Ulusal cimnastikçi Ferhat Arıcan, bronz madalyayı altına dönüştürecek

Sarr

Active member
Ulusal cimnastikçi Ferhat Arıcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 Rio Olimpiyatlarına katılarak bu branşta Cumhuriyet tarihinde olimpiyatlara katılan birinci atlet olduğunu hatırlattı.

Ferhat Arıcan, “2020 Tokyo Olimpiyatları’nda da cimnastik branşında olimpiyat tarihimizdeki birinci madalyamızı aldım, hakikaten epeyce büyük memnunluk benim için. Bu branşta olimpiyat tarihimizdeki birinci madalyayı almak gurur verici. Gayem natürel ki 2016’da Rio’da bıraktığım hayallerimi gerçekleştirmekti, onları da 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda gerçekleştirdim.” dedi.

Geldiği noktanın üzerine koyarak, eksiklerini görüp daha fazla çalışacağını lisana getiren ay-yıldızlı cimnastikçi, “Cumhuriyet tarihinde erkeklerde birinci defa olimpiyatlara giden sporcuyum ve birinci defa madalya alan sporcuyum. İnşallah 2024 Paris Olimpiyatları’nda da birinci kere altın madalya kazanan sportmen olarak tarihe geçmek istiyorum.” diye konuştu.

Yeni evlendiği, ağır spor yaşantısından dolayı ailesine vakit ayırıp ayıramadığına ait soru üzerine de Ferhat Arıcan, şöyleki devam etti:

“Evleneli fazlaca kısa bir süre oldu. Yılın sportmeni ödül merasimine katıldık, buraya geldik, balayı yapacak vaktimiz olmadı. aslına bakarsan eşim de eski ulusal cimnastikçi o da hem işime tıpkı vakitte yaptığım spora fazlaca büyük hürmet duyuyor. Kazandığım muvaffakiyetlerde fazlaca büyük emek sahibi. Bundan daha sonra da her vakit yanımda olarak bu muvaffakiyetlerde büyük hisse sahibi olacak. Meslek planlama açısından aslına bakarsan olimpiyattan daha sonra özel hayatımla ilgili bu biçimde bir şey düşünüyorduk. Evlendik, fazlaca memnunum, bundan daha sonra da daha tertipli bir hayatla antrenmanlarıma, yarışmalarıma odaklanarak ülkeme epey daha büyük muvaffakiyetler kazandırmak istiyorum.”

Türk cimnastik tarihinde her vakit olimpiyatlarda birinci madalyayı kazanan sportmen olarak anılacağının hatırlatılması üzerine Ferhat Arıcan, “Çok ağır bir yıl geçirdim, bilhassa son 1,5 yılda iki sefer Avrupa Şampiyonluğu kazanmam, iki dünya kupası şampiyonluğum ve olimpiyat madalyam, bu ağır tempodan daha sonra alışılmış ki biraz orta verdim ve dinlendim.” sözlerini kullandı.

Ferhat Arıcan, yeni gayeleri için de “Hedefim 2022 yılında da Avrupa Şampiyonluğu, dünya şampiyonluğu ve sonrasındasında da 2024 Paris Olimpiyatları’nda da ülkemi en âlâ biçimde temsil edip, elimden gelen her şeyi yaparak altın madalya almak.” halinde konuştu.

“Bu muvaffakiyetleri daha da sürdürülebilir hale getirmeliyiz”

Türkiye’nin artık bir cimnastik ülkesi olmaya başladığını söz eden ulusal atlet Ferhat Arıcan, “Tabii ki bu aldığımız başarılarla kaynaklı lakin biz bu muvaffakiyetleri daha da sürdürülebilir hale getirmeliyiz. Sorumluluğum, yalnızca madalya kazanmak değil, bu madalyamı geleceğin yeni jenerasyonlarına, aydınlık kuşaklarına aktarabilmem gerekiyor, benim misyonum da bu.” değerlendirmesinde bulundu.

Ferhat Arıcan, “Bu muvaffakiyetleri sürdürülebilir hale getirerek, bu madalyadan daha büyük muvaffakiyetler almamız lazım. Artık spor ülkesi, cimnastik ülkesi olmaya başladık ve bunu sürdürülebilir hale getirirsek de daha büyük muvaffakiyetler alacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Ulusal cimnastikçi, “Tabii ki kendi açımdan birinci olmak, hiç unutulmamak epey kıymetli, fazlaca büyük bir memnunluk, büyük sorumluluğum da var burada. Birinci olimpiyat madalyasını alan cimnastikçiyim, inşallah bundan daha sonra da daha epey madalyalar gelir, hem benim tarafımdan tıpkı vakitte öteki sportmen arkadaşlarım ve genç yeni kuşak tarafınca. Olimpiyatlarda finalleri hedeflerken, artık madalyaları hedefliyoruz. Bu manada da umut ışığı olduğum için epeyce fazlaca memnunum.” sözlerini kullandı.

Spor basınında futbolun haricindeki branşların gereğince yer almadığına dair tenkitlere yönelik de Ferhat Arıcan, şu değerlendirmede bulundu:

“Futbol dünya iktisadının yüzde 38’ini karşılıyor, hem ülkemizde tıpkı vakitte Avrupa’da tanınan olması epeyce doğal bir şey, ama olimpiyat oyunlarında en epey izlenen branşlardan biri artistik cimnastik, yüzme ve atletizm. Bu üç temel branş. Bu yüzden şöyleki düşünüyorum cimnastikte aldığım başarılarla, tüm cimnastik ulusal kadrosunun aldığı muvaffakiyetler, bizi cimnastik ülkesi yapmayı başardı ve bundan daha sonra da bunu devam ettirecek. Bu manada bizim aldığımız muvaffakiyetler, hem spor külçeşidini hem spor ahlakını, disiplinini geliştirme manasında büyük bir şuur oluşturdu. Bu şuurla başarılarımızı da devam ettirdikçe biz basında yahut başka dijital mecralarda daha fazlaca yer alacağız. Biraz muvaffakiyet odaklı ancak bu spor şuuru ve külçeşidini oturttuktan daha sonra inşallah ülkemiz daha da düzgün bir düzeye gelecek.”