Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda çeyrek final oynayan Filenin Sultanları, Türkiye’ye döndü!

Sarr

Active member
Filenin Sultanları’na havalimanında pek epey kişinin katıldığı bir karşılama düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, Türkiye Voleybol Federasyonu Lideri Mehmet Akif Üstündağ da ulusal atletleri yalnız bırakmadı.

Ulusal ekibin kaptanı Eda Fazilet Dündar, “Çok memnun ve gururluyuz, bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bunun yanında içimiz buruk zira devam edebilseydik neler olabileceğini daima hayal edebiliyoruz lakin bir daha de beşincilik daha evvel yaşanmamış bir şey” değerlendirmesinde bulundu.

Prensip Özyüksel 30 sıra tırmandı

Prensip Özyüksel 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın 14. günündeki çağdaş pentatlon yarışlarında uğraş etti. Tarihi bir muvaffakiyet elde eden Özyüksel, beş disiplinde yaptığı gayretin akabinde oyunları 5. sırada tamamladı. Ulusal atlet, bundan evvelki olimpiyat olan Rio 2016’da 35. sırada yer almıştı.

Dokuz yaşında çağdaş pentatlonda Dünya Yıldızlar Şampiyonu olan Unsur Özyüksel, 2016 Yaz Olimpiyatları’na katıldığında olimpiyat çabası veren birinci Türk çağdaş pentatlet olmayı başarmıştı. 24 yaşındaki sportmen iki yıl evvel Londra’da düzenlenen Avrupa Çağdaş Pentatlon Şampiyonası’nda kombinasyonda dünya rekoru kırmıştı.

Eray Şamdan: Memnunluktan uyuyamadım

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda Türk spor tarihinin karatede birinci olimpiyat madalyasını getiren Eray Şamdan, hayalini gerçeğe dönüştürmenin memnunluğunu yaşıyor. Kumite 67 kiloda gümüş madalya elde eden Eray, “Gece memnunluktan uyuyamadım. yıllardır madalya almanın hayalini kuruyordum. Olağan ki maksadım altın madalyaydı fakat gümüş madalya da büyük gurur verici bir sonuç. Türk karate tarihinde birinci olimpiyat madalyasını almış oldum” dedi.

Ulusal atlet, finalde kaçırdığı altın madalyayla ilgili de görüşlerini lisana getirerek, şunları kaydetti: “Bu madalyanın tartısı, kıymeti hiç bir şeyler ölçüşemez. Mesleğimdeki en büyük madalyam. O yüzden manevi manada en değerli madalyam.”

Eda Tuğsuz 4. bitirdi

Eda Tuğsuz cirit atmada olimpiyat dördüncüsü oldu. Dönemin en uygun derecesini yapan Tuğsuz, ciriti 64 metre uzaklığa gönderdi. Çinli Liu 66.34 metrelik uzaklıkla altın, Polonyalı Andrejczyk 64.61 ile gümüş ve Avustralyalı Barber 64.56 ile bronz madalyanın sahibi oldular.

Mete için salon ve orman

Tokyo’da Türkiye’ye okçulukta olimpiyat tarihinin birinci altın madalyasını kazandıran Mete Gazoz ismine eğitim aldığı Nişantaşı Üniversitesi’nde spor salonu açıldı. Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Dr. Levent Uysal “Mete ile gurur duyduk. Ona evvel Türkiye daha sonra da okulumuz ismine teşekkür ediyorum. Nişantaşı Eğitim Vakfı olarak Mete ismine 500 fidan bağışlıyoruz, küçücük Mete Gazoz ormanı yapacağız” diye konuştu.