Son dakika haberi – Trabzonspor-Fenerbahçe maçı öncesi olay kehanet: “Onun maçı olacak”

Sarr

Active member
TEPEDE DEV RANDEVU

Üstün Lig’in 9. haftasında liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe, ikinci sıradaki Trabzonspor’un konuğu olacak. İki formda grubun uğraşı sonunda tepe bir daha şekillenecek. Dev müsabaka öncesi Fenerbahçe Kongre Üyesi ve yorumcu Murat Şiddetli, Skorer’in sorularını yanıtladı. İşte Güçlü’nün yorumları…

‘3’LÜ SAVUNMA ÖNEMLİ PERFORMANS GÖSTERDİ’

Öncelikle iki dönem yeni lider ve yeni idareyle birlikte 3 yıllık başarısızlıktan daha sonra bu yıla tekrar bir argümanlı başlanmış oldu. Aslında hoca tercihinde daha öteki hocalar bekleniyordu. Ancak sonunda yapılan Pereira atağı her ne kadar kimilerini hayal kırıklığına uğratmış olsa da ben bu biçimde düşünmüyorum. Ben Pereira’nın Fenerbahçe’de birinci vazife yaptığı devirde de uygun işler yaptığını düşünüyorum. Türkiye’yi ve Fenerbahçe’yi tanıyan bir hoca. Ben başarılı olacağını düşünüyordum ki benim beklediğim biçimde başladı. Şu anda Fenerbahçe önder. Yeni kuruldu diyebileceğimiz bir takım var. Hatta sistem değişikliği var. 8 haftaya baktığımızda grubun 3’lü defans sistemine geçmesindeki 3 isim Tisserand ki onu sayıyorum sakatlanıp oynamadı ancak birinci başta Kim ve Szalai ile birlikte 3’lü defansın epeyce önemli olumlu performans gösterdiğini gördük.

‘MEYER VE CRESPO BEKLENENİN GERİSİNDE’

Ön tarafta biraz sorun oldu yani, Fenerbahçe biraz gol bulmakta zorlanabiliyor. Orta saha da tam oturmuş değil. Gustavo’nun yanındaki oyuncu daima değişiyor. Oraya son dakika iki transfer geldi Max Meyer ve Crespo. Bu ikisi de şu an beklenenin gerisinde. birebir vakitte orada Sosa oynadığı vakit biraz daha dirençli bir grup ortaya çıkıyor fakat Sosa’nın yaşı, sakatlık vs durumu sebebiyle tam oturmamış değil orası. Şu anda gözüken güzel bir kaleci, yeterli bir defans üçlüsü var. Ferdi’nin epey âlâ bir performansı var hangi kanatta oynarsa oynasın. Onun dışında biraz daha vakte gereksinim var üzere duruyor.

‘İRFAN TÜRKİYE LİGİ İÇİN DEĞERLİ BİR OYUNCU’

Dünyanın her yerinde üçlü sistem oynanabiliyor niye Türkiye’de oynanamıyor diyorlar onu anlayamıyorum. Bence Türkiye’de oynandığını çok hoş maçlar çıkararak Fenerbahçe gösterdi. Ben üçlü sistemin dünyada da hayli ağır kullanılmaya başlandı son 2-3 seniçin beri, çok de yeterli oynandığı takdirde önemli bir fark yarattığını düşünüyorum. Fenerbahçe’nin üçlü oynamasından da son derece mutluyum açıkçası. Az evvel saydığım 3 oyuncunun da performansları üst seviye. Bunların dışında şu tenkide katılıyorum. İrfan ve Mesut üzere epey kıymetli oyuncular var Fenerbahçe’de. Mesut aslına bakarsanız bugün Messi ve Ronaldo üzere isimlerin daha sonrasında ismi geçen oyunculardan biri. Mesut bir yana İrfan da Türkiye Ligi için epey kıymetli bir oyuncu. Önemli bir sayıya transfer edildi. İrfan ile Mesut’un bu sistemde biraz yeri yok üzere. Fenerbahçe 3-4-3 ya da 3-4-2-1 oynadığı vakit bir santrforun gerisinde, Mesut kimi vakit kanatta üzere oynuyor. Burada katıldığım tenkit, Mesut oyunu yönlendiren yani top alan oyuncu yerine top atılan oyuncu oluyor. örneğin Ferdi yahut Osayi ona topu atıyor.

‘TOPLARI MESUT ATMALI’

Hâlbuki Mesut’un o topu bu isimlere atması lazım. Onun için Mesut’un biraz daha geride oynayıp ön taraftaki kanatlara yahut santrfora orta toplar yahut ver kaçlarla konum bulması gerekiyorken biraz farklı yerde kullanıldığından dolayı bu sistem açısından sorun oluyor. Başka yandan Gustavo ve İrfan olduğu vakit İrfan’ın biraz temposu, defansif manadaki zaafları ortaya çıkıyor. O ikilide de İrfan fazla oynayabilir mi oynayamaz mı diye bir soru işareti oluşuyor. Burada 3’lü bir orta saha olsa yahut 4-2-3-1 olsa İrfan’a daha epey yer olacak. Yani burada İrfan ve Mesut açısından düşünce teşkil edebiliyor bu sistem. Onun haricinde âlâ oynandığı vakit düzgün bir sistem olduğunu düşünüyorum. İrfan ile Mesut’un kesinlikle yanlışsız kullanılması gerekiyor. Burada tahminen Rossi ve Pelkas üzere isimler yerine daha İrfanlı Mesutlu kalabalık orta alanlı bu isimlerin kullanıldığı bir sistem olabilir.

‘ÇOK FARKLI BİR MESUT GÖRÜYORUM’

Mesut Özil geçen sene geldiğinde hazır değildi. Yaklaşık 10 aydır oynamıyordu ve hazır olmadığını da hayli net gösteriyordu aslına bakarsan. Ancak bu döneme başladığından itibaren ben çok farklı bir Mesut görüyorum. Mesut istekli, dilekli, daha hayli topla oynamak isteyen, inisiyatif alan yani geçen dönem daha sıradan oynadığını görüyordum. Bu dönem biraz daha inisiyatif alıyor.

‘OYUN MESUT ÜZERİNE KURULMALI’

bu biçimde bir Mesut’un Fenerbahçe’ye yazılacak birinci isim olduğu bence tartışılmaz. Ben Mesut’un üstüne kurarım sistemi. Ancak burada iş biraz Mesut’a düşüyor. Yani Mesut’un Fenerbahçe’ye, Türk futboluna damga vurmak üzere bir isteği var ise, bunu gösterecekse hiç kuşkusuz Mesut’un üzerine bir oyun kurulabilir.

‘TRABZONSPOR MAÇINDA KİLİT İSİM SOSA’

Trabzonspor maçında kilit isim olarak orta alanda Gustavo’nun yanında oynayacak ismin Sosa olmasını ümit ediyorum. Sosa bu tip maçlarda, tansiyonu yüksek maçlarda hem deneyimi ile hem oyunu soğutmasıyla değerli bir isim. Burada Max Meyer ve Crespo’yu kâfi görmüyorum.

‘MESUT’UN MAÇI OLACAK’

Mert Hakan Yandaş oyuna katkı veren bir isim. Mert Hakan yahut Sosa oynayacak büyük ihtimalle fakat ben Sosa’dan yanayım. Oradaki oyuncunun performansı Fenerbahçe açısından belirleyici olacaktır. birebir vakitte ileride de Mesut Özil iki haftadır oynamıyor, son derece dinlenmiş vaziyette. Mesut Özil’in artık bu maçta bir fark yaratabilmesini ümit ediyorum. İçimden bir ses Mesut’un maçı olacak diyor.

YENİ ÜYE OLANLARA 10 TL İKRAM