Yargıda bir acayip skandal! Yargıçtan not var: O kızı bırak

Vitra

New member
Yargıda bir acayip skandal! Yargıçtan not var: O kızı bırak Olay 1 Aralık tarihinde yaşandı. Dört genç Vadi İstanbul’da bulunan bir yerde oturmaya gitti. Ortalarında İstanbul Adliyesi’nde nazaranv yapan hakim B.A.’nın kendisinden 26 yaş küçük olan eski kız arkadaşı Betül de vardı. Gençlerin oturmasından bir süre daha sonra hakim B.A. da birebir yere gelerek oturdu. Argümana bakılırsa garsonu yanına çağırarak eski kız arkadaşının oturduğu masayı işaret etti ve hakim olduğunu belirterek o masada oturan şahısların aracının plakasını sordu.

Bununla da yetinmeyen hakim B.A., akabinde telefon numarasını yazdığı kağıdı garson aracılığıyla o masaya gönderdi. Masada oturan ergenlerden R.A. kağıdı alıp hakimin masasına gitti. “Siz kim oluyorsunuz da bize numaranızı gönderiyorsunuz” dedi. Tartışma yer dışına taştı. Tabir tutanaklarında yazan teze bakılırsa hakim B.A., “Betül’ün yanında sizi görmeyeceğim. Sizi buradan aldırırım yeri da kapatırım. Ben yargıcım. Korumalarımı arayacağım. Size neler olacağını nazaranceksiniz” dedi. Yaşanan tartışma üzerine ergenlerden biri hakime tokat attı.

Betül’ün lavaboya gittiği anı kollamış

Hakimin eski kız arkadaşı Betül Y., Maslak Şehit Mürüvvet Akpınar Polis Merkezi’nde verdiği sözünde olayı şu kelamlar anlattı:

Ben Işık Üniversitesi’nde tahsil görmekteyim. Okuldan çıktım, erkek arkadaşım ve öteki arkadaşlarımla Vadi İstanbul’da bir yere gittik. Eski erkek arkadaşım o sırada yanımda bulunan kız arkadaşımı arayarak, ‘Arabanızı nereye park ettiğinizi gördüm. Hangi yerdesiniz söyle. Betül’ün sahiden erkek arkadaşı var ise peşini bırakacağım. Onu tekrar rahatsız etmeyeceğim’ dedi. Arkadaşımla lavaboya gittiğimiz sırada B.A.’nın bağlantı numarasını ve beni arar mısın yazdığı kağıdı garson aracılığıyla bizim masaya yolladığını öğrendim” dedi.

Tokat atan gence soruşturma

Tüm bu yaşananların akabinde hakime tokat atan genç “kasten yaralama” kabahatinden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca soruşturma başlatıldı. Hakim hakkında da özel soruşturma ofisine ihbarda bulunulduğu öğrenildi.