St. Johnston – Galatasaray maçı daha sonrası deklare etti

Sarr

Active member
KEREMLİ TIP / OSMAN ŞENHER – MİLLİYET

Galatasaray’ın cins atlaması natürel ki hepimizi sevindirdi. Özellikle Kerem Aktürkoğlu’nun iki asist, bir golle maça damga vurması benim için galibiyeti daha manalı bir hale getirdi. Her vakit söylüyorum; Galatasaray bir yere gelecekse gençlerle gelecek. Artık Oğulcan, Barış Alper de yarın birgün gruba girdiği vakit, sarı-kırmızılıların olumlu manada temposu ve rakibe yaptığı pres artacak.

daha sonradan oyuna girerek son golü atan Emre Kılınç’ın ise daha fazlaca alanda kalması lazım. Bunlar da birlikteinde fazlaca daha rahat galibiyetleri getirecek. Lakin şu an problemler devam ediyor. Diagne gidecek deniyor, dün gece birinci 11’de alana çıkıyor, Kerem’in pasıyla maçın birinci golünü atıyor. Feghouli’ye ‘Seni istemiyoruz, kendine kadro bul’ diyorlar, o da dün gece müsabakanın başından itibaren alanda yer alıyor, Kerem’in pasıyla ekibin üçüncü golünü atıyor.

Luyindama’nın yerine Danimarka’dan yeni bir stoper alındı. Kongolu futbolcu da istenmediğini biliyor lakin o da alanda birinci 11’de. Ne söyleyeyim yani? Motivasyonlarının sıfır olduğu bir ortamda bir daha bu çocuklar ayakta durabiliyorlarsa, formaları için savaşıyorlarsa, yanılgı yapmalarına karşın bir alkışı hak ediyorlar.

Dilerim bu transfer sorunu bir an evvel biter de kadro rahatlar. Şu an üstüne basa basa söylüyorum; oynayan ve oynamayan pek hayli futbolcunun bu transfer haberleri yüzünden motivasyonunun sıfır olduğu kesin. Luyindama’nın kopmuş olduğunu hepimiz görüyoruz. Pekala Fatih hoca, Alpaslan’ı niye koymuyorsun? St Johnstone maçında bir daha o kadar epeyce pas yanılgıları yapıldı ki, bunların birden fazla da Luyindama ve Marcao kaynaklı.

Ekip paslaşıyor, o denli paslar veriyor ki, ya arkadaşını sakatlayacak ya da rakip topu alıp gol konumuna girecek. Yakışmaz, yakışmıyor! bu biçimde büyük bir ekibin formasını giyen bir futbolcu bu biçimde büyük kusurlar yapamaz.

Muslera tamam dinlenemedi, maçlara motive olamadı dedik, kendisini fazla hırpalamadık. Pekala Cim Bom’un ikinci kalecisi kimdir? İsmail Çipe ikinci kaleciyse dün gece İskoç takımının attığı tek golde topu elleriyle kendi filelerine gönderdi. Pekala bu biçimde büyük bir kulübün Muslera’yı zorlayacak yanlışsız dürüst yetenekli bir kalecisi olması gerekmez mi?

Sonuçta değerli olan çeşit atlamaktı. Nitekim rakip zayıf da olsa Avrupa kupalarında galibiyete fazlaca muhtaçlığımız var. Bunu da sarı-kırmızılılar başardı. Ben eminim ki şu transfer dönemi bitince daha derli toplu bir Galatasaray seyredeceğiz. Lakin şu an alanda maç sırasında fazlaca gelgitler yaşayan bir grup var. Herbiçimde transferin bitmesiyle birlikte Fatih Terim de grubuna yeni bir yol haritası çizecek.

SAHANIN YILDIZI KEREM AKTÜRKOĞLU / ÖMER ÜRÜNDÜL – SABAH

Galatasaray birinci 30 dakika topa daima sahip olup oyunu domine etti. Ağır baskıda hayli fazla duran top kazanıldı ancak birinci maçtaki üzere tesirli üretkenlik yoktu. Buna karşın Diagne ile skor avantajı elde edildi. daha sonra bir duran topla skora istikrar geldi lakin Galatasaray, ikinci yarıya daha istekli daha süratli başladı. Akabinde hazırlanışı ve yapılışı hayli hoş bir golle öne geçti. Feghouli de çeşidi garantileyen golü attı. Sahanın yıldızı iki asist ve epey hoş bir gol atan, istekli oynayan Kerem Aktürkoğlu’ydu. daha sonrasında en epeyce Taylan’ı beğendim. Hollandalı sol bek Aanholt hiç hazır değil. Bu kadar düşüş ortasında olmasını da yadırgadım doğrusu.

Fatih Terim’in iki epeyce değerli doğrusu vardı. Birincisi gücünü kaybetmiş Mohamed yerine Diagne’yi birinci 11’de tercih etmesiydi. İkincisi de devre içinde birinci maçtaki üzere gereksiz oyun değişikliklerine bir tane dahi gitmedi. Ben elbette maçlar öncesi sonuçlar hakkında tezli yorumlar yapmam. Ancak geçen haftaki maç yazımın başlığı ‘Galatasaray bu grubu eler’di. Bunun sebebini de yazıda şöyleki tabir etmiştim: “St.Johnstone, Muslera’nın kırmızı kartından daha sonra bir kişi fazla bulunmasına karşın üç pas dahi yapamayan takım” diye.

Gelelim madalyonun öbür yüzüne… Kazanırken en kıymetli şey ders çıkarmaktır. Bu maç öncesi defansif açıdan bizim başımıza ne takılabilirdi? İki şey; kaleye gelecek duran toplar yahut epey sıradan şahsi hatalar… Bu birinci yarıda epey önemli can yakabilirdi. Maç 0-0 iken büyük bir stoper küsurunda rakip final pasını veremedi. Kaleci İsmail duran toptan hayli yanılgılı bir gol yedi. daha sonrasındasında da Marcao’nun kırmızı kart görmesi gerekiyordu. Bunlar unutulmamalı…

100 TL OYNA 100 TL KAZAN