SPD'de trafik ışığı kemer sıkma önlemlerine direniş: “Bu ülkenin yatırıma ihtiyacı var”

Smug

Active member
Şansölye Olaf Scholz ve Maliye Bakanı Christian Lindner (FDP) tarafından uygulanan kemer sıkma önlemleri nedeniyle SPD'deki huzursuzluk artıyor. Bochum Bundestag üyesi Axel Schäfer “Stern”e “SPD kesinlikle bu kemer sıkma programına uymayacaktır” dedi. “Liberallerin sürekli sataşmalarına karşı kendimizi savunmak zorundayız. Şansölyenin bir özgürlük sağlamasını istiyorum.”

Şansölye Scholz yakın zamanda Maliye Bakanı Lindner'ı destekledi

SPD parti yönetim kurulu üyesi ekonomi politikacısı Sebastian Roloff da kemer sıkma tedbirlerini eleştirdi. Roloff, “Verilen koşullar altında birinin nasıl mantıklı bir bütçe oluşturabileceğine dair hayal gücümü kaybetmeye başlıyorum” dedi. Örneğin yatırımlarda, entegrasyon önlemlerinde ve konsolosluklarda tasarruf yapılmaması konusunda uyardı. “Aksine, bu ülkenin acilen yatırıma ihtiyacı var.”

Son olarak Şansölye Olaf Scholz bütçe anlaşmazlığında Lindner'in yanında yer aldı ve bakanlara kemer sıkma politikalarının gerekliliklerini hatırlattı. Scholz, artık terlemenin zamanı geldiğini söylüyor.