Son dakika haberleri: Galatasaray’ın eski yıldızından bomba iddia! ‘Fatih Terim, TFF başkanlığını düşünüyor’

Sarr

Active member
TERİM HAKKINDA GÜNDEMİ SARSACAK SAV

Galatasaray’ın eski futbolcuları Ümit Davala ve Ümit Karan, GSTV’ye konuk oldu. ‘Kolaysa Bil Bakalım’ programında yer alan efsane isimler, sarı-kırmızılıların teknik yöneticisi Fatih Terim hakkında gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. İşte o kelamlar…

‘TARAFTAR HIRSIYLA ÇIKIYORDUK SAHAYA’

Ümit Karan sarı-kırmızılı grubun Fenerbahçe ile oynayacağı derbi öncesi “Biz Ümit Davala ile oda arkadaşıydık. Biz Fenerbahçe maçlarına profesyonel başla çıkmadık. Amatör ruhla, taraftar hırslıyla çıkıyorduk alana. Fenerbahçe maçlarını seviyorum. 12-13 gol attım kupalar dahil. Bahtım tutuyordu” tabirlerini kullandı.

‘ALTIN YILLARIMIZDI ONLAR BİZİM’

Ümit Davala ise Beşiktaş derbisinden bahsetti. Galatasaray’ın eski futbolcusu, “Beşiktaş’ı da 6-0 yendiğimiz bir yıl vardı hatırlamıyorum. Altın senelerımızdı onlar bizim” formunda konuştu.

‘TAKTİK ÜZERE MİMARLIK ANLATTI’

Ümit Karan, Fatih Terim ile ilgili, “İzmir’de konut yaptırıyordum. Ümit Davala, Fatih Hoca ve Müfit Hoca inşaata gittik. Hoca oturdu bize orada taktik üzere mimarlık anlattı. Hocaya dedim ben Adanalıyım. ‘Oooo’ dedi. ‘niçin söylemedin ya oynatırdım ben seni Ümit’ dedi. 2 hafta daha sonra Adana maçında beni takıma almadı” açıklamasında bulundu.

‘TFF BAŞKANLIĞINI DÜŞÜNÜYOR’

Galatasaray’da bir periyot Fatih Terim’in yardımcılığını üstüne alan Ümit Davala, deneyimli çalıştırıcının TFF başkanlığını düşündüğünü söz etti. Davala, “Fatih Hoca, Galatasaray için çaba ediyor lakin Türk futboluna federasyonda bir lider olarak da düşünülmeli. aslına bakarsan düşünülüyor, kendisi de düşündü. İleride bu olabilir. Hocayı oralarda görmek isteriz” dedi.

‘HASAN ŞAŞ GERİLİMDEN İSTİFRA ETTİ’

Ümit Davala kelamlarına Fenerbahçe derbisinde yaşanan gerilimden bahsederek devam etti: “O dönem şampiyon olmuştuk. Play-off diye bir şey çıkarmışlardı. bir daha şampiyon olmuştuk. Sakin kalarak kupayı kaldırdık. Eskiye bakılırsa derbiler daha az gerilimli. Artık daha profesyonel bakılıyor bu maçlara. Hasan Şaş, bir Fenerbahçe derbisi öncesi gerilimden lavaboya gidip istifra etti.”

‘ARDA TURAN VE HASAN ŞAŞ EN ÇOK GERİLİM YAPAN…’

Ümit Karan da Ümit Davala’ya katıldı. Hasan Şaş ve Arda Turan’ın Fenerbahçe derbilerindilk evvel gerilim olduklarını belirten Karan, “En en derbi Fenerbahçe maçı ya. Beşiktaş daha yeni yeni bir yerlere geldi. Arda Turan ve Hasan Şaş, Fenerbahçe maçı öncesi en çok gerilim yapan futbolculardı. Bu maçlarda oynaman lazım. Bir Galatasaraylı, Fenerbahçeliysen bu maçta oynaman gerek” formunda konuştu.

‘TÜRK FUTBOLUNU YÖNETMESİ LAZIM’

Ümit Karan, Fatih Terim’in Türk futbolunu yönetmesi gerektiğini belirterek, “Valla alışkanlık ya. Fatih Terim aradığında hala ayağa kalkarım. Fatih Hoca, aktif hocalar içinde en epey kupa kazanan 3. hoca. Daha ne olsun? Fatih hoca üzere ismi İmparator olmuş birini eleştirenler de oluyor. Spor beşerle yapılır. vakit zaman alışılmış ki formsuz olabilirsin. Eleştirmek için bir şeyler bulmak lazım. Sevmediğin için eleştirmen hakikat değil. Başardıklarını başarabilecek dünyada hoca gelmez. Etkin hocalar içerisinde en epeyce kupa kazanan 3 isimden biri. Bu kolay değil. Bana sorarsan Fatih Hoca’nın Türk futbolunu yönetmesi lazım, yalnızca Galatasaray’ı değil” dedi.

‘İDMANDA SORDU, OYNATMADI’

Ümit Davala, Fatih Terim ile yaşadığı sakatlık anısından şöyle bahsetti: “hafifçe ayağım burkuldu bir maçta. Oyundan çıkmak istedim. Çıkardı beni. daha sonraki hafta egzersizde sordu sakatlığın nasıl diye. Yeterliyim hocam oynarım dedi. Hoca da bana ‘sakatsın sakat’ dedi. Oynatmadı beni. bu biçimdedan beri sakatlığı mazeret etmedim. Hoca maç seçmez. Her maça birebir hırsla çıkar. Kazanmak hedefini taşır. 27 senem Fatih Terim ile geçti. Hoca benim için epeyce farklı.”

‘HOŞ BİR BAŞLANGIÇ OLMAMIŞTI’

Ümit Karan, Galatasaray’a transfer olduğu süreçte Fatih Terim’le yaşadığı hoş anıdan bahsederken, “Florya’ya geldiğim birinci gün Fatih Hoca’nın yerine otomobilimi park etmişim. Hiç güzel bir başlangıç olmamıştı bu biçimde” sözlerini kullandı.

‘SEYİRCİ OLSA KAZANIRDIK’

Ümit Davala, Galatasaray taraftarının derbilerde büyük bir tesiri olduğunu söz ederek, “Pandemi başladığında bir Beşiktaş maçımız vardı. izleyicisizdi. Yeterli gidiyorduk hatta bu biçimde. Seyirci olsa o maçı katiyen kazanırdık. Şu an iki tarafın da epey muhtaçlığı var 3 puana. İstediği üzere gidemiyorlar. Bir 3 puan kazanan kadroya ivme kazandıracaktır” diye konuştu.

EN YÜKSEK ORANLARIN ADRESİ MİSLİ.COM