Ulusal Eğitim Bakanı Özer, Covid niçiniyle kapanan sınıf sayısını deklare etti

Vitra

New member
Ulusal Eğitim Bakanı Özer, Covid niçiniyle kapanan sınıf sayısını deklare etti Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitimde koronavirüs niçiniyle kapanan sınıf sayısını deklare etti. Katıldığı televizyon programında gündeme ait değerlendirmelerde bulunan Bakan Özer, şu tabirleri kullandı;

Eğitim sistemimizin ne kadar büyük ölçekli olduğunun farkında değiliz. 850 bin tane sınıf var. Kapalı olan sınıf sayısı bin 721. Bunlarda süreksiz esasen.

Yüzde 1’in fazlaca epeyce altında sınıflar var başından beri. Okulların kapanması üzere bir şey gündemimizden çıkmalı.

Sistem kendi kendini kapatana kadar okullar açık olacak. 10 günlük dönemlerle kimi sınıflar açılıp kimileri kapanıyor. Tüm sınıfları kapalı olan tek okulumuz yok. 850 sınıfımız var bin 721 sınıf bugün kapalı yarın kimileri açılacak.

“Sağlıklı bir biçimde ilerliyor”

Sıhhat Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu kritere göre, bir sınıfta 10 gün içerisinde en az iki Covid olayı olursa o sınıf 14 gün karantinaya alınır. O güncellendi 10 güne düştü.

Esneklik sağlandı 5 gün içerisinde semptom göstermiyorsa öğrenci veli isteğiyle negatif çıkarsa yüz yüze eğitime geri dönebiliyor. Bu sistem sağlıklı bir biçimde ilerliyor.

Okullar kapanacak mı?

Dünyadaki gelişmelere baktığımız vakit okulların açık tutulması için her türlü tedbir alınarak okulların açık tutulması maksat alınıyor. Okullar bilişsel bilginin ötesinde kültür sanat eğitimi spor aktiflikleri üzere epey sayıda şeylerin geliştiği bir otamadır.

Yalnızca öğrenme ortamı olarak bakmamak gerekiyor okullara. Ulusal Eğitim Bakanlığı süreci başarılı biçimde yürüttü öğretmenlerimizin dijital ortamlarda tecrübeleri olmamasına karşın fedakârlıkla yönettiler.

Maske ara ve hijyen kuralların ötesinde bir tedbir yok bunlara uyarak okulları açık tutabiliriz. Okulların kapalı kalması eğitimde fırsat eşitliği istikametindeki en büyük pürüzdür.

Öğretmenlerin aşı oranı

Okulların açık kalması ile ilgili 15’e yakın ile gittim. Çok farklı vilayetlere gittim ve şunu gördüm öğrenciler hayli keyifli, nitekim samimi memnunlar devamlılıkla ilgili oranlar salgından evvelki oranların üzerine çıktı.

Bu şeyi gösteriyor; okul ortamının ne kadar özlendiği ve muhtaçlığı. Velilerimiz de fazlaca memnun anneler de keyifli annelerimiz bu süreç içerisinde en çok fedakarlık yapanlar oldu.

Öğretmenlerin aşılanma oranı yüksek, bir doz aşı olan öğretmenlerimizin oranı yüzde 93, iki doz aşı olan öğretmenlerimizin oranı da yüzde 87.