Son dakika haberleri – Hakan Kutlu: Dokunuş değil, özgüven gerekiyordu

Sarr

Active member
Kazandıkları için keyifli olduklarını tabir eden Hakan Kutlu, “Uzun vakittir kazanamayan bir ekip vardı. Yetenekli ve karakterli oyunculara sahiptik. Birinci yarı külfetli geçti. Onlar daha güzel gözüktü. Kazanamamanın verdiği gerilimle birinci yarı istediğimiz oyunu oynayamadık. İkinci yarının başlamasıyla ve golden daha sonra uygun işler yaptık. Oyuncularımız neler yapabileceklerini gösterdiler. Kaliteli isimler var. Kadro bulunduğu yeri hak etmiyordu. kimi vakit bu biçimde kaliteli takımlar da külfet yaşayabiliyor. Çok çalışmamız gerekiyor. Bir an evvel kendimizi üstlere atmamız gerekiyor. İnşallah devamını getirmeye çalışacağız” sözlerini kullandı.

“DOKUNUŞ DEĞİL, ÖZGÜVEN GEREKİYORDU”

Ekibin özgüven konusunda eksik olduğunu da belirten Kutlu, “4 günlük çalışma süremiz vardı. Hem alanda tıpkı vakitte toplantılarla değerlendirmeye çalıştık. Oyuncular epey istekliydi. 10’a yakın toplantı yaptık. 4 tane egzersiz yaptık. Ben maçtan evvel de kazanacağımızı düşünüyordum. Dokunuş değil, özgüven gerekiyordu. Onu verdik. Daha evvelki yanılgıları gösterdik. Yanlışları yapmayınca kalitelerinin ortaya çıkacağını söylemiş olduk. Onlar da gerekeni yaptılar” biçiminde konuştu.

“2’NCİ YARI RAKİBE ALAN BIRAKMADIK”

Alanda daha kompakt olmaya çalışacaklarını söyleyen Kutlu, “Takım halinde daha yakın olacağız. bir arada oynamaya çalışacağız. Bu yalnızca bölgeler içinde değil. Yaptığımız tahlillerde kompakt olmayan bir ekip vardı. Rakibe temas yapmayan bir gruptu. Geniş alanda oynuyorlardı. Biz alanları daraltıp, kazandığımız toplarla yeteneklerin öne çıkacağını konuştuk. Bloklarımız birbirine yakın oynadı. Oyuncular 5 günde ne yapabilirse onu yaptılar. Rakibe 2’nci yarı alan bırakmadık diyebilirim” dedi.

“TEHLİKELİ BÖLGENİN DIŞINA ÇIKMAK İSTİYORUZ”

Kasımpaşa’nın âlâ tesisler ve yeterli bir idareye sahip olduğunu belirten Hakan Kutlu, “Takımın ortasında girdiğimizde yanılmadığımızı gördük. Kulübün ortasında değerli beşerler var. Çalışan takıma yardım ediyorlar. Daha evvel bu kadroyla ilgili alt sıralardan kurtulamaz diye bir fikrimiz yoktu. Yanılmadığımızı gördük. Bilhassa 2’nci yarı güzel bir futbol ortaya koyduk. Alana düzgün yayıldık. Oyuncular aslına bakarsanız yetenekli. Bizi cezbeden kadronun takım kalitesi ve yapısıydı. Tehlikeli bölgenin dışına çıkmak istiyoruz. Bunun dışına ne vakit çıkarsak daha ilerisi için konuşabiliriz” diye konuştu.

MARIUS SUMUDICA: GOLDEN daha sonra GARDIMIZ DÜŞTÜ

İki yarı içinde önemli bir fark olduğunu tabir eden Sumudica ise “Kornerden bir gol yedik ve daha sonrasında gardımız düştü. her insanın sorumluluk alması gerekiyor. Hafta ortasında yapacağımız tahlil toplantısında futbolcularımla bunu konuşup, tahlillerine bakacağız” diye konuştu.
Adana Demirspor ve Altay maçlarında daha ofansif oynadıklarını belirten Sumudica, “Oyunclarım şu anda düzgün. Kendi grubum açısından bakıyorum yalnızca. Devre içinde transfer konusuna çabucak hemen bakmadık. Birinci 2 maçta daha ofansif oynadık. Bugün neler geliştiğini ben de anlamadım. Dediğim üzere hafta için yapacağımız toplantılarda buna bakacağız. Ben hiç bir vakit kameralar önünde oyuncularımı eleştirmedim” biçiminde konuştu.

Birinci yarıda oyunsal manada bir badirelerinin olmadığını söyleyen Sumudica, “İlk yarı içeri girdiğimizde kadro güzeldi. Kornerden yediğimiz golden daha sonra demorelize olduk. Oyuncu değişikliklerinde sistemsel olarak değişiklik yapmam lazımdı. Daha evvel dörtlü savunma çalışmadık. Taktiğimizle devam etmek istedik. Benim için de kimi şeyleri değiştirmek sıradan değil” tabirlerini kullandı.