Velilerin müsaadesi olmadan öğrencileri mevlide götürdüler

Vitra

New member
Velilerin müsaadesi olmadan öğrencileri mevlide götürdüler Ulusal Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafınca okullara gönderilen yazı ile ilköğretim ve ortaöğretim okullarında Mevlid-i Nebi etkinliklerinin düzenlenmesi talimatı verildi.

Talimat kapsamında Muğla’nın Menteşe ilçesindeki kimi okullarda öğrencileri, velilerin müsaadeleri olmadan ders saatleri içerisinde dersten alarak kelam konusu Mevlid-i Nebi aktifliklerine gdolayıldükleri öğrenildi.

BirGün’den Berkay Sağol’un haberine nazaran, Eğitim Sen Muğla Şube Lideri Birdal Savran, hususa reaksiyon göstererek, okullarda okutulacak dersleri gösteren haftalık ders çizelgelerinde yer almayan bir dersin ya da aktifliğin ders saatleri ortasında yapılmasının yasal desteği olmadığını söylemiş oldu.

“hiç bir çocuğun ayrımcılığa maruz kalmaması garanti altına alınmalıdır”

Savran, “Okulların rastgele bir dini aktifliğin yeri haline getirilmesi, Bakanlık ünitelerinin okullara talimat göndererek öğretmen ve öğrencilerin kelam konusu etkinliklere iştirakini zarurî tutması kabul edilemez. Zira okullar, farklı inanç kümelerinin her birinin eşit pahada görülmesi gereken kurumlardır. Bu niçinle hiç bir çocuğun inancı ya da kimliği niçiniyle ayrımcılığa maruz kalmaması garanti altına alınmalıdır” dedi.

“MEB, öğrencilerimizi üniversal normlara ve insan haklarına bakılırsa yetiştirmek zorunda”

Savran şunları söylemiş oldu:

Anayasa ve 1739 MEB Temel Kanunda belirtilen kamusal hizmet olan eğitim-öğretim faaliyetlerinin içeriğinin oluşturulması, uygulanmasının nezaret ve kontrolünün devletin hizmet alanlı içerisinde olduğu, genel idari temellere bakılırsa memurlar ve başka kamu bakılırsavlileri eliyle yürütülmesi gerektiği ve devredilemeyeceği açıktır. Aksi biçimde eğitim-öğretim hizmetleri dini vakıf cemaatlerin vesayetine terk edilmesinin önemli tehlikeli sonuçları olacaktır. MEB temel maksadına uygun olarak öğrencilerimizi üniversal normlara ve insan haklarına nazaran yetiştirmek zorundadır. Öğrencilerimiz demokratik, laik, ve bilimsel bir eğitim almalıdırlar.