Vitra
New member
Taban fiyatlı heveslenme dört bin lira hayal oldu! Amiyane tabirle toplumu gaza getirdiler. Minimum ücretlinin net maaşının dört bin lira olacağını ima ettiler.
Çalışanı heveslendirdiler…
Çalışanı diyorum; ne yazık ki Türkiye taban mahkûmu. Minimum fiyat ne demek; en düşük fiyat demek. Maalesef çalışanların yüzde 50’si minimum fiyatla çalışıyor. Yüzde 30’u da kayıt dışı. Minimum fiyatın bile altında.
Fakirliğimizin ispatıdır bu…
Taban fiyat net 2825 TL … 4000 TL olacak dedikler ya!..
İnandınız mı?
Palavra söylüyorlar!
Görürsünüz; 3 bin 500, bilemedin 3 bin 700 ötüründa bir fiyata karar kılacaklar; 3 bin 200 lira bile olabilir.
Anlaştılar. Toplantılar tiyatro!
İtiraz etmeyin, nefesinizi harcamayın, canım kardeşim…
Maçı esasen kaybettiniz..
Bana dokunmayan nizam bin yıl yaşasın söylemiş olduğiniz gün kaybettiniz…
Hala farkında değil misiniz be canım kardeşim; sizle oynuyorlar!..
Pazarlık yapıyormuş numarasına yatıyorlar.
Minimum fiyat Saray’da belirlendi.
Ah be taban fiyatlı canım kardeşim fiyatını 200 Euro’ya indirdiler.
Ah be taban fiyatlı canım kardeşim senin emeğini ihraç etmeye kalkıyorlar.
Taban fiyattan çok para almayan canım çevik kuvvet polisim seni Katar’a ihraç ediyorlar.
Ah be taban fiyatlı canım kardeşim hayır dersen alternatifin var; kayıt dışı çalışan mülteciler kapıda bekliyor.
Suriyeliler, Afganlar. Somalililer, Iraklılar, Pakistanlılar, Afrikalılar; bilumum.
Minimum fiyatlı kardeşim aklını başına al.
Bu son bahtın; dik dur eğilme!..
Tek kişilik hükümet ‘ekonomide bağımsızlık’ telaffuzuyla bizi ucuz emekçi etiketiyle Avrupa’ya pazarlamak istiyor.
Hayır mı diyorsunuz, direnecek misiniz?
İktidarın garantisi sığınmacılar. Günlüğü 50 liraya 70 liraya çalışan garibanlar.
Son kelamım şu:
Dört bin lirayı unut. Çocuğuma yüz liralık ikram alacağım, meskenime iki kilo et götüreceğim, çocuğum birinci kez pirzola yiyecek diye heveslenme…
Hayal kırıklığına uğrama.
Unut, bu iktidar sana zırnık vermez.
esasen verseler ne olur ki o parayı oldukcatan cebinde aldılar…
Dinle kardeşim… Bu onlar IMF’e karşıyız dümeni yaparak, IMF siyaseti izliyorlar. IMF gelse vallahi de billahi de sana yeminle daha iyiydi!..
Hiç şayet olmazsa Varlık Fonu ayağıyla kontrol dışına çıkarılan paralardan haberimiz olurdu!
Hiç şayet olmazsa dolar/Euro şaha kalkmaz bize artırım olarak geri dönmezdi.
Biliyorum epeyce karamsarsın diyeceksiniz?
Erdoğan’ın taban fiyata yüzde 40’ın üzerinde artırım vermeyeceğini nereden çıkardı diye soracaksınız?
Şundan… Dedi ki;
“Temenni ediyorum ki personel kesitinin memnuniyeti değil, patronun de bu kararla memnun olması lazım (…) Yalnızca bu vakitte alınacak olan karar değil, önümüzdeki yıl seçim öncesinde alınacak bir karar da var, inşallah buna göre yolumuza devam edeceğiz “
Kelamlarını çeviri edin, fiyat artışı seneye diyor, seçim vakti diyor…
Daha ne desin!
Bu yıl yüzde 40’lık artırımı unut emekçi kardeşim.
Unut…
Çalışanı heveslendirdiler…
Çalışanı diyorum; ne yazık ki Türkiye taban mahkûmu. Minimum fiyat ne demek; en düşük fiyat demek. Maalesef çalışanların yüzde 50’si minimum fiyatla çalışıyor. Yüzde 30’u da kayıt dışı. Minimum fiyatın bile altında.
Fakirliğimizin ispatıdır bu…
Taban fiyat net 2825 TL … 4000 TL olacak dedikler ya!..
İnandınız mı?
Palavra söylüyorlar!
Görürsünüz; 3 bin 500, bilemedin 3 bin 700 ötüründa bir fiyata karar kılacaklar; 3 bin 200 lira bile olabilir.
Anlaştılar. Toplantılar tiyatro!
İtiraz etmeyin, nefesinizi harcamayın, canım kardeşim…
Maçı esasen kaybettiniz..
Bana dokunmayan nizam bin yıl yaşasın söylemiş olduğiniz gün kaybettiniz…
Hala farkında değil misiniz be canım kardeşim; sizle oynuyorlar!..
Pazarlık yapıyormuş numarasına yatıyorlar.
Minimum fiyat Saray’da belirlendi.
Ah be taban fiyatlı canım kardeşim fiyatını 200 Euro’ya indirdiler.
Ah be taban fiyatlı canım kardeşim senin emeğini ihraç etmeye kalkıyorlar.
Taban fiyattan çok para almayan canım çevik kuvvet polisim seni Katar’a ihraç ediyorlar.
Ah be taban fiyatlı canım kardeşim hayır dersen alternatifin var; kayıt dışı çalışan mülteciler kapıda bekliyor.
Suriyeliler, Afganlar. Somalililer, Iraklılar, Pakistanlılar, Afrikalılar; bilumum.
Minimum fiyatlı kardeşim aklını başına al.
Bu son bahtın; dik dur eğilme!..
Tek kişilik hükümet ‘ekonomide bağımsızlık’ telaffuzuyla bizi ucuz emekçi etiketiyle Avrupa’ya pazarlamak istiyor.
Hayır mı diyorsunuz, direnecek misiniz?
İktidarın garantisi sığınmacılar. Günlüğü 50 liraya 70 liraya çalışan garibanlar.
Son kelamım şu:
Dört bin lirayı unut. Çocuğuma yüz liralık ikram alacağım, meskenime iki kilo et götüreceğim, çocuğum birinci kez pirzola yiyecek diye heveslenme…
Hayal kırıklığına uğrama.
Unut, bu iktidar sana zırnık vermez.
esasen verseler ne olur ki o parayı oldukcatan cebinde aldılar…
Dinle kardeşim… Bu onlar IMF’e karşıyız dümeni yaparak, IMF siyaseti izliyorlar. IMF gelse vallahi de billahi de sana yeminle daha iyiydi!..
Hiç şayet olmazsa Varlık Fonu ayağıyla kontrol dışına çıkarılan paralardan haberimiz olurdu!
Hiç şayet olmazsa dolar/Euro şaha kalkmaz bize artırım olarak geri dönmezdi.
Biliyorum epeyce karamsarsın diyeceksiniz?
Erdoğan’ın taban fiyata yüzde 40’ın üzerinde artırım vermeyeceğini nereden çıkardı diye soracaksınız?
Şundan… Dedi ki;
“Temenni ediyorum ki personel kesitinin memnuniyeti değil, patronun de bu kararla memnun olması lazım (…) Yalnızca bu vakitte alınacak olan karar değil, önümüzdeki yıl seçim öncesinde alınacak bir karar da var, inşallah buna göre yolumuza devam edeceğiz “
Kelamlarını çeviri edin, fiyat artışı seneye diyor, seçim vakti diyor…
Daha ne desin!
Bu yıl yüzde 40’lık artırımı unut emekçi kardeşim.
Unut…