Son dakika haberleri: Premier Lig’de büyük tartışma! Newcastle United’ın satışı daha sonrası…

Sarr

Active member
MERT AYDIN

Premier Lig, Newcastle United’ın Araplar tarafınca satın alınmasının yankılarıyla çalkalanıyor. 300 milyon sterlinlik bu teşebbüs, görünen o ki Newcastle United taraftarları ve doğal ki futbolcu menajerlerinin haricinde kimsenin yüzünü güldürmüyor.

14 yıldır Newcastle United’ın sahibi olan Mike Ashley, yanlış kararlarıyla siyah-beyazlıları Şampiyonlar Ligi düzeyinden alıp iki sefer küme düşen ve daima ligde kalmaya oynayan bir kulüp haline getirdi. Taraftar açısından ülkede değerli bir yeri olan kulüp, onun devrinde yalnızca bir sefer Avrupa bileti alabildi.

Newcastle taraftarı için Ashley haricindeki tüm seçenekler şahaneydi. Ne var ki, Premier Lig ve tahminen de aslından Britanya hükümeti, Suudi sermayesinin ülkeye giriş yapmaması için direndi. Lakin sonunda kazanan Suudiler oldu.

Şimdiden gelecek dönem mükemmel bir grup kurulacağı söylentisi ortalıkta dolaşıyor. Hatta kulübün efsanesi Alan Shearer’a vazife verileceği konuşuluyor. Tahminen de bunlar Suudi kümenin sempati toplama eforları…

İngiliz medyası ise Rus, Arap ve Amerikan sermayesinin kıymetlilerinin Premier Lig ortasında cirit atmasından şikayetçi… Simon Kuper, son yazısında badirenin büyüklüğünü vurguluyor.

Stavaley de kurtaramadı!

Haberlerde bilhassa Newcastle’ı alan fonun başında veliaht prens Muhammed Bin Salman’ın oluşunun altı çiziliyor.
Bin Salman’ın İstanbul’da işlenen Cemal Kaşıkçı cinayetinin baş azmettiricisi olduğu konuşuluyor.

özetlemek gerekirsesı olayı yumuşatmaya çalışan hoş iş bayanı Amanda Staveley’in varlığı bile kamuoyunu etkileme ismine isteneni gerçekleştiremedi şu ana kadar…

Tahminen de bu yazıyı okuduğunuz sıralarda menajer Steve Bruce, misyonundan ayrılmış olacak.

2 dönemdir kadrosu ligde tutmayı başaran Bruce’un yazgısını tahminen de yerine düşünülen hocanın ne vakit geleceği belirleyecek.

Vieira’nın sıkıntı imtihanı

Arsenal’in Arsene Wenger idaresindeki o hoş günlerinde orta sahanın sert adamıydı Fransız Patrick Vieira. Birisi namağlup olmak üzere 3 lig şampiyonluğunda büyük katkısı olmuştu yıldız futbolcunun…

Arsenal ile Crystal Palace yarın karşı karşıya geliyor. Palace’ın başında alana çıkacak Vieira… “Arsenal’de 9 yıl forma giydim. Çocuk olarak girdim, erkek olarak çıktım. Benim için fazlaca güç olacak. Lakin şu anda maksadım Crystal Palace ile başarılı olmak” diyor Fransız teknik adam…

Reste rest!

Raheem Sterling, Euro 2020’de final oynayan İngiltere’nin en skorer ismiydi. Manchester City formasıyla, mesleğinin başında yaşadığı hayal kırıklıklarını geride bırakan Sterling gerçek manada bir yıldıza dönüştü.

Fakat bu dönem birinci 11’de başladığı maç sayısı 2… Bu da ona sorulan soruların formunu değiştirdi. En son Financial Times’ın düzenlediği bir görüşmede konuşan Sterling, “Daha fazla vakit alabilmem için öbür bir yere gitmek üzere bir seçeneğim olsa buna açık olurum” dedi.
Alışılmış ki bu kelamlar, Ada basınında manşetlere taşındı. Ne var ki devamında söylemiş oldukleri biraz yuvarlaktı:

“Futbol hayatım daima Premier Lig’de geçti. Tahminen ileride bir gün yurt haricinde oynamaya açık olurum.”

Hocası Guardiola’nın cevabı gecikmedi: “Benim yalnızca 11 oyuncum yok. Hepsinin hazır olması gerekiyor. hiç birine her maç 11 garantisi veremem. Raheem isterse ayrılabilir.”

Irkçılık var mı, yok mu?

Glasgow Rangers’ın Sparta Prag ile deplasmanda oynadığı UEFA Avrupa Ligi küme maçı tatsız olaylara sahne olmuştu. Daha öncesinden ırkçılık niçiniyle ceza alan Sparta, bu maçta tribünlere yalnızca çocuklar ve velilerini alabilmişti. Ne var ki Rangers’ın siyahi futbolcusu Glen Kamara, aleyhine yapılan ırkçı tezahüratlardan şikayetçi olmuştu. Lakin UEFA Disiplin Komitesi, Kamara’ya yapılan tezahüratların ırkçılık içerdiğine dair bir delil bulamadı ve Sparta Prag’a ceza vermedi. Ada medyası, bu durumu pek de güzel karşılamadı doğrusu.

‘Newcastle’a gitmiyoruz’

Suudi Kamu Yatırım Fonu tarafınca satın alınan Newcastle United için teknik yöneticiler ortak hal aldı. Dünyaca ünlü hocalardan İngiliz kulübüne veto geldi.

Leicester City’nin menajeri Brendan Rodgers, isminin Newcastle ile anılmasına reaksiyon gösterip, “Leicester’da 2025 yılına kadar kontratım var. Newcastle’a gitmiyorum” dedi.

Everton’ın hocası Rafa Benitez de, “Everton’dan devam edeceğim. Rastgele bir durum olmaz. Newcastle’a muvaffakiyetler dilerim, gitmiyorum” diye konuştu.

Şu anda boşta olan Zidane ise “Sadece teşekkür ederim, olmaz lakin gitmiyorum” bilgisini paylaştı.

Pogba’ya R.Madrid kancası

Manchester United’ın yıldız orta alanı Paul Pogba için yeni bir transfer argümanı daha gündeme düştü. AS Gazetesi’nde dün yer alan haberde, Real Madrid’in Pogba’yı istediği aktarıldı. ManU ile mukavelesi dönem sonunda bitecek olan Fransız futbolcunun durumunu
takip eden İspanyol kulübünün Ocak 2022’den itibaren devreye gireceği söz edildi.

Real Madrid Lideri Florentino Perez’in uzun yıllardır Pogba’yı istediği ve yeni bir Los Galactico kurmayı hayal ettiği öne sürüldü. Pogba bu dönem 9 maçta 7 asist yaptı, hiç gol atmadı.

‘Ronaldo da dinlenmeli’

Manchester United’ın menajeri Ola Gunnar Solskjaer, Cristiano Ronaldo için özel açıklamalar yaptı. Taraftarların Ronaldo için fazlaca heyecanlandığını belirten Norveçli teknik yönetici, “Ronaldo da dinlenmek zorunda. Her maçta Ronaldo’yu kullanmamız sıkıntı. Her maçta oynayabilmesi imkansız. Herkes alanda görmek istiyor ve herkesi anlıyorum lakin bunu yapamayız. olağan olarak Ronaldo üzere bir oyuncuya sahip olduğumuz için mutluyuz. Lakin Ronaldo da dinlenmeli” dedi.