Son dakika – Yeni Malatyaspor – Galatasaray maçında penaltı ve VAR tartışması! Canlı yayında deklare etti: Yüzde 100…

Sarr

Active member
Galatasaray, Spor Toto Üstün Lig’in 14’üncü haftasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya geldi. Gayret birliktelikle sonuçlandı. Galatasaray bilhassa penaltı konumu ve VAR ile ilgili yansıda bulundu. Eski hakem Deniz Çoban canlı yayında tartışmalı durumları yorumladı.

İNAN: UYGUN NİYET HİSSETMİYORUM HAKEMLERLE İLGİLİ

Galatasaray Antrenörü Selçuk İnan, 0-0 biten Öznur Kablo Yeni Malatyaspor maçı daha sonrası hakem kararlarına reaksiyonda bulundu. İnan “Biz de bu mevzudan hayli muzdaribiz. Büyük Avrupa maçlarından daha sonra istediğimiz sonuçları alamıyoruz. İstediğimiz oyunu ortaya koyamıyoruz ancak oyundan daha epeyce üzen dış faktörler. Hakemler hakkında konuşmak istemiyorum lakin içeride konuştuk, tahlil yaptık. Güzel niyet hissetmiyorum hakemlerle ilgili.” dedi.

“ÖNCE GOLÜ VERDİ, daha sonra İPTAL ETTİ”

4. hakeme sordum ben. Orta hakem evvel golü verdi, daha sonra aniden golü iptal etti. 4. hakeme sordum. 4. hakem bilmiyor. Biz biliyoruz. Bugün VAR herbiçimde yoktu. Yüzde 100 penaltı vardı, VAR çağırmadı. Son durumda hakem golü veriyor lakin VAR’dan çağrılmayacağını bildiği için golü iptal etti. Ufak tefek hareketlerde çağırmıyorlar artık VAR’a zira. Ben 4. hakeme dedim, ‘İşgüzarlık yapıyor’ dedim.”

“KIRMIZI DA VAR, PENALTI DA VAR”

“Hepimiz fazlaca üzgünüz. İstediğimiz performansı ortaya koyamadık, bu bizim sorumluluğumuz, bizim problemimiz. Her seferinde hakemlerden konuşmak fazlaca can sıkıcı. Emre’nin ayağına basılıyor, ikinci sarıdan kırmızı. Penaltı durumunda Emre sakatlığı niçiniyle maça devam edemedi. O denli sert konumdu. Oyun manasında istediklerimizi gerçekleştiremedik ancak epeyce konuma girdik. Kazanamadık. Üzgünüz.”

ÇOBAN PENLATI KONUMU AÇIKLADI

Eski hakem Deniz Çoban, yayıncı kuruluş ekranlarında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor – Galatasaray maçının tartışmalı konumlarını yorumladı. Çoban, Galatasaray cephesinin itiraz ettiği penaltı sonucu ve VAR reaksiyonuna ilşkin poziyonu deklare etti. Çoban hakemin yanlış beden lisanı kullandığını tabir etti.(Görüntüler beIN Sports’tan alınmıştır.)

‘PENALTIYI GÖRMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİ’

Emre Kılınç-Sadık Çiftpınar konumunda hakemin sonucunın yanlışlı goreceğim bir durum yok. Görüntüden bakınca bunun penaltı olduğunu düşünüyorum. Hakemin birinci anda bunu görmesi mümkün değildi. Birinci anda penaltı verilseydi daha gerçek olurdu.(Görüntüler beIN Sports’tan alınmıştır.)

‘HAKEM GOLÜ VERMİYOR, YANLIŞ BEDEN LİSANI KULLANIYOR’

Maçın son anlarında Ertaç Özbir’in Halil Dervişoğlu’na faul yaptığını düşünmüyorum. Orada hakem golü vermiyor yanlış beden lisanı kullanıyor. Savunma lehine faul verdiğini gösteriyor.(Görüntüler beIN Sports’tan alınmıştır.)

‘DIAGNE FAUL YAPIYOR’

Sadık sabit kalıyor. Diagne gelip Sadık’a çarptığı için faul oluyor. Hakemin sonucu ve uygulamaları gerçek. Tek yanlışı yanlış vücut lisanı.(Görüntüler beIN Sports’tan alınmıştır.)

‘DEVAM KARARI HAKİKAT’

Maçın başında Yeni Malatyaspor’un penaltı beklediği durumda hakemin verdiği devam sonucu yanlışsız.(Görüntüler beIN Sports’tan alınmıştır.)

‘PENALTILIK DURUM GÖREMEDİM’

Adem Büyük-Nelsson konumunda da penaltılık durum bakılırsamedim.(Görüntüler beIN Sports’tan alınmıştır.)

‘KIRMIZI YÜZDE 100 HAKİKAT’

Atilla Karaoğlan’ın Sumudica’ya gösterdiği kırmızı kart yüzde 100 hakikat.(Görüntüler beIN Sports’tan alınmıştır.)

SUMUDICA ALANA GİRDİ

Müsabakanın 90+5’inci dakikasında maçın heyecanına kapılan Marius Sumudica oyun alanına girdi. Deneyimli teknik adamın bu ihlali, hakem Atilla Karaoğlan tarafınca sarı kartla cezalandırıldı.

İHRAÇ EDİLDİ

Atilla Karaoğlan’ın sarı kartı daha sonrası sert sözler kullanan Marius Sumudica birebir dakika içerisinde direkt olarak kırmızı kart gördü. Rumen çalıştırıcı, 90+6’ncı dakikada tribüne gönderildi.

EN YÜKSEK ORANLARIN ADRESİ MİSLİ.COM