Yasemin Ecem Anagöz: Paris Olimpiyatları uzun bir amaç

Sarr

Active member
Dünya Şampiyonası’nda madalya almayı kıl hissesi kaçırdığını söyleyen Yasemin Ecem Anagöz, “Olimpiyatlarda birinci yarışımız mix ekipti. Orada 4’üncü olduk. Buna herkes epey sevindi fakat biz oraya şampiyonluk için gitmiştik. Alışılmış üstümüzde bunun bir kederi vardı. çabucak sonrasındasında gerçek bir şampiyon, gerçek bir kazanan üzere niye bir Dünya Şampiyonası madalyası olmasın dedik. Olimpiyatlardan döndüğümüzde bir toparlanmaya girdi ve Dünya Şampiyonası’nda ülkemiz ismine birinci madalyayı kazandık. Ekip halinde fazlaca keyifli ve gururlu hissediyoruz. Kişisele gelecek olursak, hayli hoş bir yarış çıkardığımızı düşünüyorum. Madalya evet birtakım şeyler için somut bir yanıt ancak sporu bilen, anlayan beşerler, bir performans grafiği olur. Bu performansımdan da çok mutluyum. Hocalarım da şad. Aslında üzüldüm, madalyayı kıl hissesi kaçırdığım için. Bu madalyayı kazanamayacağım manasına gelmiyor. Paris için şimdiden hazırlıklara başladık diyebilirim” diye konuştu.

“GELECEK JENERASYONLARA BİRAZ DA OLSA IŞIK TUTABİLDİYSEM BU BENİ ÇOK MEMNUN EDER”
Kendisinden daha sonra gelen kuşakların kendisini örnek aldığını görür görmez epey memnun olduğunu lisana getiren Anagöz, “Tabii bu ilginin olumlu kısmı da olumsuz kısmı da var. Ben olumsuz kısmına da fazlaca maruz kaldım. Olabilecek şeyler. Göz önünde olduktan daha sonra yaptığımız her işi, her beşere beğendiremiyoruz maalesef. Makûs yorumlara da maruz kalabiliyoruz. Lakin ben yeterli kısmına bakmak istiyorum. Berbat diyorum lakin bunun kat kat fazlası yorumda aldım. Olimpiyatlardan daha sonra kendimin bir okçudan, atletten fazla olduğumu gördüm. Biroldukca çocuğa ilham olduğumu, biroldukça çocuğun muvaffakiyete giden yolda beni örnek aldığını gördüm. Bu benim için epeyce bedelli. Zira, sporculuğun yanı sıra bununla birlikte birer insanız. herkesin insanlık nazaranvi ismi altında bir şeyler yapması gerekiyor. Ben de gelecek kuşaklara biraz da olsa ışık tutabildiysem bu beni epey memnun eder” biçiminde konuştu.

“PARİS OLİMPİYATLARI UZUN BİR HEDEF”
Gelecek gayelerinden de bahseden Yasemin Ecem Anagöz, “Paris Olimpiyatları uzun bir gaye. Daha 3 sene var. Önümüzde Avrupa ve dünya şampiyonaları var. Şu an dönemi bitirdik. Son dünya şampiyonasında madalyamızı aldık, hoş bir biçimde kapattık. Her müsabaka benim için farklı bir amaç. O biçimde görüyorum” tabirlerini kullandı.