Tarikatta 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismar

Vitra

New member
Tarikatta 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismar Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde kendisini ‘mehdi’ ilan eden Halveti Tarikatı’nın Şabaniyye kolu önderi İsmail Arslan’ın 12 yaşından küçük çocukları istismara maruz bıraktığı tez edildi.

Halkın Sesi Gazetesi’nden Mustafa Özdemir’in haberine bakılırsa istismara uğrayan çocuk ‘Çocuk İzleme Merkezi İsimli Görüşme Odası’nda 2 sene evvel yaşadıklarını anlattı.
H.K.Y., verdiği sözde Halveti Tarikatı’nın Şabaniyye Kolu’nun başkanı 49 yaşındaki Arslan’ın istismarına uğradığını söylemiş oldu.

İstismarcı: Bu bir sınav

H.K.Y. verdiği sözde, “bu biçimdelar İsmail Arslan’ın mehdi olduğu söylenmişti. Birilerine söylersem epeyce berbat şeyler olacağını düşünüyordum. Olayı küçük ablam N.Y.’ye söylemiş oldum lakin inanmadı. Annem bana inanmadı” dedi.

İyi hal indirimi

Şikayetin akabinde karar duruşması, 29 Kasım 2022’de görüldü. Mahkeme, Arslan’a 13 yıl 9 ay mahpus sonucu verdi. Ceza ‘iyi hal indirimiyle’ 11 yıl 5 ay 15 güne indirildi. İsmail Arslan için tutuklama sonucu da verilmedi. Arslan’ın karara itiraz ederek, belgeyi İstinaf’a taşıdığı açıklandı.

Bölge halkından ismini vermek istemeyen bir yurttaş, ülkenin dört bir yanında otobüslerle Arslan’ın yanına gelenler olduğunu belirterek “Dış dünyayla hiç bir ilişkisi olmayan İsmail Arslan, tarikat konutundan hiç çıkmıyor. Babası, kardeşleri ve müritleriyle bir arada yaşıyorlar. Seralarda üretilen zerzevat ve meyveleri pazarda satıp geçimlerini sağlıyorlar lakin Türkiye’nin dört bir yanından otobüslerle beşerler köyümüze geliyor. Tarikat başkanının çiftliğin ortasında bir kıl çadır bulunuyor. İbadetlerini burada yapıyorlar. İçeride ne yaşanıyor kimse bilmez.”