Vitra
New member
Ver Atatürk’ü, al Washington’u her insanın bu sorunun karşılığının peşinde: Erdoğan ne yapmak istiyor?
Yanıtım açık ve net: Ne yapmak istediğini kendi de bilmiyor?
Otomobilinizle buzlu yolda gittiğinizi düşünün. Frene basarsanız ne olur? Direksiyonu tutamazsınız, araç denetiminizden çıkar.
MHP başkanı Bahçeli’nin yardımıyla kendisini ülkenin işvereni, tek karar verici ilan eden Erdoğan direksiyonu elinden kaçırdı.
Türkiye denilen devasa araç sağa sola savrularak buzlu yolda kayıyor. Çarpabilir, dağılabilir mi?
Evet lakin kaportayı parçalamadan düz yola çıkma bahtı var?
Var da nasıl olacak?
Tek deva; şoför değiştirmek…
Direksiyondaki kişi geçen yıl faizi artırdığında ‘faizi en az enflasyon düzeyinde tutmaya mecburuz’ diyordu.
Beş ay evvel de tam aksisi hal aldı ‘nas var’ dedi; faizi indirtti…
Piyasa sert reaksiyon gösterince faizi dolara bağladı. Dolar gavur parası ya herbiçimde nas işlemez diye düşündü!..
Ne bileyim.
Atatürk fotoğraflı parayı tedavülden fiilen kaldırdı, George Washington’un fotoğrafının olduğu parayı geçerli kıldı.
Abartmıyorum…
Alın elinize Atatürk fotoğraflı paraları, gidin bankaya bana George Washington garantili hesap açın deyin bakın ne diyorlar?
Olan biteni size özetleyeyim.
Evvelki güne kadar bu ülkede çift para vardı… Biri Atatürk resmi olan Türk lirasıydı, oburu Washington fotoğraflı ABD doları.
AKP Genel Lideri ikincisini tercih etti. ABD dolarını, onların yeşil dediği parayı birinci para yaptı.
Buz üstünde kayan, sürücünün frene basmasıyla pervane üzere dönen araçta yaşayanlar olarak
ne yapmamız gerekiyor?
Biz ona bakalım. Kendimizi bu fırtınadan, bu sarsıntıdan nasıl koruyacağız başımızı buna yoralım. Üzülüyorum, imkânı olan gençlerin bir kısmı kendini yurt dışına attı. Sakin limanları tercih etti.
Haklılar, kendilerini kurtardılar.
Kalanlar maalesef burnundan soluyor. İş yok, para yok. Cep delik cepken delik!
Otobüsün sürücüsü ise diğer alemde.
Karnı tok, sırtı sıcak. Tek kaygısı gününü hangi Saray’da geçireceği. Çok Saray olunca karar vermek zor!
Çıkış yolu ne diye soruyorlar…
Seçim diyorum…
Erdoğan bir yılda üç farklı metot denedi, dinimizin ipine sarıldı bir daha olmadı. Zira itimat yok. Kendi yazarları/çizerleri/ yorumcuları da olan biteni izah etmeye çalışıyorlar lakin olmuyor. Savunmadıklarına kendileri inanmadıkları için gerçekçi olamıyorlar.
Erdoğan gibi…
Evvelce sahiciydi… Artık inandırıcılığını, samimiyetini, içtenliğini kaybetti.
Prompter siyasetçisi oldu..
Bu üzere krizler aklıma daima Devlet Bahçeli’nin 2015 yılının 26 Nisan’ında Almanya’nın Oberhausen kentinde düzenlediği birinci yurt dışı mitinginde söylemiş olduği kelamlar geliyor…
Şöyle demişti.
‘Erdoğan Türk tipi değil “Tayyip tipi” başkanlık hayalleri kurmaktadır. Bütün yetkilerin kendisinde toplandığı, yargının kendisine bağlandığı, yasama organı Meclis’in kendi denetimine sokulduğu; istikrar, kontrol ve fren sistemi olmayan; tek adam diktatörlüğü, tahtsız ve taçsız sultanlık peşinde koşmaktadır.’
Bahçeli’ye sormak istiyorum. Erdoğan peşinde koştuğunu rejime ulaştı mı?
Ulaştıysa bizim çektiğimiz kasvetin sebebi bu mu?
Hocalarımı unutmuş değilim… Dün sordum bugün bir soru daha ekleyerek sorayım…
Diyanet İşleri Lideri Erbaş…
Erdoğan’ın fetvacısı Karaman…
Dini menkıbelerden ibaret kılan Hatipoğlu…
Erdoğan faizini dolara bağladı, nas hala geçerli mi?
Dünkü sorumu da yenidenlayayım…
Dolar üzerinden kazandığım para helal mi, faiz üzere haram mı?
Tez cevap…
Yanıtım açık ve net: Ne yapmak istediğini kendi de bilmiyor?
Otomobilinizle buzlu yolda gittiğinizi düşünün. Frene basarsanız ne olur? Direksiyonu tutamazsınız, araç denetiminizden çıkar.
MHP başkanı Bahçeli’nin yardımıyla kendisini ülkenin işvereni, tek karar verici ilan eden Erdoğan direksiyonu elinden kaçırdı.
Türkiye denilen devasa araç sağa sola savrularak buzlu yolda kayıyor. Çarpabilir, dağılabilir mi?
Evet lakin kaportayı parçalamadan düz yola çıkma bahtı var?
Var da nasıl olacak?
Tek deva; şoför değiştirmek…
Direksiyondaki kişi geçen yıl faizi artırdığında ‘faizi en az enflasyon düzeyinde tutmaya mecburuz’ diyordu.
Beş ay evvel de tam aksisi hal aldı ‘nas var’ dedi; faizi indirtti…
Piyasa sert reaksiyon gösterince faizi dolara bağladı. Dolar gavur parası ya herbiçimde nas işlemez diye düşündü!..
Ne bileyim.
Atatürk fotoğraflı parayı tedavülden fiilen kaldırdı, George Washington’un fotoğrafının olduğu parayı geçerli kıldı.
Abartmıyorum…
Alın elinize Atatürk fotoğraflı paraları, gidin bankaya bana George Washington garantili hesap açın deyin bakın ne diyorlar?
Olan biteni size özetleyeyim.
Evvelki güne kadar bu ülkede çift para vardı… Biri Atatürk resmi olan Türk lirasıydı, oburu Washington fotoğraflı ABD doları.
AKP Genel Lideri ikincisini tercih etti. ABD dolarını, onların yeşil dediği parayı birinci para yaptı.
Buz üstünde kayan, sürücünün frene basmasıyla pervane üzere dönen araçta yaşayanlar olarak
ne yapmamız gerekiyor?
Biz ona bakalım. Kendimizi bu fırtınadan, bu sarsıntıdan nasıl koruyacağız başımızı buna yoralım. Üzülüyorum, imkânı olan gençlerin bir kısmı kendini yurt dışına attı. Sakin limanları tercih etti.
Haklılar, kendilerini kurtardılar.
Kalanlar maalesef burnundan soluyor. İş yok, para yok. Cep delik cepken delik!
Otobüsün sürücüsü ise diğer alemde.
Karnı tok, sırtı sıcak. Tek kaygısı gününü hangi Saray’da geçireceği. Çok Saray olunca karar vermek zor!
Çıkış yolu ne diye soruyorlar…
Seçim diyorum…
Erdoğan bir yılda üç farklı metot denedi, dinimizin ipine sarıldı bir daha olmadı. Zira itimat yok. Kendi yazarları/çizerleri/ yorumcuları da olan biteni izah etmeye çalışıyorlar lakin olmuyor. Savunmadıklarına kendileri inanmadıkları için gerçekçi olamıyorlar.
Erdoğan gibi…
Evvelce sahiciydi… Artık inandırıcılığını, samimiyetini, içtenliğini kaybetti.
Prompter siyasetçisi oldu..
Bu üzere krizler aklıma daima Devlet Bahçeli’nin 2015 yılının 26 Nisan’ında Almanya’nın Oberhausen kentinde düzenlediği birinci yurt dışı mitinginde söylemiş olduği kelamlar geliyor…
Şöyle demişti.
‘Erdoğan Türk tipi değil “Tayyip tipi” başkanlık hayalleri kurmaktadır. Bütün yetkilerin kendisinde toplandığı, yargının kendisine bağlandığı, yasama organı Meclis’in kendi denetimine sokulduğu; istikrar, kontrol ve fren sistemi olmayan; tek adam diktatörlüğü, tahtsız ve taçsız sultanlık peşinde koşmaktadır.’
Bahçeli’ye sormak istiyorum. Erdoğan peşinde koştuğunu rejime ulaştı mı?
Ulaştıysa bizim çektiğimiz kasvetin sebebi bu mu?
Hocalarımı unutmuş değilim… Dün sordum bugün bir soru daha ekleyerek sorayım…
Diyanet İşleri Lideri Erbaş…
Erdoğan’ın fetvacısı Karaman…
Dini menkıbelerden ibaret kılan Hatipoğlu…
Erdoğan faizini dolara bağladı, nas hala geçerli mi?
Dünkü sorumu da yenidenlayayım…
Dolar üzerinden kazandığım para helal mi, faiz üzere haram mı?
Tez cevap…