Türk Telekom Arıza Ekibi hafta sonu çalışıyor mu ?

Bengu

New member
Türk Telekom Arıza Ekibi Hafta Sonu Çalışıyor mu?

Herkese merhaba! Bugün paylaşmak istediğim bir hikâyem var. O kadar iç içe geçmiş bir deneyim ki, düşündükçe hala gülümsüyorum ama bir o kadar da sinir oluyorum. Belki de, sizin de başınıza gelmiştir diye düşündüm; Türk Telekom arıza ekibinin hafta sonu çalışıp çalışmadığını merak ettiğiniz bir an yaşamışsınızdır. Eğer öyleyse, tam yerindesiniz. Hadi, gelin hikâyeme başlayalım...

Cumartesi Sabahı: Efsane Bir Anlaşmazlık Başlıyor!

Cumartesi sabahıydı. Güneş ilk ışıklarını odaya düşürürken, kahvemi yapmış, bilgisayarımı açmıştım. Günlük işlerime başlamadan önce hızla interneti kontrol etmek istedim. Ama ne göreyim? İnternetim yok! Kafamı hızla kaldırıp modeme baktım, ışıklar yanmıyordu. Hemen telefonu aldım, Türk Telekom müşteri hizmetlerini aradım.

Neredeyse hepimizin yaşadığı bir anı düşünün: Saat sabahın 9’u ve en sevdiğiniz dizinin yeni bölümünü kaçırmak üzere olduğunuzdan endişeleniyorsunuz. Çocuklar, eşiniz, hatta komşular... Herkes internetle meşgul! O an insan kendini bir hayalet gibi hissediyor. Yani, bir an için bütün dünyamı kaybetmiş gibiydim. Gerçekten de, internetin gittiği o ilk anda, acil bir şeylerin yapılması gerektiğini düşündüm.

"Arıza bildirimi bırakın, en kısa sürede geri döneceğiz," dediler. Ama "En kısa süre" de ne demekti ki? Hafta içi olsa belki derdimi daha çabuk çözeceklerdi ama cumartesi günü... O kadar umutsuzdum ki, sanırım biraz da sinirliydim.

Murat ve Bir Çözüm Arayışı

İşte bu noktada, çözüm odaklı olan eşim Murat devreye girdi. Murat, her zaman çözüm arayan bir adamdır. Erkeklerin genellikle stratejik düşünmeye meyilli olduğunu, çözüm odaklı olduklarını kabul ediyorum. Ama bu sefer bana pek yardımcı olamadı. Hemen Türk Telekom’un Twitter hesabına mesaj attı. Telefonla görüşme yapmak bir yanda, bir de sosyal medyada mesaj atmak. Murat bir yandan sabırlı bir şekilde yazıyor, bir yandan ise "Bunlar ne zaman gelir?" diye soruyordu. İstediği cevabı almak neredeyse imkansızdı.

Saatler geçiyor, ne gelen var ne giden. "Acaba hafta sonu arıza ekibi çalışıyor mu?" diye düşündükçe, sabrım tükeniyordu. Çünkü telefonun arkasındaki kadın müşteri hizmetleri temsilcisi, "Biraz daha bekleyin, hafta sonu arıza ekibimizin durumu konusunda net bir bilgi veremiyorum," diyordu.

Ayşe'nin Sabırlı Yaklaşımı

O sırada Murat'ın aksine ben daha sabırlı olmaya çalışıyordum. Çünkü biz kadınlar, genellikle daha empatik ve ilişkisel bakmaya meyilliyizdir. Her şeyin bir zamanı vardır diye düşündüm. Bazen sakin olmak ve beklemek gerekir. İkimizin de sinirlendiği anlarda, ben rahatlatıcı bir şekilde "Sabırlı olalım, belki cumartesi sabahları ekip daha geç gelir" dedim. Ancak bir yanda da, gerçekten hafta sonu çalışıp çalışmadıklarını öğrenme isteğim var.

O arada çocuklar internetin olmadığına hayal kırıklığına uğrayıp, Murat’a “Baba ne zaman açılacak?” diye soruyorlardı. Her ne kadar internetin olmadığı o sabah bizi biraz zorlasalar da, "Çalışan insanlar var, çözüm üretiyorlar" diye moral verdim. O sırada Murat, son bir umutla internet üzerinden Türk Telekom arıza ekibinin gerçekten çalışıp çalışmadığını öğrenmek için araştırmaya koyuldu.

Ve Sonunda: Çözüm!

Bir süre sonra, Türk Telekom'dan nihayet bir telefon geldi. "Arızanın nedenini tespit ettik, sabah saat 11:00’de geliyoruz," dediler. Ne oldu biliyor musunuz? Arıza ekibi gerçekten geldi! O an, inanın ki yıllardır beklediğimiz kadar değerli bir hizmeti almış olduk. Çünkü hafta sonu olmasına rağmen, arıza ekibi çalışıyordu.

O an anladım ki, belki de erkeklerin "çözüm bulmalıyız" yaklaşımı daha etkili oluyor. Murat bir şekilde başarmıştı. Ben ise, yaşadığımız bu durumu daha çok empati ve sabırla geçirmeye çalıştım. İkimizin de bakış açıları farklıydı ama sonuçta çözüme kavuştuk.

Sizin Deneyimleriniz?

Şimdi ben merak ediyorum; Türk Telekom’un arıza ekibi hafta sonu çalışıyor mu? Sizce, hafta sonu arıza ekibi gelmesi gerekiyorsa, nasıl bir çözüm sunulmalı? Ya da belki de benzer bir durumda siz de bu tür zorluklarla karşılaştınız mı? Bu konuda yaşadığınız deneyimleri bizimle paylaşır mısınız?

İnternetsiz bir sabah, insanın nasıl sabrını test ettiğini, çözüm arayışını, sabırla bekleyişi, her birimiz farklı bir bakış açısıyla yaşayabiliyoruz. Ama önemli olan, bazen küçük bir arızanın bile birleştirdiği bu dayanışma anlarını hatırlamak.

Sizce bu tarz durumlarda birbirimize nasıl daha fazla yardımcı olabiliriz? Yorumlarınızı bekliyorum!