Son dakika – Ünal Karaman: Oyun için kalitemizi geliştirmemiz gerekiyor

Sarr

Active member
Muhteşem Lig’de Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’a 1-0 mağlup olan Göztepe’nin teknik yöneticisi Ünal Karaman, “Bizim biraz daha oyun için kalitemizi geliştirmemiz gerekiyor.” dedi.

Karaman, maçtan daha sonra katıldığı basın toplantısında, kaybetmenin üzücü olduğunu lakin maçın başından sonuna kadar futbolun doğrularını yapmaya çalışan ve çaba eden bir kadro imgesi ortaya koyduklarını söylemiş oldu.

Üçüncü bölgeye taşıdıkları topları güzel değerlendiremediklerini kaydeden Karaman, şu biçimde konuştu:

“O bölgede hayli etkisiz kaldık. Girdiğimiz durumlar şayet daha erken bir vakitte gol bulabilmiş olsaydık farklı bir sonuç olabilirdi ancak kapanan ve oyunu çok soğutmaya yönelik atılımlar yapan rakibe karşı oyunu biraz daha hızlandırmalıydık. Final pas tercihlerini daha tesirli yapmalıydık. O konuda yetersiz kaldık. Ligin başı lakin 2 haftadır grubun ortaya koyduğu uğraş, oyun oynama isteği ve çabası var. Bizim biraz daha oyun için kalitemizi geliştirmemiz gerekiyor. Onun üzerine çalışmalarımız olacak. Umarım bizi sevenlere, destekleyenlere daha yeterli sonuçlar armağan edebiliriz. Ben ve oyuncularım, taraftarlarımız keyifli olmayı hak ediyor. Kabullenemiyorum kimi vakit, sakin kalmaya çalışıyorum. Dediğim üzere lig başı diyelim, lig başı kazası diyelim lakin her birimiz kendi hissemize kâfi eleştiriyi yapacağız.”

Karaman, geçen seniçin sahip oldukları bir takım iskeletinin olduğunu belirterek, “Her yapılan transfer oynayacak diye bir kural yok fakat zaman içerisinde umuyor ve bekliyoruz ki biraz daha kalitelerini artırarak, kendilerini geliştirerek forma tartısını, aidiyetini hissederek daha uzun mühlet forma süresi bulacaklar.” dedi.

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’un teknik yöneticisi İrfan Buz, “Çok değerli bir galibiyet aldık.” dedi.

Buz, maçtan daha sonra yaptığı değerlendirmede, birinci haftada aldıkları 5-1’lik yenilginin akabinde sıkıntı bir deplasmana çıktıklarını söylemiş oldu. Geçen hafta aldıkları skora tepki göstermek zorunda oldukları bir maç oynadıklarını kaydeden Buz, şu biçimde konuştu:

“Bu tepkisi gösterdik. Bu ligde 3 puan almak kıymetli. Futbolcularımı tebrik ediyorum. Kollektif manada, oyun disiplini manasında istediklerimizi yerine getirdiler. Futbolda 3’lü, 4’lü, 5’li oynarsınız ancak bunu grubun göstermesi, gayret etmesi kıymetli. Göztepe bizden daha fazla topa sahipti. Onlar da çalıştılar, bir topları direkten döndü. Tetteh ile 2. golü bulabilirdik. Çok kıymetli bir galibiyet aldık.”

Buz, Beşiktaş’tan kaleci Utku Yuvakuran ile ilgili transfer çalışmalarının hatırlatılması üzerine, transfer çalışmalarının devam ettiğini lakin çabucak hemen sonuçlanmayan transferler hakkında yorum yapmanın hakikat olmadığını söylemiş oldu.