TÜGVA’lılar Selman Öğüt’ten şikayetçi: Vakıfla sıkıntılarım var, ardımda durun

Vitra

New member
TÜGVA’lılar Selman Öğüt’ten şikayetçi: Vakıfla sıkıntılarım var, ardımda durun TÜGVA’da ‘danışman’ olarak çalışan ve ismi Pelikancılarla anılan Selman Öğüt’ün, vakıfta birlikte çalıştığı öğrencilere, ruhsal baskı uyguladığı ve bu süreçte öğrencilerden dayanak beklediği ortaya çıktı.

Selman Öğüt’le çalışan 14 şahıstan oluşan öğrenci kümesinin TÜGVA yöneticileriyle yaptığı görüşmenin ses kaydı, TÜGVA dokümanlarının ortasında.

görüşmede kelam alan bir öğrenci, Selman Öğüt’ün, kendilerine baskı uyguladığını belirtirken “Saklamanın da bir manası yok. Selman abi birinci geldiği haftalarda ‘Vakıfla aramda sorun var. Sizler benim gerimde durun’ dedi” diyor.

TÜGVA’nın yöneticileriyle yapılan görüşmede, öğrencilerin Öğüt’le bağlantı sorunu yaşadığı anlaşılırken öğrenciler durumu, “Selman abi bizlerle kurumsal bir biçimde muhatap olmuyorsa, sizlerin aldığı kararlar da bize düzgün aktarılmıyor. Haftanın 3-4 günü birlikteiz, sorun yaşamamaya çalıştım, meselelerimi lisana getirdiğim vakit çözülmedi. Kurum ismine Selman abi duruyor” diye konuşuyor.

Selman Öğüt’ün yarattığı ortam güvensizlik verdiğini söyleyen öğrenciler ayrıyeten “Hatta Selam abinin ortamızda birini casus koymuş olabileceğini düşünüyoruz. Temel bir soru sormak istiyorum. Buradaki herkes bir hedef uğruna çalışıyor. Selman abi de bir araç. Bu davayı yürütmek istiyoruz. Sanki, ben ‘Selman Öğüt’ün haneliğinde yürüyen bir iktidarın adamımı olacağım, yoksa sahiden millete hizmet edecek kalifiyeli bir adam mı olacağız?’ diye düşünmeye başladım” diyerek Öğüt’ün güvensizlik yarattığına dikkat çekiyor.

Konuşan öğrencilerden biri ise Selman Öğüt’le bağlantı kurarken cümlelerini seçtiğini belirtiyor. “Korkuyoruz” diyen öğrenciler, “Vakfın burs programından hiç bir münasebet olmadan çıkarıldığını söyleyen bir öğrenci, “Ben programdan çıkarılacak hiç bir şey yapmadım. Bir kez geç geldim, onda da Selam hocayla kapıda karşılaştık. daha sonra bana ‘Atılacaktın, ben elimden geleni yaptım’ denildi” diyerek yaşanılan irtibat problemlerinden bahsediyor.

görüşmede, genel olarak bağlantı kopukluğunun problemler yarattığı anlatılırken idare, öğrencilerden Öğüt hakkında yazılı şikayet istiyor.

TÜGVA vilayet yöneticileri, kendilerine yer tahsisinde ve kira ödemesinde yardımcı olmayan devlet vazifelileri hakkında da rapor hazırlamış, genel merkezin ‘gereğini yapmasını’ istemişti.