdi. Teşekkür ederim.”
Elif notu okurken içi ısındı. İşte aradığı şey buydu; duyguların diliyle, hesapların ötesine geçebilmek.
O günden sonra aralarındaki konuşmalar değişmeye başladı. Mert, her meseleye çözüm bulmak yerine anlamaya çalışıyor; Elif ise duyguların içinden mantığı seçmeyi öğreniyordu.
Bir gün Elif, “Sen hesap yapmayı seviyorsun, ben hissetmeyi. Belki de ikisi birleşince tam oluyoruz,” dedi gülümseyerek.
Mert karşılık verdi: “Birimiz kaloriyi sayar, birimiz tadını alır.”
---
Forumdaşlara Açılan Kalpli Bir Konu
İşte o günden beri, bir kare çikolata gördüğümde sadece kalorisini değil, taşıdığı anlamı da düşünüyorum.
O yüzden size sormak istedim dostlar;
Bir kare çikolata sizin için ne ifade ediyor?
Belki biri için eski bir aşkın izi, belki bir anne gülüşü, belki yalnız bir akşamın dostu…
Ama ne olursa olsun, her karede bir duygu gizli.
Ve o duygular, hiçbir beslenme tablosunda yer almıyor.
---
Kalorinin Kalpten Çıkan Anlamı
Uzmanlar der ki, bir kare sütlü çikolata ortalama 25-30 kaloriymiş.
Ama kimse söylemez ki, bir kare çikolata bazen bir ilişkiyi onarabilir.
Bir tartışmanın ardından uzatılan küçük bir tatlı, belki de bin söze bedeldir.
Çünkü tat, beynin değil kalbin hafızasına kazınır.
Mert bunu yıllar sonra Elif’le evlendiğinde anladı.
Bir akşam televizyon karşısında otururlarken Elif, “Bir kare ister misin?” diye sordu.
Mert gülümseyerek elini uzattı, “Sadece bir kare, 25 kalori. Ama her lokması ömre bedel.”
---
Bir Forum Yazısından Fazlası
Belki bu hikâye size basit geldi, belki fazla duygusal...
Ama ben bu satırları yazarken elimde bir kare bitter çikolata var.
Ve düşünüyorum; hayat da tıpkı çikolata gibi.
Acı ve tatlı bir denge içinde, ölçüsünde güzel.
O yüzden, bir daha “bir kare çikolata kaç kaloridir?” diye sorduğunuzda, sadece rakamlara bakmayın.
Biraz kalbinizi dinleyin.
Belki o kare çikolata, geçmişte bir gülümsemenin, bir özrün ya da bir sevgilin dokunuşunun hatırasıdır.
---
Siz Ne Düşünüyorsunuz Forumdaşlar?
Sizce bir kare çikolata sadece 25 kalori midir?
Yoksa bazen 25 anı, 25 özlem, 25 gülümseme midir?
Yorumlarınızı okumayı çok isterim.
Belki sizin de bir kare çikolatayla başlayan bir hikâyeniz vardır…
Paylaşın ki, o tatlı kare sadece ağızda değil, kalbimizde de erisin.
Merhaba forumdaşlar,
Bu sabah kahvemi yudumlarken elime küçük bir kare çikolata geçti. O an, “Bir kare çikolata kaç kaloridir?” diye düşünürken aslında kalorinin ötesinde neler saklı olduğunu fark ettim. Bu sadece bir çikolata değildi; bir itirafın, bir hatıranın, bir kırılmanın ve bir birleşmenin sessiz tanığıydı. Belki siz de kendinizi bu hikâyede bulursunuz...
---
Bir Kare, İki Kalp
Mert, analitik düşünen bir adamdı. Hayatını planlara, stratejilere ve ölçülere göre yaşardı. O, çikolatayı bile “bir kare = 25 kalori” olarak hesaplayan tiplerdendi.
Elif ise tam tersiydi. Hayata anlam katan detaylara inanırdı. Onun için bir kare çikolata, çocukluğunun tatlı bir anısı, yağmurlu bir günün tesellisi, sevgilinin sessiz özrü olabilirdi.
Bir gün, Elif iş yerinde stresli bir günün ardından Mert’in yanına geldi. Elinde küçük bir sütlü çikolata paketi vardı. “Tatlı molası,” dedi gülümseyerek.
Mert, bilgisayar ekranına gözlerini dikmiş halde, ciddi bir ses tonuyla yanıtladı:
“Bir karede 25 kalori var Elif. Günlük sınırı aşmak istemem.”
Elif gülümsedi ama gözlerinde kırgın bir parıltı belirdi. “Kalorilerden kaçarken, bazen mutlulukları da yakalayamıyoruz Mert,” dedi usulca.
---
Kalori Hesabından Duygulara
O akşam Mert eve döndüğünde, Elif’in söyledikleri kafasında yankılanıyordu. Çikolatayı yememişti, ama içinde bir ağırlık vardı. Kalorinin hesabını tutarken, duyguların hesabını kaybettiğini fark etti.
Bir kare çikolata sadece 25 kalori değildi belki de.
Belki 25 anı, 25 dokunuş, 25 anlık gülümseme...
Mert o gece dolabını açtı, Elif’in getirdiği çikolatayı buldu. Paketi açarken içinden çıkan o sütlü kokuyla birlikte bir şeyler kırıldı içinde.
“Bu kadar mı korkuyorum tatlıdan, yoksa duygudan mı?” diye mırıldandı kendi kendine.
Bir kare aldı ağzına. Tatlı bir buruklukla eridi çikolata. O an anladı — hayatın her parçası kaloriyle değil, anlamla ölçülüyordu.
---
Empati ile Strateji Arasında
Ertesi sabah Elif, ofise geldiğinde masasının üzerinde küçük bir not buldu.
Mert’in eliyle yazılmıştı:
> “Dün bir kare çikolata yedim. 25 kalori. Ama 1000 kalori değerinde hissettirdi. Teşekkür ederim.”
Elif notu okurken içi ısındı. İşte aradığı şey buydu; duyguların diliyle, hesapların ötesine geçebilmek.
O günden sonra aralarındaki konuşmalar değişmeye başladı. Mert, her meseleye çözüm bulmak yerine anlamaya çalışıyor; Elif ise duyguların içinden mantığı seçmeyi öğreniyordu.
Bir gün Elif, “Sen hesap yapmayı seviyorsun, ben hissetmeyi. Belki de ikisi birleşince tam oluyoruz,” dedi gülümseyerek.
Mert karşılık verdi: “Birimiz kaloriyi sayar, birimiz tadını alır.”
---
Forumdaşlara Açılan Kalpli Bir Konu
İşte o günden beri, bir kare çikolata gördüğümde sadece kalorisini değil, taşıdığı anlamı da düşünüyorum.
O yüzden size sormak istedim dostlar;
Bir kare çikolata sizin için ne ifade ediyor?
Belki biri için eski bir aşkın izi, belki bir anne gülüşü, belki yalnız bir akşamın dostu…
Ama ne olursa olsun, her karede bir duygu gizli.
Ve o duygular, hiçbir beslenme tablosunda yer almıyor.
---
Kalorinin Kalpten Çıkan Anlamı
Uzmanlar der ki, bir kare sütlü çikolata ortalama 25-30 kaloriymiş.
Ama kimse söylemez ki, bir kare çikolata bazen bir ilişkiyi onarabilir.
Bir tartışmanın ardından uzatılan küçük bir tatlı, belki de bin söze bedeldir.
Çünkü tat, beynin değil kalbin hafızasına kazınır.
Mert bunu yıllar sonra Elif’le evlendiğinde anladı.
Bir akşam televizyon karşısında otururlarken Elif, “Bir kare ister misin?” diye sordu.
Mert gülümseyerek elini uzattı, “Sadece bir kare, 25 kalori. Ama her lokması ömre bedel.”
---
Bir Forum Yazısından Fazlası
Belki bu hikâye size basit geldi, belki fazla duygusal...
Ama ben bu satırları yazarken elimde bir kare bitter çikolata var.
Ve düşünüyorum; hayat da tıpkı çikolata gibi.
Acı ve tatlı bir denge içinde, ölçüsünde güzel.
O yüzden, bir daha “bir kare çikolata kaç kaloridir?” diye sorduğunuzda, sadece rakamlara bakmayın.
Biraz kalbinizi dinleyin.
Belki o kare çikolata, geçmişte bir gülümsemenin, bir özrün ya da bir sevgilin dokunuşunun hatırasıdır.
---
Siz Ne Düşünüyorsunuz Forumdaşlar?
Sizce bir kare çikolata sadece 25 kalori midir?
Yoksa bazen 25 anı, 25 özlem, 25 gülümseme midir?
Yorumlarınızı okumayı çok isterim.
Belki sizin de bir kare çikolatayla başlayan bir hikâyeniz vardır…
Paylaşın ki, o tatlı kare sadece ağızda değil, kalbimizde de erisin.