Türkiye’yi yasa boğan olay: Kızımı bir gün bile nazaranmedim, ölüsünü alıyorum

Vitra

New member
Türkiye’yi yasa boğan olay: Kızımı bir gün bile nazaranmedim, ölüsünü alıyorum Burdur’da ülke gündemine oturan ve vefatıyla tüm Türkiye’yi kedere boğan minik Ayşenur’un cenazesi biyolojik babası tarafınca teslim alındı. Burdur’a bağlı Cemil Mahallesi’nde annesi, anneannesi ve dayısıyla tıpkı konutta yaşayan Ayşenur Kazık’ın çarşamba sabahı yatağında meyyit bulunmasının akabinde yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan anne Yazgı Karadeniz, anneanne Yüksel K. ve dayı Hızır Tunç Çetinkaya, emniyetteki tabirlerinin akabinde savcılığa sevk edildi. Anne Yazgı Karadeniz, savcılık tabirinde 2017 yılında Erdi Karakiraz ile evlendiklerini, 2018’de oğlu Tacettin’in dünyaya geldiğini, Ayşenur’a 1 aylık gebeyken ayrıldıklarını belirtti. Mukadderat Karadeniz, eski eşinin çocukla ilgilenmediğini, doğumdan daha sonra kendi üvey babasının nüfusuna kaydettirdiğini anlattı.

“Kafam kaldırmadığı vakit içinder dövdüğüm oluyordu”

Dayı Hızır Tunç Çetinkaya ise “Kafam kaldırmadığı vakit içinder dövdüğüm oluyordu. Olay gecesi de Ayşenur’un ayağına iki kez elimle vurdum. Morluklar o yüzden oluşmuştur. Başını da koltuğun kenarına vurdum. Ablam işten gelince morlukları sordu. Ben de ‘kafasını tahtaya vurdu’ dedim. Reaksiyon vermedi. Gece 2’de başka yeğenim Tacettin uyandı. Ona mama yapıp uyuttum. Ayşenur da uyandı ve ses yapıyordu, ‘ses yapma’ dedim. daha sonra ses yaptığı için ayağımla bir kez vurdum. Ancak neresine vurduğumu hatırlamıyorum. Çok ağladı. Vurduğum için üzüldüm daha sonra uyudu. Sinirlendiğim vakit çocuklara vururdum” tabirlerini kullandı.

Anne ve dayı tutuklandı

Gözaltına alınan anneanne Yüksel K. savcılıktaki sözünün akabinde hür bırakıldı. Anne Mukadderat Karadeniz ‘dikkatsizliği davranışla taammüden vefata sebep olma’, Hızır Tunç Çetinkaya ise ‘çocuğa ya da vücut yahut ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan bireye karşı taammüden öldürme’ cürmünden tutuklandı.

Cenazeyi babası aldı

Annenin cezaevinde olması, nüfusuna kayıtlı olduğu üvey dedesi Erdoğan Kazık’ın da minik Ayşenur’un cenazesini almak istememesi niçiniyle çarşamba gününden bu yana Burdur Devlet Hastanesi morgunda bekleyen Ayşenur Kazık’ın cenazesi, bugün akşam saatlerinde babası Erdi Karakiraz ve yakınlarına teslim edildi.

Erdi Karakiraz, “Allah kimseye evlat acısı vermesin. Son üç günde yaşadıklarım psikolojimi bozdu. Kızımın yüzünü dahi nazaranmedim. Ölüsünü nazaranceğiz artık. Oğlumu benden habersiz yurda teslim etmişler. Oğlumun nüfusu benim üstüme kayıtlıydı. Oğlumu almak için gerekli yerlere başvurdum. Tek onun var olduğunu bilmek beni hayatta tutuyor. Allah’ın müsaadesiyle sağ salim oğlumu da almak istiyorum” tabirlerini kullandı.

Erdi Karakiraz’ın ablası Gamze Yıldız ise “Kızının yüzünü bir defa göstermediler kardeşime. Artık ölüsünü veriyorlar. Haksızlık bu. Dört gün daha sonra oğlumuzun cenazesini de mi verecekler” diye konuştu.

Babaanne Yazgı Tuğla da “Bizim çocuğumuzu bizim kucağımıza versinler. Bizim tek desteğimiz o çocuk” dedi.

Kapanıp gözyaşı döktü

Cenazenin morgdan çıkarılması sırasında Erdi Karakiraz, kızının cesedine kapanıp gözyaşı döktü. Ayşenur’un cenazesi Burdur Belediyesi cenaze nakil aracı ile Konya’nın Akşehir İlçesi Devlet Hastanesi morguna gdolayıldü. Minik Ayşenur, yarın Akşehir Nasreddin Hoca mezarlığında toprağa verilecek.

Öbür yandan cep telefonu ile çekilen imajda Mukadderat Karadeniz’in Ayşenur ile oyun oynadığı anlar, Ayşenur’un ağabeyi Tacettin’in ayağından kanepeye bağlı olduğu anlar ve elindeki suyu yere dökmesi üzerine çekimi yapan anneanne Yüksel K.’nın “Allah seni ya, döktün suyu” kelamları duyuluyor.