Tuğçe Canıtez Galatasaray maçı öncesi konuştu!

Sarr

Active member
Fenerbahçe Bayan Basketbol Grubu atletleri Tuğçe Canıtez, Amanda Zahui ve Elizabeth Williams, Bayanlar Avrupa Ligi’ne (EuroLeague Women) güzel başlangıç yapmak istediklerini söylemiş oldu.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan ekip kaptanı Canıtez, Avrupa Ligi’ni kazanmak istediklerini belirterek, “Gerçekten çok güç bir lig. Biz her vakit finale geldik lakin o kupayı kaldırmak bir türlü nasip olmadı. İnşallah bu dönem o dönem olur diyoruz.” sözlerini kullandı.

Yarın Avrupa Ligi’nde Galatasaray’a karşı oynayacakları maçı kıymetlendiren Canıtez, “Hem onların ekibinde hem bizim ekibimizde eksikler var. Onun için biraz kuvvetli bir maç olacak. Tam oturmamış, hazırlıklarına devam eden iki grubun maçı olacak. Bizim kadromuz baktığınız vakit daha tamam üzereyiz. Hoş bir başlangıç yapacağımızı düşünüyorum.” formunda konuştu.

Hazırlıkların düzgün devam ettiğini kaydeden ABD’li basketbolcu Elizabeth Williams ise, “Birkaç gün evvel kadroya katıldım lakin hayli âlâ güç yakaladık ve kadro uygun çalışıyor. Haftaya oynayacağımız birinci müsabaka için hayli heyecanlıyım.” değerlendirmesinde bulundu.

Asıl gayelerinin EuroLeague’i kazanmak olduğunu aktaran Williams, şunları söylemiş oldu:

“Bu bizim her yıl ana hedefimiz, 4’lü finale kalmak ve kupayı kazanmak. Galatasaray müsabakası taraftarlar için epey kıymetli bir maç olacak. Onlar için kıymetli olan bizim için de tıpkı biçimde oluyor. Bu rekabetin ne kadar büyük olduğunu biliyoruz. Müsabakanın Avrupa Ligi’nde oynanacak olması kıymetini daha da artırıyor. Maça çıkacağız ve kazanmak için elimizden gelenin en güzelini yapacağız.”

Amanda Zahui: “Taraftarları yanımda hissettiğim için fazlaca mutluyum”

Sarı-lacivertli takımın yeni transferlerinden Amanda Zahui, ekibe katıldığı için yaşadığı memnunluğu lisana getirdi.

“Takım arkadaşlarım epeyce güzel beşerler ve fazlaca komikler. Daima gülüyoruz, epey eğleniyoruz. Bana her alanda fazlaca yardımcı oluyorlar, hakikaten çok memnunum.” diyen Zahui, kelamlarına şu biçimde devam etti:

“Basketbol benim işim. Yalnızca odaklanıyorum, koçum benden ne isterse onları yapmaya çalışıyorum. Geçmişi gerimde bıraktım, bugünü yaşıyorum. Kendimi daha geliştirmek ve düzgün bir ekip arkadaşı olmak için çabalıyorum.”

Ligde geçen yıl olduğu üzere namağlup şampiyon olmak istediklerini söyleyen Zahui, “Ayrıca EuroLeague’i kazanmak istiyoruz. Çok düzgün bir grubumuz var. Hocamız bizi yeterli yönetiyor. Burada olduğum için fazlaca heyecanlı hissediyorum.” sözlerini kullandı.

Daha evvel Adana’da yaşadığının hatırlatılması üzerine İsveçli basketbolcu, “Ancak İstanbul’da daha evvel yaşamamıştım. Bu ülkeyi ve insanlarını fazlaca seviyorum. Yemeği, basketbolu, taraftarları fazlaca seviyorum. Nereli olduğunun bir değeri yok, taraftarlar her vakit takviye veriyor. Onları yanımda hissettiğim için fazlaca memnunum.” diye konuştu.