“Wanda Kümesi Türkiye’de yeni oteller açabilir”

Smug

Active member
“Doğudaki Tanıtım Elçilerimiz: Çin’deki Türkler” programında konuşan Sanya Conrad Hilton Double Tree Otellerinin Müdürü Fuat Köroğlu, Wanda Grubu’nun Türkiye’de yeni otel arayışında olduğunu belirterek “Kapadokya’da Çinli bir markanın otel açması kötü mı olur?” dedi.

Kerem Köfteoğlu’nun Youtube ve Taraf Radyo’da sunduğu “Doğudaki Tanıtım Elçilerimiz: Çin’deki Türkler” programına katılan, Wanda Group bünyesindeki Sanya Conrad Hilton ve Double Tree Otellerinin Müdürü Fuat Köroğlu, Çinli kümenin Türkiye’de yeni otel yatırımlarına açık olduğunu söylemiş oldu. Çinli turistin Kapadokya’ya ilgisine vurgu yapan Köroğlu “Burada Çinli bir markanın otel açması üzücü mı olur? Bence bu durumu ya bizim küme ya da öbür Çinli yatırımcılar pahalandırmak isteyeceklerdir. Zira Çinli turist tanıdığı, bildiği deneyimlediği markaları tercih eder” dedi.

Wanda Kümesinin devasa kompleks binalar inşa edip, geliştirdiği topraklarla kentleri canlandırdığını, ayrıca sinema ve cümbüş alanında da yatırımları olduğunu belirten Köroğlu, şirketle ilgili şu ayrıntıları verdi: “Wanda, 1996 yılında lüks otelcilik işine de girdi. Günümüzde şirket bünyesinde yedi otel markası bulunuyor. Bu markalardan Vista’nın yurtharicindeki birinci otelini de İstanbul’da hizmete açtılar. Kısa mühlet evvel İstanbul’daydım mal sahibi Mar Yapı idaresiyle görüştüm bu iştirakten çok mutlular. Hatta önümüzdeki yıl Vista İstanbul’un içine son derece argümanlı Zen ismiyle bir Çin lokantası da açmayı da planlıyorlar. Wanda idaresi Türkiye’de yeni oteller açma işine sıcak bakıyor.”

Çin’de fazlaca kuvvetli bir iç turizm hareketi olduğuna dikkat çeken Köroğlu hususla ilgili şu biçimde konuştu: “Bayramlarda bir Çinli ortalama 2-3 seyahat gerçekleştiriyor. Bu da 2 milyarı aşkın bir seyahat iktisadı yaratıyor. Müdürlük yaptığım Sanya, Çin’in en turistik yerlerinden biri. Burası 12 ay Çinli turistlerle dolu. Çin’in öbür turistik merkezlerinde de durum farklı değil. Türkiye’ye baktığımızda, iç turizmin üç aylık bir periyoda sıkıştığını görüyoruz. halbuki Çin idaresi tatili yılın bütününe yayıp, okul tatillerini de buna nazaran ayarlıyor. Türkiye’de de benzeri ayarlamaların yapılması gerekiyor. Ayrıyeten yerli turistin önüne deniz-kum-güneş üçlemesinin haricinde turizmin öteki çeşitlerini koyup farklı seçenekler sunmakta da fayda var. fiyatların da yerli-yabancı olmadan birebir verilmesi halinde Türkiye’de de iç turizmin gelişeceğine inanıyorum.”

Turizmde 32 yıllık bir tecrübeye sahip olan Köroğlu, mesleğini turizmde yapmak isteyen yarının otelcilerine şu teklifleri yaptı: “Turizm sevilmeden yapılacak bir iş değildir. Gençler otelci olduklarında epey büyük para kazanamayabilir. Lakin dünyayı gezip, biroldukça insanı tanıyıp son derece geniş bir kültüre sahip olacaklarını akıllarından çıkarmasınlar. Turizm eğitimi konusunda da anlayış değişikliğine gitmekte fayda var. Bu noktada Almanya meselade olduğu üzere, meslek liselerini yaygınlaştırmalıyız. İş turizm fakültesi açmakla bitmiyor ki. Üniversitelerde okuyan gençlerimizin büyük bir kısmı mesleği öğrenemiyor, mezun olunca da iş bulmakta zorlanıyor. Turizm meslek liselerinde öğrenilir. Ailelerin de ‘bizim çocuk bir yeri kazanamadı, bari turizm okusun’ anlayışını terk etmesi gerekiyor. Turizm ciddiyetle yapılması gereken bir iştir.”

BMD: Otomotiv pazarı Ekim ayında yıllık %40 daralırken yılbaşından bu yana %5 büyüdü…

Faiz indirimi kâfi olmadı; kur artışı maliyetleri artırdı, konut fiyatları yüzde 20 yükseldi

sahibinden.com: ‘Satılan araç sayısı artmaya devam ediyor…’